تولید روزانه ۳۲ هزار و ۵۰۰ متر مکعب آب در آبشیرینکنهای بوشهر
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: روزانه ۳۲ هزار و ۵۰۰ متر مکعب آب در آبشیرینکنهای بوشهر تولید میشود که دولت سالانه بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان برای خرید آن پرداخت میکند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، عبدالحمید حمزهپور در نشست با اصحاب رسانه بیان کرد: تابستانی که پشت سر گذاشتیم به علت شیوع ویروس کرونا افزایش ۳۰ درصدی مصرف آب را در پی داشت که با مدیریت صحیح توانستیم آب پایدار را به دست مردم برسانیم.
وی با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد آب شرب استان از استانهای فارس و کهگیلویه و بویراحمد تامین میشود افزود: برای پایداری آب استان و کاهش وابستگی به استانهای همجوار، ساخت آب شیرینکن در دستور کار قرار گرفته که در حوزه شهری اکنون بالغ بر ۳۲ هزار و ۵۰۰ متر مکعب در شبانه روز تولید آب داریم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گفت: همچنین در حوزه روستایی نیز تا کنون سه آب شیرینکن روستایی ساخته شده و به بهرهبرداری رسیده که آخرین آن ساخت آب شیرینکن ۶۰۰ متر مکعبی در روستاهای نوار ساحلی شهرستان دشتی بود که تابستان امسال در مدار تولید قرار گرفت.
وی بیان کرد: علاوه بر آب شیرینکنهایی که در مدار داریم ۱۲۰ هزار متر مکعب آب شیرینکن دیگر نیز در دست اجرا داریم که برای تکمیل آنها که بیشتر از طریق خرید تضمینی است هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است.
حمزهپور با اشاره به اینکه در حال حاضر دولت برای خرید آب از آبشیرینکنها در استان سالانه ۱۵۰ میلیارد تومان پرداخت میکند ادامه داد: هرمترمربع آب بین ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان از آب شیرینکنها خریداری میشود در صورتی که آبی که در اختیار مردم قرار میدهیم هر متر مکعب ۶۰۰ تومان است.
وی گفت: ما با معضلی با عنوان خانه باغها مواجه هستیم در حالی که مسئولیتی در قبال تأمین آب این خانه باغها نداریم و در همین زمینه تا کنون دو هزار انشعاب خانه باغ در استان قطع شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان افزود: با بازسازی چاهها، نوسازی خطوط انتقال آب کوثر و ایستگاه پمپاژ آن درمجموع توانستیم بیش از ۲۰۰ لیتر بر ثانیه به ظرفیت آب استان اضافه کنیم.
وی گفت: امسال توانستیم بخشهایی از مناطق جنوبی بوشهر مانند بهمنی، دواس و تنگکها را از جیرهبندی طولانی آب خارج کنیم بهگونهای که تابستان امسال وضعیت پایداری داشتند و برنامهریزی شده تا سال آینده بخش مرکزی بوشهر هم به پایداری برسد.
حمزهپور افزود: ۱۰ مجتمع آب روستایی داریم که بخشی از آنها در حال پایان است که نقش موثری در پایداری آب روستاها ایجاد میکند. همچنین بیش از ۵ مخزن ذخیره در روستاهایی، چون بندرگاه، بنه گز و گلستان در حال ساخت داریم و ۲۰ هزار متر مکعب مخزن نیز در حوزه شهری برنامهریزی شده که شامل مخزن ۵ هزار متر مکعبی در دلوار و ۱۵ هزار متر مکعبی برازجان است.
وی گفت: عملیات اجرایی فاضلاب سه شهر بوشهر، گناوه و دیلم ۸۰ درصد پیشرفت دارد و تصفیهخانه فاضلاب بوشهر که کاملاً فرسوده شده بود نیز ۴۰ درصد آن به صورت ۱۰۰ درصدی بازسازی و وارد مدار شده و این کار ادامه دارد تا بقیه فاضلاب بوشهر - عالی شهر و مناطق جنوبی را شروع کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان عنوان کرد: پساب حاصل از فاضلاب استفادههای بسیاری در فضای سبز دارد که از سرمایه گذاران در این حوزه استقبال میکنیم.
وی گفت: ۶۴ طرح اجرایی آب با ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری از طرحهای آب شیرینکن در دست اقدام داریم که ۱۷ طرح آن کلیدی به ارزش۳۰۰ میلیارد تومان است.