برای سازش با رژیم صهیونیستی
ایستادگی عمران خان در برابر فشارهای سعودی و امارات
روزنامه اینترنتی رأی الیوم از نخست وزیر پاکستان و ملت این کشور به سبب ایستادگی در برابر فشارهای رژیمهای سعودی و امارات برای سازش با رژیم صهیونیستی قدردانی کرد.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ روزنامه اینترنتی رأی الیوم که از لندن به روز میشود در سرمقاله امروز نوشت هر کس با عمران خان نخست وزیر پاکستان هنگام تحصیل در دانشگاه آکسفورد همکلاس بوده و فعالیتهای سیاسی او را در چارچوب اتحادیه دانشجویان حامی مسئله فلسطین در دهه ۱۹۷۰ و حتی دهه ۱۹۸۰ میلادی دنبال کرده است میتواند موضع استوار وی را در مخالفت با فشارهای دو کشور عربی –که گفته میشود عربستان و امارات هستند- برای سازش با رژیم اسرائیل به رهبری دونالد ترامپ رئیس جمهور شکست خورده کنونی آمریکا و دامادش جارد کوشنر درک کند.
عمران خان این فشارها را پریروز در یک مصاحبه مطبوعاتی فاش کرد، اما با وجود تلاشهای زیاد مصاحبه کننده از اشاره به نام این دو کشور خودداری کرد، زیرا وی در حال حاضر به بحران اقتصادی شدید کشورش متمرکز شده که نتیجه تحریمهای آمریکاست و این تحریمها نیز در قالب متوقف کردن کمک سالانه یک میلیارد دلاری به پاکستان است و بهانه این تحریم نیز مبارزه ناکافی این کشور با «تروریسم» در افغانستان است.
پاکستان تنها کشور اسلامی است که بمبهای هستهای دارد و مهندس و طراحش نیز عبد القدیرخان دانشمند نخبه پاکستانی است و این کشور با برقراری هرگونه رابطه دیپلماتیک با رژیم اشغالگر اسرائیل مخالفت میکند و زیرکانه یعنی با حمایت سازمان اطلاعات نظامی اش با جنبش طالبان و ائتلاف با ایران و چین سرسختترین دشمنان دولت آمریکا و تشکیل ائتلاف قوی با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه؛ با اشغالگری آمریکا در افغانستان مخالفت کرده است.
عمران خان در این مصاحبه مطبوعاتی تکرار کرد: کشورش رژیم اشغالگر اسرائیل را فقط پس از آنکه راه حلی درباره مسئله فلسطین حاصل شود که مورد قبول ملت فلسطین باشد به رسمیت خواهد شناخت.
وی خاطر نشان کرد: در مسیری حرکت می کند که از معلم و الگویش یعنی محمد علی جناح بنیانگذار پاکستان به ارث برده است. جناح نیز با فشارهای زودهنگام آمریکا و انگلیس برای به رسمیت شناختن رژیم اسرائیل مخالفت کرد و این مخالفت را خط قرمز دانست.
همگرایی اخیر سیاسی و اقتصادی عربستان و هند با پس زمینه بحران کشمیر که با همگرایی هند و رژیم اسرائیل در سایه دولت نارندرا مودی (هندوی ناسیونالیست افراطی) همزمان شده؛ در سردی روابط عربستان و پاکستان در این اواخر و همگرایی بین عمران خان و دو دشمن سرسخت عربستان یعنی ترکیه و ایران بازتاب پیدا کرده است.
عمران خان، ضلع چهارم در ائتلاف کنفرانس اسلامی کوالالامپور است که خواست یک رهبری اسلامی بدیل و یک سازمان همکاری اسلامی موازی با سازمانی که در عربستان مستقر است ایجاد کند، اما تهدیدات ریاض برای اخراج بیش از دو میلیون پاکستانی که در عربستان و کشورهای عربی خلیج (فارس) کار میکنند و وعدههای قبلی برای کمکهای مالی در قالب سرمایه گذاری و به ارزش ۲۰ میلیارد دلار طی چند سال باعث شد، پاکستان در آخرین لحظه در این کنفرانس شرکت نکند.
بحران بسیار شدید اقتصادی پاکستان باعث شد عمران خان به اتخاذ برخی تدابیر ریاضتی شدید اقدام کند که پایان دادن به خدمات حدود ۵۰۰ خدمتکار مرد و زن که در کاخ نخست وزیری کار میکردند و بسنده کردن به یک خودرو و کنار گذاشتن هواپیمای ریاست جمهوری و زندگی در یک خانه ساده از جمله آنهاست.
در روزنامه رأی الیوم کاری از دستمان بر نمیآید جز آنکه بگوییم از پایداری و مقاومت عمران خان در برابر همه فشارها برای افتادن در دام عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر با وجود شرایط دشوار اقتصادی کشورش تشکر میکنیم و همچنین از ملت پاکستان که همواره از مسائل عادلانه عربی حمایت کرده است سپاسگزاریم و ملت پاکستان از ملتهایی است که بیشتر از ملتهای دیگر کالاهای فرانسوی را برای یاری حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم تحریم کرد و مجلس این کشور نیز پنج سال پیش به اتفاق آراء به مشارکت نکردن در جنگ یمن رأی داد.
آنچه ما را به درد میآورد آن است که برخی کشورهای منتسب به ملتهای عربی و عقیده اسلامی به دلالان عادی سازی با یک دولت نژادپرست و اشغال کننده مقدسات عربی و اسلامی و مسیحی تبدیل شده اند همان دولتی که هر روز علیه ملت عربی و مسلمان و بی دفاع فلسطین مرتکب قتل عام میشود.