اصول تغذیه در دوران کرونا
برای پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ و جهت تقویت عملکرد سیستم ایمنی باید به میزان کافی غذا و محصولات پروتئینی دریافت کنیم.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، دکتر مصطفی نچواک متخصص تغذیه در ارتباط با اصول تغذیه در دوران کرونا گفت:
گلبولهای سفید بدن برای تکثیر خود و تولید آنتی بادی برای مقابله با عوامل عفونی نیاز به مقادیر کافی انرژی و پروتئین دارد که موادی همچون تخم مرغ، گوشت قرمز، ماکیان، ماهی، لبنیات و حبوبات منابع با ارزش تامین پروتئین برای بدن هستند.
وی افزود: در این روزهای کرونایی باید به میزان کافی ویتامین D دریافت نمایید، نور خورشید منبع اصلی تامین این ویتامین میباشد که با توجه به شرایط موجود امکان دریافت روزانه آن وجود ندارد.
دکتر نچواک خاطرنشان کرد: میتوان نیاز به این ویتامین را با دریافت مکمل ویتامین D و یا با استفاده از محصولات لبنی غنی شده با ویتامین D دریافت کرد.
به گفته این متخصص تغذیه اسیدفولیک نیز یکی از ویتامینهای ضروری برای ساخت سلولهای ایمنی بدن است. این ویتامین را میتوان از حبوبات و سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، بروکلی و کلم دریافت کرد.
وی اظهار داشت: همچنین دریافت کافی روی و سلنیوم برای عملکرد سیستم ایمنی بدن و تنفس، کاملا ضروری میباشد که از منابع غنی آنها میتوان به آجیل ها، گوشت، سبزیجات برگ سبز و حبوبات اشاره کرد.
دکتر نچواک یادآور شد: باید در این روزها از مصرف غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس و نوشیدنیهای الکلی پرهیز کرد.
این متخصص تغذیه معتقد است صرف روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب همراه با کمی آبلیمو یا عرق نعنا، بیدمشک و آویشن میتواند سیستم ایمنی بدن افراد را مقاوم کند.
وی افزود: به افراد بزرگسال مصرف روزانه حداقل سه واحد گروه سبزیجات و حداقل سه واحد گروه میوههای ذکر شده توصیه میشود.
دکتر نچواک میگوید: در هنگام انتخاب میوهها از انواع رنگی آن مانند انار، پرتقالهای تو سرخ، گریپ فروت استفاده نمایید. (هر واحد میوه یک عدد و هر واحد سبزی یک لیوان میباشد.). در وعدههای غذایی به میزان کافی از کربوهیدرات استفاده کنید، غلات کامل و نانهای سبوس دار را جایگزین نانهای سفید، شیرینیها و قند و شکر نمایید.
این متخصص تغذیه به افراد دیابتی توصیه میکند که قند خون خود را به دقت کنترل کنند.
وی اظهار داشت: به میزان کافی ویتامین C دریافت نمایید، پرتقال، نارنگی، لیمو، کیوی، کلم بروکلی، گوجه فرنگی، فلفل دلمهای و سایر سبزیجات منبع خوبی از این ویتامین میباشند. این مواد غذایی بهتر است به صورت تازه و خام مصرف گردند. مصرف روزانه یک عدد پرتقال، کیوی یا لیمو شیرین نیاز به این ویتامین را تأمین میکند.
به گفته دکتر نچواک باید به میزان کافی ویتامین A را برای حفظ عملکرد سیستم ایمنی بدن مصرف کنیم. گوشت بوقلمون، زرده تخم مرغ، جگر، کدو حلوایی، هویج، کلم بروکلی ولبنیات از منابع غنی این ویتامین میباشند و نکته مهم اینکه مواد غذایی مانند گوشت و تخم مرغ باید کاملا به صورت پخته استفاده شود.