افزایش شیوع کووید ۱۹
خطر فلج شدن ایالت های آمریکا به علت گسترش کرونا
با گسترش شدید کرونا، بسیاری از ایالتهای آمریکا در آستانه فلج شدن قرار دارند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون ان بی سی، گسترش پرشتاب همه گیری ویروس کرونا و عفونت ویروسی کووید-۱۹ در آمریکا سبب شده است بسیاری از ایالتها به مرز فلج شدن برسند. در ۱۰ روز گذشته هر روز بیش از یکصد هزار نفر در این کشور به عفونت ویروسی کووید-۱۹ مبتلا شده اند. در بخشهایی از ایالتهای اورگان و نیومکزیکو مقررات قرنطینه برقرار و از ساکنان این ایالتها درخواست شده به مدت دو هفته در خانه بمانند.
میشل لوژان گریشام، فرماندار نیومکزیکو گفت: بلافاصله (برای تحمیل قرنطینه) اقدام نمیکنیم. نمیتوانیم جان مردم را (در برابر خطر مرگ) حفظ کنیم به همین علت تلاش مان این است که جان افراد را نجات بدهیم.
شمار بیماران مبتلا به عفونت ویروسی کووید-۱۹ که در ماه گذشته در بیمارستان بستری شده اند دست کم ۲۱۴ درصد افزایش یافته است.
در نیومکزیکو در دو هفتهی گذشته دست کم ۱۸۲ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ جان باختند. شمار قربانیان در این ایالت در دو هفتهی پیش از آن ۷۵ نفر ثبت شده بود، اما با افزایشی ۱۴۳ درصدی همراه شد.
فرماندار گریشام گفت با وضعیت مرگ و زندگی روبرو هستیم و باید برای حفظ جان شهروندان نیومکزیکو از مرگ اقدام کنیم.
فرماندار داکوتای شمالی پس از ماهها مقاومت در برابر سفارش کارشناسان به استفاده از ماسک در مکانهای عمومی، هم اکنون دستور پوشیدن ماسک را صادر کرده است. او این فرمان را پس از ثبت رکوردی تازه در شمار مبتلایان و بستری شدگان در بیمارستان صادر کرد.
داگ برگام گفت: وضعیت ما تغییر کرده است و از اینرو باید با این تغییر هماهنگ شویم.
در نوادا هم شمار افرادی که روزانه به عفونت ویروسی کووید-۱۹ مبتلا میشوند با رکوردی تازه افزایش یافت و فرماندار هم اعلام کرد کرونا مثبت تشخیص داده شده است.
گشایش کسب و کارها در آیداهو متوقف شده و گردهمایی در مکانهای عمومی و سرپوشیده بار دیگر محدود شده است. نظامیان گارد ملی هم برای کمک به برقرار نظم در بیمارستانهایی که با ازدحام بیماران روبرو هستند بسیج شده اند.
ساکنان شیکاگو از روز دوشنبه، تنها برای تامین نیازهای ضروری مجازند از خانه بیرون بروند و دست کم تا ۳۰ روز باید خودشان را با این سفارش عمومی هماهنگ سازند.
نیویورک پایینترین نرخ ابتلا به عفونت ویروسی را داراست، اما فرماندار کومو از هم اکنون دست به کار شده و فرمان قرنطینه صادر کرده است.
فرماندار کومو گفت به نظر میرسد باید اقدامهایی مازاد بر گامهای پیشین در دستور کار قرار بدهیم. او پایان همین هفته در نشستی اضطراری با فرمانداران ایالتهای شمال شرقی آمریکا به گفتگو مینشیند. فرماندار کومو پیشتر دستور داده بود رستوران ها، مکانهای ورزشی و کافی شاپها راس ساعت ۱۰ شب تعطیل کنند. اما مقرراتی که به تازگی اعمال شده نگرانیهایی نیز به همراه دارد.
ساکنان نیویورک آینده را ناامید کننده ارزیابی میکنند و شرایط جاری آنان را عصبانی کرده است.
کسب و کارهای کوچک به شدت تاثیر پذیرفته و صاحبان مشاغل را به شدت زیر فشار قرار داده است.
شمار تلفات عفونت ویروسی کووید-۱۹ در آمریکا در ماه جاری به طور میانگین روزانه یکهزار نفر ثبت شده است. در شهر ال پاسو در ایالت تگزاس به ناچار دارند از سردخانههای سیار برای نگهداری جسدها استفاده میکنند.
ریکاردو سامانیه گو، قاضی ال پاسو کانتی گفت: اوضاع از این که هست بهتر نخواهد شد؛ بدتر میشود که بهتر نمیشود! اما نمیدانم این وضع تا کجا باید ادامه داشته باشد تا اساسی دست به کار شویم.
کسانی که از عفونت ویروسی کووید-۱۹ جان سالم بدر برده اند در این روزهای تاریک و سیاه، امید به زندگی میدهند. پتی ریدل (Patty Riddle) پس از ابتلا به عفونت ویروسی، ۳۵ روز به کما رفته، اما اکنون از شر کرونا رهایی یافته است.
خبرنگار ان بی سی در نیویورک دربارهی تعطیلی دوبارهی مدارس در این شهر گفت: نرخ مثبت شدن آزمایش ابتلا به عفونت ویروسی بار دیگر به ۳ درصد افزایش یافته و به همین علت آموزش از راه دور اتفاق میافتد. این رقم امروز به ۲.۴۷ درصد رسید و شهردار هم هشدار داد تعطیلی مدارس در راه است و از روز دوشنبه اجرا گذاشته خواهد شد.