پخش زنده
امروز: -
سخنگوی سازمان انتقال خون: اکنون تنها ۵ درصد خون اهدایی کشور توسط بانوان تامین میشود.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما، سخنگوی سازمان انتقال خون کشور گفت: اکنون تنها ۵ درصد خون اهدایی کشور توسط بانوان تامین میشود و اگر بانوان برای نجات کودکان نیازمند به خون که مانند آنان مادرانی نگران دارند، دست بالا کنند و خون اهدا کنند نیاز کشور به خون به طور کامل رفع خواهد شد.
کودکان رنگ پریده و بی رمق روی تختهای بخش سرطان اطفال در کنار مادرانشان به ارواح معصومی میمانند که با پایههای سرم و داروهایی که در رگهایشان جریان مییابد و دستی که در دست مادرانشان دارند به این دنیا وصل شده اند. بخش مهمی از این داروها از رگهای مردمی به دست میآید که سخاوتمندانه آستین بالا میزنند و خون خود را اهدا میکنند تا از آن فرآوردههایی به دست آید که یکی از نیازمندان ناگزیر آن کودکان سرطانی هستند.
سازمان انتقال خون اکنون که ذخایر خونی به کمترین میزان در ماههای گذشته رسیده است مهمترین ظرفیت اهدای خون که هنوز غیر فعال مانده است جمعیت بانوان واجد شرایط اهدای خون است.
سخنگوی سازمان انتقال خون در این مورد میگوید: رئیس هیئت مدیره انجمن خون و سرطان ایران دکتر حسن ابوالقاسمی تعداد مبتلایان و نوع سرطان را در کشور ما مشابه با کشورهای اروپایی و آمریکا دانسته است.
این فوق تخصص خون و آنکولوژی اطفال در یکی از سخنرانی خود اعلام کرده است که سالانه ۲۵۰۰ کودک کمتر از ۱۵ سال در ایران مبتلا به سرطان میشوند وشایعترین سرطان در کودکان لوکمیا (لوسمی) است.
بیماران و کودکان مبتلا به تالاسمی طیف وسیع دیگری از بیماران نیازمند به خون هستند. طبق اظهارات اخیر رئیس مرکز مدیریت بیماریهای پیوند و خاص وزارت بهداشت، کل بیماران تالاسمی که در سامانه وزارت بهداشت ثبت شدهاند، نزدیک به ۱۸ هزار و ۳۰۰ نفر هستند و سالانه حدود ۱۵۰ بیمار جدید تالاسمی در کشور متولد میشوند تعداد زیادی از این بیماران کودکانی هستند که تنها با اهدای خون چشم به آینده دوخته اند و سرنوشتشان در رگهای اهدا کنندگان جاری است.
این در حالی است که از ابتدای آبان ذخایر خون کشور رو به کاهش نهاده است.
به گفته مدیرکل انتقال خون استان تهران، بیشترین میزان مصرف و اهدای خون در استان تهران است و حالا ذخایر خونی همین استان با کاهش ۲۰ تا ۲۵ درصدی مواجه شده و این اتفاق بیسابقه است.
این روند کاهش مراجعه برای اهدای خون با شیوع ویروس کووید ۱۹ از اسفند پارسال شروع شد و با تعطیلی بسیاری از اصناف و مشاغل و ترس از ابتلا، میزان مراجعه مردم برای اهدای خون کاهش قابلتوجهی پیدا کرد و تا نیمههای فروردین در مقایسه با مدت مشابه پارسال کاهش ۳۰ درصدی را هم بهخود دید. اما به گفته مسئولان انتقال خون، این کاهشها موقتی بود و با رسیدن بهار و بهطور مشخص در اردیبهشت و خرداد، میزان مراجعه بار دیگر بالا رفت؛ یعنی درست زمانی که آمار شیوع کرونا و فوت کاهش پیدا کرد. با ورود به تابستان روند کاهشی دوباره از سر گرفته شد و از ابتدای آبان، وضعیت نسبت به ماههای قبل نامناسبتر شد.
عملهای جراحی همچنان در حال انجام است، تصادفات اتفاق میافتد و گروهی از بیماران مثل افراد هموفیلی یا بیماران دیالیزی و تالاسمی و همچنین بیماران مبتلا به سرطان به خون نیاز دارند؛ بنابراین نیاز به خون و فرآوردههای خونی کاهش پیدا نکرده است. این افراد مصرفکننده همیشگی خون هستند.
بانوان همیشه در بحرانهای طبیعی و شرایط حساس اهدای خون را در اولویت کارهای خود قرار میدهد. اکنون نیز به نظر میرسد وقت آن است که بار دیگر برای اهدای خون آستین بالا بزنند و برای به دست آوردن سهم ۵۰ درصدی خود از اهدای خون و نجات انسانها پیش قدم شوند.