به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانهملت، آقای علی نیکزاد ثمرین در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی نتیجه انتخابات معرفی یک نفر از اعضای هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی جهت عضویت در هیات اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری در اجرای بند یک ماده ۲۱۶ آیین نامه داخلی مجلس را بدین شرح اعلام کرد:
در پی ۱۶۴ رأی اخذ شده، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۵۱ رأی موافق آقای احمد امیرآبادی فراهانی را به عنوان عضو هیات رئیسه مجلس در هیات اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری انتخاب کردند.
برگزاری جلسات کمیسیونهای مجلس با رعایت شیوه نامههای بهداشتی
نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی گفت: جلسات کمیسیونها با وزرا و معاونانشان، صرفا در کمیسیونهای اصل ۹۰ و تلفیق و دو سالن ساختمان مشروطه برگزار میشود.
در نشست امروز خانه ملت آقای علی نیکزاد در پاسخ به تذکر نماینده بستان آباد در خصوص لزوم رعایت هر چه بیشتر شیوه نامههای بهداشتی در مجلس، تصریح کرد: هیئت رئیسه مجلس روز گذشته به همین منظور جلسهای برگزار کرد و قرار شد؛ جلسات کمیسیونها با حضور وزرا و معاونان شان در چهار مکان مشخص و با رعایت شیوه نامههای بهداشتی برگزار شود.
وی افزود: این موضوع به روسای کمیسیونها و نمایندگان نیز ابلاغ شده است.
انتخاب اعضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز
نمایندگان مجلس شورای اسلامی آقای مهدی سخایی دلویی و خانم هاجر چنارانی را به عنوان اعضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز انتخاب کردند.
آقای علی نیکزاد نایب رئیس مجلس در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی نتایج آراء انتخاب اعضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز را قرائت کرد.
براساس نتایج آراء ماخوذه آقای مهدی سخایی دلویی با ۹۹ رأی و خانم هاجر چنارانی با ۸۹ رأی به عنوان اعضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز انتخاب شدند.
موافقت با اصلاح قانون اجرای سیاستهای اصل ۴۴
نمایندگان مردم در مجلس با اصلاح موادی از قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی موافقت کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی اصلاح مواد (۱) و (۷) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی و اصلاحات بعدی آن جهت تامین نظر شورای نگهبان با اصلاح موادی از این قانون موافقت کردند.
براساس اصلاحات صورت گرفته که مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت:
ماده ۱- بندهای (۲۱) و (۲۲) ماده (۱) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی مصوب ۲۵/ ۳/ ۱۳۸۷ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن بهشرح زیر اصلاح و بندهای (۲۳) و (۲۴) به آن الحاق میشود:
۲۱- مجوز: هر نوع اجازه الکترونیکی و غیرالکترونیکی اعم از مجوز، پروانه، اجازهنامه، گواهی، جواز، نماد، پاسخ به استعلام، موافقت، تأییدیه یا مصوبه و هر نوع سند مکتوبی است که برای شروع، ادامه، توسعه، انحلال یا بهرهبرداری فعالیت اقتصادی توسط مراجع ذیربط صادر میشود.
۲۲- درگاه ملی مجوزهای کشور: سامانهای است که مدیریت و راهبری نظام مجوزدهی کشور و نظارت بر صدور مجوزها را بر عهده دارد و پس از لازمالاجراءشدن این قانون، تنها مرجع رسمی مجوزهای کشور محسوب میشود.
۲۳- درگاه تخصصی مجوز یا ایجاد کسب و کار: سامانهای ملی یا استانی که وظیفه مدیریت و راهبری صدور مجوز یا ایجاد کسب و کار در حوزههای تخصصی را با دریافت درخواست مجوز از درگاه ملی مجوزهای کشور برعهده دارد.
۲۴- مراجع صادرکننده مجوز: دستگاههای اجرائی موضوع ماده (۸۶) این قانون، ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۰۸/۰۷/۱۳۸۶ و ماده (۵) قانون محاسبات عمومی مصوب ۰۱/۰۶/۱۳۶۶، شوراهای اسلامی شهر و روستا، اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، تعاون ایران و اصناف ایران، تشکلهای اقتصادی و غیراقتصادی، اتحادیهها، شوراها، مجامع و نظامهای صنفی یا نمایندگان مستقیم یا غیرمستقیم آنها، دستگاههای زیر مجموعه قوه قضائیه و نهادها، مؤسسات و تشکیلات و سازمانهای زیر نظر مقام معظم رهبری و سایر مراجع بنا به تشخیص هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار.
ماده ۲- متن زیر جایگزین ماده (۷) قانون و تبصرههای آن با اصلاحات و الحاقات بعدی میشود:
ماده ۷-
الف- بهمنظور توسعه فعالیت بخشهای غیردولتی در اقتصاد ملی، توانمندسازی و رفع محدودیت از فعالیت این بخشها در عرصههای اقتصادی و تسهیل سرمایهگذاری در کشور، هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار در وزارت امور اقتصادی و دارایی تشکیل میشود. ترکیب اعضاء، وظایف و اختیارات هیأت و دبیرخانه آن بهشرح زیر است:
۱- ترکیب اعضاء:
وزیر امور اقتصادی و دارایی (رئیس)، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، معاون حقوقی رئیسجمهور، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، دو نفر از نمایندگان مجلس به عنوان ناظر به انتخاب مجلس شورای اسلامی، دادستان کل کشور، رئیس دیوان عدالت اداری، رئیس دیوان محاسبات، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، رؤسای اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، تعاون ایران و اصناف ایران، بالاترین مقام دستگاه اجرائی ذیربط موضوع یا صادرکننده مجوز
۲- وظایف و اختیارات:
وظایف و اختیارات هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار بهشرح زیر است:
۲-۱- تأیید عناوین مجوزهای اعلامی و تعیین سقف زمانی صدور مجوز در هر کسب و کار و شرایط و مراحل صدور مجوزها شامل استعلامات پیشنیاز، هزینههای قانونی، مدارک لازم و فرآیندهای بیندستگاهی صدور مجوز و مدتزمان اعتبار
۲-۲- تسهیل و تسریع شرایط و مراحل صدور مجوزهای کسب و کار با حداقل هزینه و مراحل و ترجیحاً به صورت آنی و غیرحضوری و راهاندازی آن در کمترین زمان ممکن
۲-۳- انتشار شرایط صدور مجوزهای کسب و کار به تفکیک هر کسب و کار در درگاه ملی مجوزهای کشور
۲-۴- تعیین فهرست دستگاههای اصلی در صدور مجوز در فعالیتهای اقتصادی برای ایجاد درگاه تخصصی صدور مجوز یا ایجاد کسب و کار و تهیه استانداردها و دستورالعملهای مورد نیاز
۲-۵- تصویب برنامه اجرائی- عملیاتی ارتقای رتبه و امتیاز ایران در شاخصهای بینالمللی کسب و کار
۲-۶- حذف یا اصلاح دستورالعملها، بخشنامهها، آییننامهها و سایر مقررات اجرائی مخل کسب و کار در جهت بهبود محیط کسب و کار با رعایت تبصره (۱) بند «الف» این ماده
۳- دبیرخانه:
۳-۱- دبیرخانه هیأت مستقر در وزارت امور اقتصادی و دارایی (مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار) است.
۳-۲- دبیر هیأت به انتخاب و حکم وزیر امور اقتصادی و دارایی منصوب میشود.
تبصره ۱- هیأت هر ماه حداقل یکبار تشکیل میشود و جلسات با حضور رئیس و اکثریت اعضاء رسمیت مییابد.
مصوبات هیأت در مورد مجوزها و حذف و اصلاح بخشنامهها، دستورالعملها و آییننامهها پس از تأیید وزیر امور اقتصادی و دارایی و در مورد تصویبنامههای هیأت وزیران پس از تأیید هیأت وزیران، برای کلیه مراجع صدور مجوز لازمالاجراء است. فعالیت این هیأت پس از انجام این تکالیف نیز استمرار یافته و در صورتی که تحقق اهداف به اصلاح قوانین، نیاز داشته باشد، این هیأت موظف است پیشنهادهای لازم را برای اصلاح قوانین تهیه و به مراجع مربوط ارائه کند. کلیه مصوبات هیأت مذکور در چهارچوب این تبصره برای مراجع صدور مجوز، نافذ و لازمالاجراء است و هیچ مرجع صدور مجوزی حق ندارد در تغایر با مصوبات این هیأت اقدامی را انجام دهد که منجر به بلااثرشدن مصوبات و یا ایجاد شرایطی مشابه وضعیت پیش از تصویب مصوبه شود.
تبصره ۲- در مواردی که تصمیمات هیأت مقرراتزدایی در جهت بهبود محیط کسب و کار و تسهیل صدور مجوزها، نیازمند تصویب هیأت وزیران است، وزیر امور اقتصادی و دارایی موظف است ظرف مدت دوهفته، تصمیمات هیأت را برای هیأت وزیران ارسال کند. هیأت وزیران موظف است پیشنهادهای این هیأت را حداکثر ظرف مدت چهل و پنج روز رسیدگی و نسبت به آنها تصمیمگیری کند.
ب- کلیه مراجع صادرکننده مجوز موظفند ظرف مدت چهارماه پس از لازمالاجراءشدن این قانون، نسبت به اظهار عنوان و تکمیل شناسنامه صدور، تمدید، اصلاح و لغو مجوزها بر اساس استاندارد تعیینشده توسط هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار بر روی درگاه ملی مجوزهای کشور بهصورت الکترونیکی اقدام کنند. در صورت عدم اظهار و ثبت و تکمیل اطلاعات موضوع این ماده بر روی درگاه مذکور در مهلت زمانی تعیینشده، الزام اشخاص به أخذ مجوزی که اطلاعات آن در این درگاه ثبت نشده، ممنوع است و بالاترین مقام دستگاه اجرائی یا مرجع صادرکننده مجوز و یا مقامات و مدیران مجاز ازطرف وی مسؤول حسن اجرای این ماده هستند. هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار موظف است پس از بارگذاری اطلاعات مربوط به مجوزها توسط مراجع صادرکننده مجوز، ظرف مدت ششماه نسبت به تعیین سقف زمانی صدور مجوز در هر کسب و کار و شرایط و مراحل صدور مجوز اقدام و در درگاه ملی مجوزهای کشور منتشر نماید.
ج- کلیه مراجع صادرکننده مجوز موظفند حداکثر ظرف مدت یکسال پس از لازمالاجراءشدن این قانون، ثبت درخواست و صدور کلیه مجوزهای خود را بهصورت الکترونیکی (غیرکاغذی)، بر اساس اولویت تعیینشده توسط دبیرخانه هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار، مطابق جزییات مندرج در شناسنامه مصوب و از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور انجام دهند. اقدام به صدور مجوز و ارائه خدمات خارج از موارد ثبتشده در این درگاه توسط مراجع صادرکننده مجوز به متقاضیان پس از مهلت مذکور ممنوع است و شورای رقابت موظف است حسب گزارش دبیرخانه هیأت مذکور و یا شکایت ذینفع، نسبت به موضوع رسیدگی و بر اساس مقررات مربوط اتخاذ تصمیم و در صورت لزوم متخلفان را به شعب خاص موضوع تبصره (۱) این ماده، معرفی کند.
تبصره ۱- به دعاوی و شکایات مربوط به مجوزها منحصراً در شعب خاص قوه قضائیه که در راستای ماده (۳۲) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی تعیین میشود، رسیدگی خواهد شد.
تبصره ۲- کلیه مراجع صادرکننده مجوز مکلفند استعلامات الکترونیکی مرتبط با صدور، تمدید، اصلاح و لغو مجوزها را با شرایط مورد نیاز درگاه ملی مجوزهای کشور در اختیار دبیرخانه هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار قرار دهند.
تبصره ۳- مراجع صدور مجوز حق ندارند در کل فرآیند انجام کار، مدارک و استعلامات را بهصورت تکراری برای صدور یک عنوان مجوز از متقاضی دریافت دارند.
تبصره ۴- کلیه درگاههای تخصصی مجوز (ملی- استانی) با حفظ موجودیت، مکلفند درخواست و صدور مجوز خود را فقط از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور انجام دهند.
د- راهبری و مدیریت درگاه ملی مجوزهای کشور با دبیرخانه هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار است و کلیه امور مرتبط با سختافزار، نرمافزار، زیرساخت و امنیت آن توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تأمین میشود. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است در حوزه تأمین زیرساخت، سختافزار، نرمافزار و بستر امنیتی و فنی دادهها، بر اساس انتظارات اعلامی وزارت امور اقتصادی و دارایی اقدام نماید.
تبصره- نحوه فعالیت درگاه ملی مجوزهای کشور ظرف مدت سهماه با پیشنهاد دبیرخانه هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی میرسد و برای تمامی مراجع صادرکننده مجوز لازمالاجراء است.
هـ- مراجع صادرکننده مجوز موظفند درخواست متقاضیان مجوز کسب و کار را مطابق شرایط مصرح در درگاه ملی مجوزهای کشور دریافت و بررسی کنند. صادرکنندگان مجوز کسب و کار اجازه ندارند به دلیل «اشباع بودن بازار» از پذیرش تقاضا یا صدور مجوز کسب و کار امتناع کنند. امتناع از پذیرش مدارک و درخواست مجوز و تأخیر بیش از ظرف زمانی تعیینشده در درگاه ملی مجوزهای کشور در صدور مجوز برای متقاضیانی که مدارک معتبر مصرح در درگاه ملی مجوزهای کشور را ارائه دادهاند، مصداق «اخلال در رقابت» موضوع ماده (۴۵) این قانون است و شورای رقابت موظف است به شکایت ذینفع رسیدگی و بالاترین مقام مسؤول دستگاه مربوطه را به مجازات تعیینشده در بند (۱۲) ماده (۶۱) این قانون محکوم کند.
تبصره ۱- در صورتی که هر یک از مراجع صادرکننده مجوز، از ارائه مجوز در ظرف زمانی تعیینشده در درگاه ملی مجوزهای کشور امتناع کند، متقاضی میتواند نسبت به ثبت شکایت بهصورت الکترونیکی در درگاه ملی مجوزهای کشور اقدام کند. در این موارد بالاترین مقام مرجع صدور مجوز یا استاندار مربوط، موظفند ظرف مدت حداکثر دهروز کاری از تاریخ ثبت درخواست، موضوع را بررسی و در چهارچوب قوانین، زمینه صدور فوری مجوز مورد درخواست را فراهم کنند. چنانچه ظرف مدت مذکور زمینه صدور مجوز مورد درخواست فراهم نشد، مرکز ملی رقابت وفق مقررات مربوط اقدام و حسب لزوم متخلفان را به شعب خاص موضوع تبصره (۱) بند «ب» این ماده، معرفی میکند.
تبصره ۲- در موارد خاص در صورتیکه به جهت نوع و ماهیت برخی کسب و کارها، امکان صدور مجوز برای یک نوع کسب و کار به جهت اشباع بازار مقدور و یا به مصلحت نباشد، مراجع صادرکننده مجوز مکلفند ادله و مستندات خود را برای تصمیمگیری به هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار ارائه دهند. تصمیم هیأت در این خصوص به عنوان یک رویه خاص برای تمامی مراجع نافذ و لازمالاجراء است.
و- ایجاد هرگونه مجوز جدید حسب قوانین و مقررات مربوط تابع احکام این ماده بوده و مراجع مسؤول و ذیربط مجوز مکلفند ظرف مدت یکماه پس از تعریف مجوز جدید، ضمن اعلان رسمی مراتب به دبیرخانه هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار، نسبت به ثبت عنوان و تکمیل شناسنامه صدور، تمدید، اصلاح و لغو مجوز جدید بر اساس استاندارد پیادهسازی شده بر روی درگاه ملی مجوزهای کشور اقدام نمایند. هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار موظف است ظرف مدت دوماه پس از بارگذاری اطلاعات مربوط به مجوز جدید در درگاه ملی مجوزهای کشور، نسبت به انجام تکالیف خود در خصوص بررسی و تأیید آن اقدام نماید.
ز- پس از انتشار اطلاعات مربوط به مجوزها در درگاه ملی مجوزهای کشور، تغییر در عنوان و شرایط صدور مجوزهای کسب و کار چنانچه در جهت تسهیل باشد، بلافاصله به دستور رئیس هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار در درگاه یادشده اعمال میشود و چنانچه تغییر، شامل افزایش مراحل یا مدارک مورد نیاز و به هر نحو، مشکل کردن صدور مجوز باشد، شرایط جدید باید از سهماه قبل از اجراء، در این درگاه اعلام شود. مراجع صادرکننده مجوز حق ندارند حتی با توافق متقاضی مجوز، هیچ شرط یا مدرکی یا هزینهای بیش از آنچه در درگاه ملی مجوزهای کشور تصریح شده، از متقاضی مطالبه کنند. تخلف از حکم این بند مشمول مجازات موضوع ماده (۶۰۰) قانون مجازات اسلامی (کتاب پنجم- تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده، مصوب ۲/۳/۱۳۷۵ با اصلاحات و الحاقات بعدی) است.
ح- مراجع صادرکننده مجوز مکلفند آن دسته از مجوزهای کسب و کار را که میتوان اعلان متقاضی را جایگزین صدور مجوز کرد، شناسایی و با تصویب هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار اعلام کنند. در این گونه موارد، ثبت اعلان متقاضی در «درگاه تخصصی مجوز یا ایجاد کسب و کار» به منزله صدور مجوز خواهد بود. هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار میتواند موارد موضوع این بند را رأساً شناسایی و مراجع صادرکننده مجوز را مکلف به جایگزینی ثبت اعلان به جای صدور مجوز کند.
همچنین مراجع صادرکننده مجوز مکلفند فهرست کسب و کارهای زیرمجموعه خود اعم از نیازمند مجوز یا نیازمند ثبت اعلان را به همراه اسامی و نشانی صاحبان آن کسب و کار به تفکیک استانی و شهرستانی و به صورت داده باز در درگاه اطلاعرسانی خود منتشر و بهصورت مستمر آن را بهروز کنند.
ط- در مورد آن دسته از فعالیتهای اقتصادی که نیازمند أخذ مجوز از دستگاههای متعدد هستند، دستگاه اصلی موضوع فعالیت، وظیفه مدیریت یکپارچه، هماهنگی و اداره امور أخذ و تکمیل و صدور مجوز را برعهده خواهد داشت و از طریق ایجاد درگاه تخصصی صدور مجوز یا ایجاد کسب و کار ذیل درگاه ملی مجوزهای کشور، با مشارکت سایر دستگاههای مرتبط به گونهای اقدام میکند که ضمن رعایت اصل همزمانی صدور مجوزها، سقف زمانی مورد نظر برای صدور مجوز از زمان پیشبینیشده توسط هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار تجاوز نکند.
در ایجاد فرآیند درگاه تخصصی صدور مجوز یا ایجاد کسب و کار، دستگاههای فرعی صدور مجوز موظفند همکاری لازم را به عمل آورند. دستورالعملها، استانداردها، رویهها و ضوابط مورد نیاز و همچنین فهرست دستگاههای اصلی در صدور مجوز در فعالیتهای مختلف متناسب با شرایط توسط هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار تهیه و ابلاغ میشود.
ی- مراجع صدور مجوز مکلف به اجرای مصوبات هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار و ارائه گزارش ششماهه به دبیرخانه این هیأت هستند. مراجع نظارتی عضو هیأت مکلفند در صورت مشاهده موارد مغایر با مصوبات یا حسب گزارش دبیرخانه نسبت به برخورد با متخلفان برابر قوانین و مقررات جاری کشور حداکثر ظرف مدت دوماه و ارائه گزارش نتایج آن به هیأت اقدام کنند. در صورتی که مراجع صادرکننده مجوز بهصورت عمدی یا سهوی، عنوان مجوز و جزئیات مربوط به آن را اظهار نکنند، هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار میتواند حسب اطلاعات دریافتی از مراجع ذیصلاح نسبت به حذف یا تعیین شرایط صدور آن مجوز اتخاذ تصمیم کند. تصمیم این هیأت رافع مسؤولیت مرجع صدور مجوز و اعمال مقررات مربوط در خصوص متخلفان نخواهد بود.
ک- دستگاههای زیرمجموعه قوای سهگانه و اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، تعاون ایران و اصناف ایران و تشکلهای کارفرمایی و کارگری ذیربط حسب مورد مکلفند برنامه اجرائی- عملیاتی ارتقای رتبه و امتیاز ایران در شاخص سهولت انجام کسب و کار که به تصویب هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار میرسد را اجراء کرده و گزارش خود از نحوه اجرای این برنامه را هرساله و تا پایان اردیبهشتماه سال بعد به دبیرخانه هیأت مذکور ارائه کنند.
ل- وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به اعضای شورای مذکور در ماده (۱) قانون نحوه پیگیری تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی مصوب ۵/۳/۱۳۹۴ اضافه میشوند. دبیرخانه این شورا و کارگروه موضوع ماده (۲) قانون مذکور، بدون ایجاد و توسعه هرگونه تشکیلات، در سازمان برنامه و بودجه کشور تشکیل میشود و گزارش فعالیتهای این شورا و کارگروه به صورت مشترک توسط سازمان مذکور و وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه و توسط وزارت یادشده به صورت ششماهه به مجلس شورای اسلامی تقدیم میشود. پیشنهادهای این شورا و کارگروه در حوزه وظایف و اختیارات هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار از طریق وزیر امور اقتصادی و دارایی در این هیأت مطرح و اتخاذ تصمیم میشود.
م- مفاد این ماده علاوه بر مراجع صادرکننده مجوز، شامل آن دسته از فعالیتهای دستگاهها و مراجع مصرح در ماده (۲۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴/۱۲/۱۳۹۵ از جمله وزارتخانههای آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و فرهنگ و ارشاد اسلامی و مؤسسات، مراکز، نهادها و کانونهای حرفهای و تخصصی دولتی و غیردولتی و همچنین خدمات قوه قضائیه و دستگاههای زیرمجموعه آن که بنا به تشخیص هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار مرتبط با مجوزها هستند، خواهد بود. سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران موظف است اطلاعات مربوط به فرصتهای سرمایهگذاری در کشور را از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور در اختیار متقاضیان قرار دهد.
ن- اجرای این ماده در خصوص مؤسسات، نهادها و سازمانهایی که تحت نظر مقام معظم رهبری هستند، با إذن ایشان جایز است و در دستگاههای زیرمجموعه قوه قضائیه منوط به موافقت رئیس آن قوه است و در مواردی که وظایف و فعالیتهای دستگاهها در مورد احکام این ماده، دارای طبقهبندی اطلاعاتی و امنیتی باشد و منوط به تصویب شورای عالی امنیت ملی با رعایت اصل ۱۷۶ است.
انتخاب عضو ناظر در شورای عالی آموزش و تربیت فنی و حرفهای
نمایندگان مجلس شورای اسلامی آقای حسین حق وردی را به عنوان ناظر در شورای عالی آموزش و تربیت فنی و حرفهای و مهارتی انتخاب کردند.
آقای علی نیکزاد نایب رئیس مجلس در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی نتایج آراء انتخابات ناظر در شورای عالی آموزش و تربیت فنی و حرفهای و مهارتی را قرائت کرد.
براساس نتایج آراء ماخوذه آقای حسین حق وردی با ۱۱۹ رأی به عنوان ناظر در شورای عالی آموزش و تربیت فنی و حرفهای و مهارتی انتخاب شد.
عضو ناظر در شورای راهبری دادرسی الکترونیکی انتخاب شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی آقای سید محمد موحد را به عنوان عضو ناظر در شورای راهبری دادرسی الکترونیکی انتخاب کردند.
آقای علی نیکزاد نایب رئیس مجلس در نشست علنی امروز نتایج آراء انتخابات عضو ناظر در شورای راهبری دادرسی الکترونیکی را قرائت کرد.
براساس نتایج آراء ماخوذه آقای سید محمد موحد با ۱۰۷ رأی به عنوان عضو ناظر در شورای راهبری دادرسی الکترونیکی انتخاب شد.
تسلیت نایب رئیس مجلس درپی شهادت مرزبانان منطقه غرب کشور
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تسلیت شهادت مرزبانان منطقه غرب کشور، از نیروهای نظامی و امنیتی کشور خواست تا عوامل این حرکت مذبوحانه را تعقیب و به جزای اعمالشان برسانند.
آقای علی نیکزاد در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی گفت: عوامل ضد انقلاب قصد نفوذ از مرزهای کشور در منطقه غرب را داشتند که با هوشیاری مرزبانان غیور با سدی محکم روبرو شدند و در یک درگیری شجاعانه نیروهای ولایتمدار، خائنان و مزدوران را به عقب راندند و خسارات سنگینی به آنها وارد کردند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در این عملیات ۳ مرزبان عزیز و شجاع کشورمان به شهادت رسیدند که به همکاران، مرزبانان و خانواده هایشان تبریک و تسلیت عرض میکنم و از نیروهای امنیتی و نظامی میخواهم عوامل مزدور استکبار را در هر کجا که هستند، تعقیب و آنها را به جزای اعمالشان برسانند.
موافقت با اولویت بررسی طرح اصلاح ساختار بودجه
نمایندگان مجلس با اولویت بررسی طرح اصلاح ساختار بودجه موافقت کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی با اولویت بررسی طرح اصلاح ساختار بودجه با ۱۸۱ رأی موافق، ۲۲ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۳ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
آقای محسن زنگنه رئیس کمیته اصلاح ساختار بودجه در توضیح این طرح، گفت: یکی از مهمترین طرحها و احتمالا قوانین مجلس یازدهم خواهد بود. این طرح طی ماههای گذشته در کمیسیون برنامه و بودجه با هماهنگی سازمان برنامه و رئیس مجلس با صرف وقت بسیار تهیه شده است.
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس با اشاره به سخنرانیهای مختلف مقام معظم رهبری درباره ضرورت اصلاح ساختار بودجه، افزود: رهبری در سال ۱۳۹۷ به طور مشخص از مجلس و دولت خواستند که اصلاح ساختار بودجه را در دستورکار قرار دهند، اصلاح ساختار بودجه با اصلاح چند ماده و تبصره امکان پذیر نیست و یکی از کارهای زیربنایی است که میتواند ۷۰ درصد مشکلات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی را حل کند.
وی در ادامه گفت: اگر از گام دوم انقلاب، سند چشم انداز ۲۰ ساله و برنامههای کلان ۵ ساله صحبت میکنیم، ظهور و بروز آنها در بودجه است، جهت گیریهای اصلی نظام نیز در بودجه خود را نشان میدهد، بنابراین اصلاح ساختار بودجه امری حیاتی است.
آقای زنگنه با بیان اینکه در طول ۴ ماه گذشته موضوع اصلاح ساختار بودجه را با تعامل سازمان برنامه، شخص آقای نوبخت و حضور مداوم معاون وی در کمیته پیگیری کردیم، گفت: اصلاح در ۱۲ بند ارائه شده، ما زمان کمی داشتیم هرچند مواد این طرح با هماهنگی دولت تدوین شده و آنها وعده ایجاد زیرساختهای اجتماعی را داده اند، اما با توجه به فرصت محدودی که تا زمان ارائه لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ پیش رو داریم، لازم است این طرح باید در اولویت بررسی قرار گیرد.
رئیس کمیته اصلاح ساختار بودجه یادآور شد: در این طرح به اصلاح منابع، شفافیت منابع، ارتباط مالی شرکت نفت و دولت، اصلاح زیرساخت فروش نفت خام و الزام دولت به ارسال فهرستهای مالی و ... پرداخته شده است.
آقای قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در توضیح این طرح، گفت: طرح اصلاح ساختار بودجه در دستور جلسه بعدی نشست صحن قرار میگیرد، این سیاستها و احکام بودجه تنها برای سال ۱۴۰۰ نیست.
ملت ایران شهدای زیادی در مسیر جهاد و حق طلبی تقدیم کردند
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری ۲۵ آبان به عنوان روز ایثار، مقاومت و شهادت، سالروز تشییع ۳۷۰ شهید به طور همزمان در استان اصفهان را گرامی داشت.
آقای سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با یادآوری ۲۵ آبان ماه به عنوان روز ایثار، مقاومت و شهادت، گفت: ۲۵ آبان روزی است که ۳۷۰ شهید به طور همزمان در استان اصفهان تشییع شدند.
نماینده مردم کلات و مشهد در مجلس شورای اسلامی، افزود: ملت بزرگ ایران به خصوص مردم پرافتخار اصفهان شهدای زیادی در مسیر جهاد و حق طلبی خودشان تقدیم کردند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: یاد این روز را گرامی داشته و به مردم شهیدپرور اصفهان تبریک میگوییم.
شهدا سند افتخار و مقاومت هستند
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن گرامیداشت تشییع همزمان ۳۷۰ شهید در استان اصفهان، گفت: شهدا سند افتخار و مقاومت هستند.
آقای علی نیکزاد در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی با یادآوری روز ۲۵ آبان ماه و تشییع همزمان ۳۷۰ شهید در استان اصفهان، گفت: روز تشییع ۳۷۰ شهید در استان اصفهان را که این شهدا سند افتخار و مقاومت هستند، گرامی میداریم.
اعلام وصول سوال ملی نمایندگان از وزرای کشاورزی، اقتصاد و علوم
عضو هیأت رئیسه مجلس، سوال ملی نمایندگان از وزرای جهاد کشاورزی، اقتصادی و دارایی و علوم و تحقیقات را اعلام وصول کرد.
آقای سیدمحسن دهنوی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی موارد اعلام وصولی را به این شرح قرائت کرد:
- سوال ملی سید سلمان ذاکر نماینده مردم ارومیه از وزیر جهاد کشاورزی درباره علت عدم حمایت لازم از بخش کشاورزی درباره آبیاری محصولات کشاورزی، قیمتهای تضمینی محصولات کشاورزی استراتژی و عدم توجه لازم به صادرات محصولات کشاورزی.
- سوال ملی احمد نادری نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و تعدادی از نمایندگان از وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره علت استنکاف وزارت امور اقتصاد و دارایی درباره خلع ید از مالک فاقد اهلیت شرکت هفت تپه خوزستان.
- سوال ملی احمدعلیرضا بیگی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو از وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره علت عدم ابطال واگذاری ایران ایر تور علیرغم تخلفات قانونی محرز از سازمان خصوصی سازی.
- سوال ملی رحمت الله نوروزی نماینده علی آباد از وزیر علوم و تحقیقات درباره علت عدم افزایش ۵۰ درصدی حقوق و دستمزد کارکنان دانشگاه پیام نور.
- طرح نظام جامع حسابداری و حسابرسی.
- طرح الحاق تبصره ۲ به ماده ۷۲ آئین نامه داخلی مجلس درباره خودروی نمایندگان.
- گزارش عملکرد سالانه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات.
- گزارش عملکرد وزارت نفت.
اعضای کارگروه تعیین مصادق محتوای جرایم رایانهای انتخاب شدند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی آقایان سید جواد حسینی کیا و مهدی باقری را به عنوان اعضای کارگروه تعیین مصادق محتوای جرایم رایانهای انتخاب کردند.
آقای علی نیکزاد در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی نتایج آراء انتخاب اعضای کارگروه تعیین مصادیق محتوای جرایم رایانهای را قرائت کرد.
براساس نتایج آراء ماخوذه آقای سید جواد حسینی کیا با ۱۰۸ رأی و آقای مهدی باقری با ۹۳ رأی به عنوان اعضای کارگروه تعیین مصادیق محتوای جرایم رایانهای انتخاب شدند.
پایان جلسه علنی مجلس/ جلسه بعدی ۲۷ آبان
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی زنگ پایان نشست علنی مجلس را به صدا درآورد.
آقای علی نیکزاد نایب رئیس مجلس با اعلام پایان نشست علنی مجلس شورای اسلامی، زمان برگزاری جلسه بعدی را ساعت ۷:۴۵ صبح (سه شنبه) ۲۷ آبان اعلام کرد.
عکسهای جلسه علنی مجلس در ۲۵ ابان ماه را ببینید