یادداشت روز:
لوبیاهای بدن را دریابیم
روزهای سخت دیالیزیها در روزهای منحوس کرونا گره خورده است / شما نفر بعدی دیالیز نباشید.
به گزارش گروه اجتماعی
خبرگزاری صداوسیما مرکز زنجان؛ 23 تا ۳۰ آبان هفته بیماران کلیوی است.
شعار امسال هفته حمایت از بیماران کلیوی ایران «کرونا فرصتی برای همدلی با بیماران کلیوی» است و با توجه به شیوع کرونا بازارچه همدلی بهصورت مجازی در آدرس الکترونیکی
https://zanjankf.ir برای حمایت از بیماران کلیوی و خانوادههای آنان برگزار میشود.
کلیهها ۲ عضو کوچک لوبیاییشکل هستند که در دو طرف ستون مهرهها و کمی پایینتر از قفسه سینه قرار دارند.
دفع مواد زائد و مایعات اضافی از بدن، تصفیه خون، تنظیم فشار خون از کارهای اصلی این لوبیای سحر آمیز بدن است.
علائم هشدار دهنده
ادرار مکرر، احساس خستگی زیاد، تمایل نداشتن به مصرف گوشت ،خارشهای عضلانی، پفکردگی پلکها و پاها از علائمی هستند که به شما میگوید بیشتر مراقب باشید
آب و میوههای آبکی بخوریم.
بهاره حاج سلیمی، متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه وفشارخون میگوید: پیشگیری از ایجاد سنگهای ادراری رابطهی مستقیمی با حجم آب مصرفی دارد.
آب هندوانه ومیوههای دیگر همه درکنار مصرف روزانه ۸ لیوان آب به تصفیه کلیهها کمک میکند.
این کارشناس تاکید کرد بیماران کلیوی هم اسفناج، آجیل وریواس ونوشابه ودلستر را هم کنار بگذارند ویا بسیار کاهش دهند.
مدیرعامل انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان هم با بیان اینکه سنگ کلیه یکی از شایعترین بیماریها ست گفت: بیماری سنگ کلیه تنها در زمانی که سنگ در بافت کلیه قرار میگیرد، خود را نشان میدهد و در مواقعی که خراشهدار و متحرک است علائمی مانند خون در ادرار و ... است که با آزمایش مشخص میشود و برای پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه باید مصرف افراد و مایع جات بیشتر باشد.
طهماسبی با بیان اینکه حدود دو هزار پرونده در بخش کلیوی انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان برای بیماران تشکیل شده است افزود: بیماران دارای نارسایی کلیه در استان زنجان شناسایی شده از ورود به چرخه دیالیز پیشگیری شده و ۱۶۰۰ بیمار دیالیزی از چرخه دیالیز خارج شده و به زندگی بازگشتهاند..
وی با بیان اینکه به دلیل شیوع بیماری کرونا از فروردینماه امسال محدودیتهایی درپیوند کلیه نسبت به سالهای گذشته به دلیل افزایش هزینه به وجود آمده است، افزود: یکی ازآسیبهای ویروس کرونا آسیب به کلیهها بوده و افراد تحت درمان دیالیز قرار میگیرند که هزینه زیادی را به فرد تحمیل میکند..
همه شهرستانهای استان زنجان، دارای دفاتر نمایندگی انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی و بخش دیالیز و امکانات مورد نیاز هستند، بهطوری دیگر نیازی به مراجعه به زنجان نیست.
بیماران کلیوی در روزهای کرونایی مراقب باشند.گلزار باباخانی، کارشناس امور بیماران انجمن کلیوی با بیان اینکه تاکنون انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان همه تلاش خود را برای تامین دارو مورد نیاز بیماران کرده تا هیچ بیماری بدون دارو نماند؛ ولی متاسفانه کیفیت داروها کاهش پیدا کرده است و وضعیت پیوند با دردسرهایی همراه است، خاطرنشان کرد: در استان زنجان شاهد کاهش رنج سنی ابتلا به بیماریهای کلیوی هستیم.
کارشناس امور بیماران انجمن خیریه کلیوی استان خبرداد: پیوند کلیه در زنجان نسبت به سال گذشته با کاهش ۵۰٪ مواجه بوده است.
از ابتدای سال جاری تاکنون یازده مورد پیوند کلیه در این استان انجام شده است.
دیالیز درمان قطعی نارسایی کلیوی مزمن نیست.
در مرحله پیشرفته نارسایی کلیوی مزمن، بیمار در تمام طول حیاتش نیازمند دیالیز است (مگر اینکه پیوند کلیه با موفقیت صورت گیرد..
از انجمن کلیوی زنجان بیشتر بدانید: انجمن حمایت از بیماران کلیوی زنجان که یک نهاد مردمی است، از سال ۱۳۷۰ در شهر زنجان تاسیس شده و بیماران کلیوی را تحت پوشش خود قرار داده است. مراکز دیالیز استان زنجان شامل یک مرکز دیالیز در بیمارستان حضرت ولیعصر (عج) زنجان و ۵ مرکز دیالیز در شهرستانهای قیدار- ابهر- ماهنشان- طارم- خرمدره است که بیماران کلیوی در این مراکز تحت دیالیز قرار میگیرند.
افراد بالای سالمند بویژه افراد بالای ۶۰ سال بیشتر در معرض نارسایی کلیه هستند. در این سن ۳۰ درصد افراد، حداقل یک سوم عملکرد کلیوی خود را به دلیل پیری کلیهها از دست میدهند.
*معصومه امینی