در شمال آفریقا
امیدواری دیپلمات لبنانی به صلح در لیبی
نماینده پیشین سازمان ملل در لیبی، در مورد احتمال پایان یک دهه خشونت در این کشور واقع در شمال آفریقا، ابراز خوش بینی کرد.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از تونس؛ نماینده پیشین سازمان ملل در لیبی، در مورد احتمال پایان یک دهه خشونت در این کشور واقع در شمال آفریقا گفت: هرگز به این حد خوشبین نبوده است.
غسان سلامه، دیپلمات ۶۹ ساله لبنانی پس از سه سال میانجیگری طاقت فرسا در کشوری که از زمان سقوط رژیم معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ گرفتار مناقشه و درگیری بر سر قدرت بوده است، ماه مارس گذشته استعفا داد.
وی با اشاره به کنفرانسی که ماه ژانویه ۲۰۲۰ در پایتخت آلمان، با حضور رهبران کشورهای اصلی درگیر برگزار شد گفت مهندسی انجام شده در برلین بالاخره اجرا میشود. این نشست خطوط اصلی طرحی برای خروج از بحران بود.
غسان سلامه افزود: زمان میبرد، طرفداران وضعیت موجود هستند که تلاش میکنند روند را به هم بزنند، کشورهای ناراضی خارجی وجود خواهند داشت، اما من هرگز به اندازه امروز خوشبین نبوده ام. جنگی که به مدت یک دهه در جریان بوده است نمیتواند در یک روز حل شود.
شکست حمله نیروهای وابسته به خلیفه حفتر، مرد قدرتمند شرق لیبی، علیه طرابلس، و دفع حملات در ماه ژوئن توسط رقبای خود در دولت وحدت ملی (GNA) با حمایت ترکیه به بن بست نظامی در لیبی منجر شد.
مقامات نظامی هر دو اردوگاه، که در حال حاضر بحثهای مستقیمی را برای تأمین آتش بس رسمی در ماه اکتبر انجام میدهند، روز پنجشنبه توافق در مورد خروج نیروهای خارجی از خط مقدم را اعلام کردند.
هزاران نفر از مزدوران، به ویژه آفریقاییها و سوریها، در نبردهای لیبی، جایی که گروههای شبه نظامی خصوصی مانند واگنر روسی و مربیان نظامی ترکیه نیز مستقر هستند، شرکت دارند.
از نظر سیاسی، گفتگویی که توسط نمایندگان سازمان ملل متحد برگزار شد، در ابتدا برای آوریل ۲۰۱۹ برنامه ریزی شده بود و به دلیل حمله نیروهای طرفدار حفتر لغو شد، روز دوشنبه در تونس آغاز شد.
۷۵ نماینده منتخب سازمان ملل متحد اهداف بلند پروازانهای دارند؛ آنها باید یک نیروی اجرایی واحد جدید ایجاد کنند. عصر جمعه، سازمان ملل متحد اعلام کرد که نمایندگان به توافق رسیده اند و «انتخابات ملی» در ۲۴ دسامبر ۲۰۲۱ را خواستارند.
سلامه قبل از اعلام تاریخ انتخابات گفته بود: شرایط برای برگزاری انتخابات معتبر می تواند طی شش یا هفت ماه محقق شود.
وی افزود: ما به یک قانون بر مبنای قانون اساسی و سطح منطقی امنیت و آزادی نیاز داریم. همچنین باید بر بی میلی شدید طبقه سیاسی غلبه کرد، زیرا بسیاری از سران منتخب در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ در خصوص از دست دادن صندلیهای خود در صورت انتخابات جدید بیم دارند. طرفداران وضعیت موجود بسیار فعال هستند، آنها مانع تراشی میکنند.
به گفته ناظران، علاوه بر طبقه سیاسی، حامیان خارجی هر اردوگاه میتوانند، در کشوری که از سال ۲۰۱۴ درگیر مناقشات متعدد بوده است، در توافق نامهای که برای آنها مناسب نیست خرابکاری کنند.