باستان شناسان در مصر خبر دادند
کشف دهها مومیایی و مجسمه باستانی در مصر
باستان شناسان در مصر از کشف دهها مومیایی و مجسمه باستانی جدید در این کشور خبر دادند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از فرانس ۲۴، باستان شناسان در مصر در کاوشهای اخیر خود بیش از صد تابوت حاوی مومیایی و همچنین ۴۰ مجسمه باستانی را در منطقه " سقاره " در جنوب قاهره کشف کردند. قدمت برخی از این اشیاء کشف شده به بیش از ۲۵۰۰ سال پیش باز میگردد.
این سومین کشف بزرگ تابوتهای مومیایی و مجسمههای باستانی در این منطقه است. سقاره شهری قدیمی و مقدس است که در کنار دره پادشاهان و اهرام جیزه در شمار مهمترین مناطق باستانشناسی مصر محسوب میشود.
اجساد مومیایی شده موجود در این تابوتها با وجود گذشت حدود ۲۵۰۰ سال بسیار سالم مانده اند.
دکتر مصطفی وزیری رئیس شورای عالی آثار باستانی مصر گفت: این تابوتها به افراد ثروتمند و مقامات ارشد آن دوران تعلق دارد. ما شاهد حفظ عالی این مومیاییها در تابوتها هستیم.
در ماه سپتامبر و اکتبر نیز باستانشناسان موفق به کشف مومیاییهایی در این منطقه شده بودند. خالد الانانی، وزیر آثار باستانی مصر افزون بر کشف این تابوتها از کشف ۴۰ مجسمه طلاکاری شده در این منطقه خبر داد.
بر اساس اظهارات الانانی، مجسمهها و تابوتهای کشف شده در سقاره متعلق به دوره بطلمیوس هستند.
باستانشناسان بر این باورند که گنجینه بزرگتری در زیر خاک منطقه سقاره وجود دارد. خالد الانانی، وزیر آثار باستانی مصر مدعی شد کشفیات صورت گرفته در شهر مردگان تنها یک درصد از گنجینهای است که زیر خاک این منطقه وجود دارد.
الانانی گفت: هرگاه ما به کار کندوکاو ادامه دهیم، قبور انسانها و حیوانات بیشتری را میتوانیم در این منطقه کشف کنیم.
سقاره که در حاشیه رود نیل واقع است، در مصر باستان همچون قبرستانی برای ساکنان ممفیس بوده است.
هرم پلهای فرعون جوزر که ۵۰۰۰ سال قدمت دارد در این منطقه واقع است. تابوتهای پیدا شده در سقاره قرار است از جمله در موزه بزرگ مصر که در نزدیکی اهرام جیزه احداث خواهد شد، به نمایش گذاشته شود.
درهای این موزه قرار است سال آینده به روی جهانگردان گشوده شود. این موزه قرار است تبدیل به بزرگترین مرکز باستانشناسی جهان شود.