به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ؛ مشاور رییس سازمان صدا و سیمای ایران و مدیر کل امور بین الملل سازمان در دیدار با سفیر جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین تاکید کرد تقویت همکاریهای رسانهای بین دو کشور میتواند به معرفی صحیح و درست از دستاوردها و پیشرفتهای دو کشور کمک کند.
دکتر علی فهیم دانش مدیر کل امور بین الملل سازمان صدا و سیما و هیئت همراه با رضا قلیچ خان سفیر جمهوری اسلامی ایران در سارایوو دیدار و گفتگو کردند.
در ابتدای این دیدار دکتر فهیم دانش با اشاره به وضعیت خاص و اهمیت ویژه منطقه بالکان، از آمادگی صدا و سیما برای تقویت همکاریهای رسانهای و فرهنگی با کشورهای منطقه از جمله بوسنی و هرزگوین خبر داد.
وی در ادامه گفت: دفاتر نمایندگی سازمان صدا و سیما تاکنون با پیروی از سیاستهای نظام و منطبق بر منافع مشترک جمهوری اسلامی ایران و کشور خارجی میزبان گام برداشته اند و در برنامه سازیهای خود، اصول منشور ملل متحد که متضمن عدم دخالت در امور کشورها و احترام به استقلال و حاکمیت میباشد را رعایت کرده اند.
وی با تاکید بر اشتراکات فرهنگی و تاریخی میان دو کشور اظهار داشت: به منظور تقویت همکاریهای رسانه ای، تبادل فیلم، سریال و برنامههای مستند و همچنین مباحث فنی، به سارایوو آمده ایم تا با امضای تفاهم نامه همکاری به این مهم دست پیدا کنیم.
مدیر کل امور بین الملل سازمان صدا و سیما همچنین بر لزوم تلاش طرفین در معرفی صحیح و درست از دستاوردها و پیشرفتهای دو کشور برای مردم ایران و بوسنی تاکید کرد و گفت: متاسفانه هر دو ملت شناخت کافی و درستی از یکدیگر ندارند و با توجه به اینکه روابط دوستانه میان ایران و بوسنی به قرنها قبل برمی گردد، باید بستر مناسبی برای گسترش همکاریهای فرهنگی و رسانهای فراهم کرد.
وی همچنین از همکاریهای نزدیک سفارت جمهوری اسلامی ایران در سارایوو با دفتر نمایندگی سازمان صدا و سیما تشکر و قدردانی کرد.
سفیر کشورمان نیز ضمن ابراز خرسندی از سفر هیئت ایرانی به سارایوو، گسترش تبادلات فرهنگی و رسانهای را میان دو کشور، دستاوردی ارزشمند دانست و گفت: جهان با سرعت بسیار زیادی در حال تغییر است و نمیتوان با رویکرد ثابتی با آن برخورد کرد. ولی در فضای رسانه، برخورد با هر کشور و حتی در هر کشور با هر منطقه اش، برخورد و گفتار خاص خودش را نیاز دارد. هدف همه ما به عنوان نمایندگان بخشهای مختلف جمهوری اسلامی ایران، گسترش رابطه با کشورهای میزبان و دوست میباشد. باید توجه داشت که سیاستهای گفتاری و رفتاری همه ما یکسان باشد و همانند یک گروه موسیقی، یک سمفونی را تنظیم کرده و بنوازیم و با تقسیم کار، آن را پیش ببریم.
قلیچ خان سپس به نقش پررنگ رسانه در جوامع امروزی اشاره کرد و گفت: وقایع و اتفاقاتی که در بوسنی و بالعکس در ایران رخ میدهد باید به بهترین نحو و در جهت توسعه روابط میان دو کشور منعکس شود. البته ما همانند برخی رسانههای خارجی نیستیم که به دنبال تاثیر گذاری بر حکومتها در کشورها باشیم و یا در امور داخلی آنها دخالت کنیم. ما کشوری هستیم که همواره به دنبال گسترش روابط متعادل و دوستانه در حوزههای مختلف از جمله سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، رسانهای و اجتماعی بخصوص در بوسنی و هرزگوین بوده ایم.
وی در ادامه این دیدار، به ظرفیتهای همکاری در زمینههای فرهنگی و رسانه اشاره کرد و گفت: امیدوار هستیم با امضای تفاهم نامه همکاری میان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و رادیو تلویزیون ملی بوسنی و هرزگوین که نزدیک به یک سال برای آماده سازی آن تلاش شده است، شاهد آغاز فصل جدیدی از روابط دوستانه میان دو کشور باشیم.