به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ رئیس انجمن مادران سربرنیتسا با مدیر کل امور بین الملل سازمان صدا و سیما و هیئت همراه دیدار کرد.
دکتر علی فهیم دانش مدیر کل امور بین الملل سازمان صدا و سیما و هیئت همراه، که به منظور امضای توافقنامه همکاری با رادیو تلویزیون ملی بوسنی و هرزگوین در این کشور به سر میبرد از گلزار شهدای نسل کشی مسلمانان بوسنی و هرزگوین در پوتوجاری شهرستان سربرنیتسا در ۱۴۰ کیلومتری شرق سارایوو بازدید و با تقدیم دسته گل ادای احترام کردند. فهیم همچنین با خانم منیره سوباشیچ رئیس و اعضای انجمن مادران سربرنیتسا دیدار و گفتگو کرد. در ابتدای این دیدار، سوباشیچ گفت: این انجمن در سال ۱۹۹۶ تاسیس و از آن زمان در راستای افشای جنایات و نشان دادن حقیقت و اتفاقات جنگ به خصوص در شهر سربرنیتسا تلاش کرده است و به نتایج خیلی خوبی دست یافته است. همکاریهای خوبی با دادگاه بین المللی لاهه داریم و با تلاشهای خود توانستیم در بسیاری از جلسات محاکمه سران و افسران ارتش جمهوری صربستان شرکت کنیم و در آنجا به عنوان شاهدان عینی، شهادت دادیم و خیلی از افسران صرب محکوم به حبس ابد و زندانیهای طولانی مدت شدند.
وی افزود: بدون هیچ ترسی در نشستهایی که در کشورهای مختلف برگزار شد شرکت کردیم و همه واقعیت را گفتیم. در نهادهای بین المللی از جمله پارلمان اتحادیه اروپا، کاخ سفید، مجلس نمایندگان آمریکا و مجالس برخی کشورهای دیگر در خصوص جنایات در جنگ بوسنی سخنرانی کردیم.
دکتر فهیم دانش نیز در این دیدار ضمن تبریک میلاد پیامبر اکرم و قدردانی از تلاشها و مجاهدتهای مجموعه انجمن مادران سربرنیستسا گفت: تلاشهای مجموعه شما باعث شد تا دنیا این نسل کشی را به عنوان بزرگترین نسل کشی پس از جنگ جهانی دوم به رسمیت بشناسد و افرادی همچون اسلوبودان میلوشویچ و رادوان کاراجیچ را در دادگاه بین المللی کیفری یوگوسلاوی سابق محکوم کنند. وی در ادامه ابراز امیدواری نمود تا عدالت برای خانوادههای قربانیان به اجرا درآید و غرامتی که دولت هلند تاکنون به سه خانواده پرداخت کرده است به بقیه خانوادهها نیز بپردازد و همچنین تمام عاملان، مشارکت کنندگان و کسانی که پشت پرده این قتل عام بزرگ بودند، محکوم و مجازات شوند و از این پس شاهد چنین اتفاقات دردناکی در هیچ جای دنیا نباشیم.
فهیم دانش همچنین به فعالیتهای سازمان صدا و سیما به عنوان بزرگترین رادیو و تلویزیون مقاومت در جهان اسلام برای نشان دادن مقاومت و مجاهدت مادران سربرنیتسا اشاره کرد و گفت: فیلمهای مستند و برنامههایی در سالهای اخیر در خصوص نسل کشی سربرنیتسا و ابعاد این جنایت هولناک از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شده است. مردم کشور ما با این فاجعه آشنا هستند و از زحمات و مقاومتهای مادران سربرنیتسا مطلع هستند. ما سعی داریم با تولید مستندهایی در این خصوص نسل جوان را هم آگاه سازیم
رئیس انجمن مادران سربرنیتسا نیز گفت: شاید بزرگترین دستاورد انجمن ما این است که مادران سربرنیتسا توانستند ۵۵۰۰ فرزند که تک والد و یا بدون والد هستند را تربیت کنند و به آنها بیاموزند که این جنایات هرگز نباید فراموش شود.
وی در پایان ضمن بیان خاطرات اولین سفر خود به ایران گفت: "از انجا که با نمایندگان و افراد آمریکایی زیادی در ارتباط بودیم، وقتی متوجه برنامه سفر من به ایران شدند، به من گفتند نباید به این سفر بروی؛ اوضاع در آنجا خیلی بد و خطرناک است. اما هنگامی که به ایران رسیدم متوجه شدم هرچیزی که آمریکاییها میگویند دقیقا عکس آن در ایران است. بعد از آن سفر، به فاصله چند روز من را به آمریکا دعوت کردند و خانم میشل اوباما جلسهای را با حضور ۸۴۰ خانم فرهیخته ترتیب داد تا من در آنجا سخنرانی کنم.
وی تصریح کرد:من به تازگی از ایران بازگشتم و باید به شما بگویم تبلیغاتی که اینجا علیه ایران میکنند، دقیقا برعکس است و حقیقت ندارد. شاید برای شما جالب باشد که چند وقت بعد از آن جلسه نامهای دریافت کردم از یکی از افرادی که در آن جلسه حضور داشت و از کشور سوئیس بود. برایم نوشته بود که بعد از آن جلسه یک گروه ۴۰ نفره را به ایران برده ام. هرچیزی که راجع به ایران ما گفتی حقیقت بود. "