دیابتیها تاری دید را جدی بگیرند
افراد مبتلا به بیماری قند خون باید مراقب چشمها باشند و تاری دید را جدی بگیرند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، متخصص و جراح چشم با بیان اینکه بیماری دیابت باعث آسیب به ارگانهای حیاتی بدن از جمله سیستم قلب و عروق و کلیهها میشود، گفت: البته چشمها هم که یکی از حیاتیترین اعضای بدن محسوب میشوند از این آسیب مصون نیستند.
محمد خاکسار افزود: دیابت نوع یک وابسته به انسولین که از زمان تشخیص دیابت تا بروز رتینوپاتی (عوارض دیابت بر شبکیه) مدتی زمان لازم است، لذا بهتر است معاینه اولیه طی ۵ سال اول انجام شود.
وی بر انجام معاینههای چشم پزشکی پس از تشخیص دیابت نوع ۲ غیروابسته به انسولین تاکید کرد و ادامه داد: آسیبهای ناشی از دیابت بر روی شبکیه در معاینههای دورهای مشخص میشود که در این مراحل پیشرفت دیابت یعنی ایسکمی و اختلال ایجاد شده باعث میشود شبکیه به علت اکسیژن رسانی ضعیف وارد مرحله رگ زایی شود و عروقی را در خود به وجود بیاورد که قوام لازم را ندارند و باعث خونریزی در چشم میشوند و مشکلات زیادی از جمله؛ تاری دید ناگهانی چشم را به دنبال دارد.
این جراح و متخصص چشم خاطر نشان کرد: اگر افراد دیابتی معاینههای دورهای چشم خود را به موقع انجام دهند میتوانند در مراحل اولیه خونریزی نقطهای در شبکیه را با درمان لیزر به دست چشم پزشک انجام دهند و از آسیب بیشتر به این عضو مهم و حیاتی جلوگیری کنند.
خاکسار، ورم مرکز بینایی را از دیگر آسیبهای دیابت دانست و افزود: این بیماری باعث تاری دید در افراد دیابتی میشود، بنابراین این بیماران به خصوص افرادی که دچار عارضههای دیگر شامل؛ آسیب به قلب، کلیه و زخم پای دیابتی شده اند باید حتما از نظر عوارض چشمی معاینه شوند.
متخصص و جراح چشم درخصوص پیشگیری از مشکلات چشم دیابتی گفت: مهمترین عامل پیشگیری از آسیب چشم، کنترل قندخون، کنترل فشارخون و ترک سیگار در افراد دیابتی است.