پخش زنده
امروز: -
گشت مشترک تعزیرات حکومتی برای بررسی موضوع فروش اجباری برخی کالاها در ازای خرید روغن خوراکی در چند شرکت تولیدکننده و توزیع کننده روغن حضور یافت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در حدود یک ماه اخیر با توجه به افزایش تقاضا و همچنین کاهش توزیع روغن، برخی شرکتهای تولیدکننده روغن خوراکی فروش روغن به مغازه داران را در قبال خرید کالاهایی همچون رب، تن ماهی، چای و انواع کیک اجبار کرده اند که به همین منظور با کارشناسان تعزیرات، صنعت، معدن و تجارت و پلیس امنیت اقتصادی به چند شرکت رفتیم.
این گشت مشترک تعزیراتی براساس گزارشهای مردمی در بحث فروش اجباری برخی کالاها در قبال خرید روغن خوراکی بود.
آقای عبدالهی کارشناس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: هم مردم و هم مغازه داران از فروش اجباری این کالاها به سامانه ۱۲۴ شکایت کرده اند که ما به همین منظور در این گشت مشترک تعزیرات برای راستی آزمایی این شکایات حضور پیدا کرده ایم.
شرکت نخست که علاوه بر روغن اقلامی دیگر از جمله رب گوجه، تن ماهی و چای توزیع میکند این ادعا را مبنی بر فروش اجباری برخی اقلام همراه با روغن نباتی رد کرد.
مدیرعامل این شرکت در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: ۲۱ آبان امسال در نامهای خطاب به مسئول فروش شرکت تاکید کرده ایم که هیچ کدام از بازاریابهای ما حق فروش اجباری را ندارند.
وی افزود: با وجود این که ما مجوز افزایش قیمت روغن را هم دریافت کرده ایم، اما برای رعایت حال مردم افزایش ندادیم و میزان تولیدمان را هم افزایش داده ایم، اما به بازاریابهای مان گفته ایم حتما در فروش روغن به مغازه داران بیشتر به آن دسته از واحدهای صنفی اختصاص دهند که سالها مشتری این شرکت هستند.
در این شرکت بودیم که تماسی تلفنی با یکی از مغازه داران برقرار کردیم که وی میگفت: بازاریابهای این شرکت در چند هفته اخیر به ما روغن نمیفروشند مگر این که در کنار هم حتما اقلام دیگری از جمله رب گوجه، تن ماهی و چای هم خریداری کنیم و اکنون نصف قفسههای مغازه ما از همین کالاهاست.
در ادامه با یکی از بازاریاب هم تماسی تلفنی داشتیم که او هم به صورت تلویحی به ما گفت:، چون سود روغن نباتی بسیار کم است در کنارش اگر اقلام دیگر هم خریداری شود؛ درصدی (پورسانتی) به بازاریاب پرداخت میشود.
مدیرعامل شرکت در واکنش به اظهارات این مغازه دار گفت: بالاخره ما ۷۰۰ بازاریاب در استخدام داریم و قطعا هر بازاریابی که فروش بیشتری داشته باشد علاوه بر حقوق ثابت، درصد یا پورسانت بیشتری هم میگیرد، اما هیچ کدام هم حق ندارند فروش اجباری داشته باشند و بالاخره از میان این تعداد شاید تخلفی هم صورت گیرد و ما به خاطر همین تخلفات ماهانه حدود ۵۰ بازاریاب را اخراج میکنیم.
در ادامه این گشت مشترک تعزیراتی وارد یکی دیگر از شرکتها شدیم که علاوه بر چند نوع روغن اقلام دیگری از جمله ماکارونی، کیک و کلوچه، تن ماهی و ... توزیع میکند.
رئیس گشت مشترک تعزیرات حکومتی استان تهران در بدو ورود به این شرکت در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: یکی از مسئولان عالی رتبه در نامهای به رئیس سازمان تعزیرات حکومتی از این شرکت به جهت فروش اجباری برخی کالاها به ازای خرید روغن شکایت کرده است که ما به همین منظور در همین شرکت حاضر شده ایم.
ناصر مدیحی افزود: فروش اجباری عنوان یک تخلف در تعزیرات است و از این بابت مردم متضرر میشوند، اما مقصر اصلی شرکتهایی هستند که در قبال فروش روغن به مغازه داران برخی کالاها را هم اجباری عرضه میکنند البته از نظر ما فروش اجباری تخلف است چه از ناحیه شرکتها و چه از ناحیه مغازه داران.
نماینده این شرکت همانند شرکت قبلی این تخلف را گردن نگرفت و گفت: مطمئن باشید که هیچ کاسبی به اجبار از ما جنس نمیخرد و ما این تخلف را قبول نداریم، اما وقتی در مقابل وی تماسی تلفنی با یکی از بازاریابان این شرکت برقرار کردیم، تقصیرها را گردن بازاریاب انداخت و گفت: ما به هیچ وجه اجازه نداده ایم این کار انجام شود و این فرد خودسرانه این کار را انجام میدهد.
بعد از حضور در این دو شرکت به سراغ مغازه داران و مردم رفتیم که از بابت فروش اجباری گلایه داشتند.
رئیس گشتهای مشترک تعزیرات حکومتی تهران در جمع بندی گفت: به هرحال پروندهای برای این شرکتها تشکیل خواهیم داد و باید با حضور در شعب تعزیرات توضیح دهند.