غار آهکی جهان
کتله خور به نور رسید
نورپردازی غار کتله خور شهرستان خدابنده زنجان به پایان رسید.
به گزارش گروه علمی - فرهنگی
خبرگزاری صدا وسیما مرکز زنجان ؛ مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان گفت: ۳ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی برای توسعه نورپردازی در این مجموعه اختصاص یافته شده بود که هزار و ۲۵۰ متر مربع با نصب ۳۰۰ پروژکتور در طبقه اول غار کتله خور نورپردازی شد. این عملیات از اواسط شهریور آغاز شد و این هفته به پایان رسید.
ارجمند افزود: ساماندهی جاده دسترسی به غار، نصب تابلوهای اطلاعرسانی در مبادی ورودی شهر، ایجاد کیوسک راهنمای مسافر بهصورت شبانهروزی، نصب تابلوهای اطلاعرسانی در جاده غار و داخل پارک گردشگری غار، نصب و راهاندازی آبخوری آب آشامیدنی، ایجاد پارکینگ خودروهای سواری با ظرفیت حداقل ۵۰ خودرو، بهینهسازی فضای نشیمن و نصب باربی کیو، فراهم آوردن امکانات اولیه موردنیاز گردشگران و نورپردازی داخل غار از مهمترین اقدامات انجام شده در این مجموعه است.
کتله خور نام غاری زیبا در دل کوههای منطقه خدابنده است، غار کتله خور غاری آبی-خشکی است که در دوران سوم زمین شناسی بوجود آمده است. حدود ۳۰ میلیون سال میتواند قدمت داشته باشد، ولی بنظر برخی بیش از ۱۲۰ میلیون سال عمر دارد. غاری زیبا، با قندیلهای بی نظیر و رویایی که چشم هر بینندهای را خیره میکند، دمای هوای داخل غار همانند بسیاری از غارهای دیگر در تمام فصول ثابت و بین ۷ تا ۱۴ درجه سانتی گراد میباشد.
این غارهمه ساله بجز ایام کرونا پس از گنبد سلطانیه به لحاظ جذب گردشگر دومین جاذبه گردشگری استان زنجان محسوب میشود.
بیشتر بدانید:
غار کتله خور پیش از سال ۱۳۰۰ خورشیدی کشف شده است .
براساس منابع تاریخی نام این غاربه 2 دلیل کتله خور نامیده شده است.
در بعضی ازمناطق غربی ایران به کوههای کم ارتفاع، کتل میگویند و احتمالاً وجه تسمیه غار نیز به همین علت باشد که غاردریکی ازاین کوهها قرار گرفته است و خورشید از پشت آن طلوع میکند وبجای کتل خورشید به آن کتل خورمی گویند.
دومین علت نامگذاری این غار به دلیل این است که وقتی گردشگران از داخل غار بازدید میکنند درپیمودن مسیر به کمترین پستی و بلندی در درون غار برخورد میکنند و به همین علت کتله خور یعنی مسیربدون ناهمواری