پخش زنده
امروز: -
انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در سازمان ملی یونسکو به عنوان قدیمیترین نهاد آموزشی و پژوهشی در حوزه غذا و تغذیه در کشور ثبت شد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر جلال الدین میرزای رزاز گفت: پس از اقدامات و ارتباطات لازم و بررسیهای به عمل آمده با توجه به سوابق تاریخی و حسن شهرت انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، این مرکز در سازمان ملی یونسکو به عنوان قدیمیترین نهاد آموزشی و پژوهشی در حوزه غذا و تغذیه در کشور ثبت شد.
وی با بیان این خبر و با اشاره به قدمت و جایگاه انستیتو تحقیقات تغذیهای در کشور، گفت: انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در سال ۱۳۳۹ بر اساس تصویب هیأت وزیران با نام انستیتو خواربار و تغذیه ایران و آموزشگاه عالی وابسته به آن به صورت سازمانی مستقل مرتبط با وزارت بهداری وقت تأسیس شد. در همان زمان اساسنامه انستیتو به مجلس وقت ارائه و تبدیل به قانون میشود. در سال ۱۳۷۰ مطابق با تحولات و پیشرفتهای جهانی و تغییر نگرش پژوهشی، به موجب مصوبه مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان، انستیتو به نام "انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور" تغییر نام و به صورت مؤسسه علمی و تحقیقاتی ادامه فعالیت داد. به موجب این مصوبه، انستیتو بار دیگر موقعیت رسمی خود را به عنوان یک انستیتوی ملی با استقلال حقوقی و مالی بازیافت.
وی افزود: تهیه و تأمین مبنای علمی و اطلاعاتی برای کمک به سیاستگذاری، برنامه ریزی و مدیریت اجرایی در جهت تأمین نیازهای غذایی مردم، تأمین و سلامت توسعه کشور، تربیت متخصصین و کارشناسان مورد نیاز برای پیشبرد علوم، طراحی، برنامه ریزی و مدیریت بخشهای فنی، علمی و اجرایی کشور در ابعاد تولید، تبدیل، مصرف غذا و سلامت جامعه، ایجاد آگاهی کافی و مستمر عمومی به منظور گسترش و هدایت فرهنگ غذایی و بهداشتی مناسب از اهداف مهم این مجموعه هستند.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور عنوان کرد: هدف کلی برنامههای یونسکو که براساس سهیم کردن همه انسانها در دانش پی ریزی شده است، پیشبرد فرهنگ، صلح خواهی، توسعة انسانی و توسعة پایدار است.. طبق گزارش جهانی تغذیه در سال ۲۰۱۸، مهمترین چالشهای تغذیهای حال حاضر و پیش روی جهان ما در بر گیرنده اشکال مختلف سوء تغذیه است، همه میدانیم که سوء تغذیه و بیماریهای عفونی دو بخش از یک چرخه معیوبند که در آن سوء تغذیه منجر به استعداد ابتلا به بیماریهای عفونی و ابتلا به بیماریهای عفونی منجر به افزایش شانس سوء تغذیه در بیمار میشود. امروزه و با شیوع پاندمی کرونا این امر از اهمیت بیشتری برخوردار است.
گفتنی است، پیش از این به انتخاب سازمان جهانی بهداشت (WHO)، انستیتو تغذیه برای چهار سال آینده در حوزه علوم تغذیه و صنایع غذایی پایگاه منطقهای همکاریها در حوزه کشورهای مدیترانه شرقی شد.