به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قم، آقای
سرمست در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان قم با اشاره به اعمال محدویتهای کرونایی برای مشاغل ۲، ۳ و ۴ گفت: اگر محدودیتهای کرونایی در نظرگرفته شده برای اصناف مورد توجه قرار نگیرد بار دیگر به اوج شیوع کرونا میرسیم و از شرایط فعلی که وضعیت مطلوب تری از نظر کنترل شیوع کرونا، نسبت به هفتههای گذشته داریم فاصله خواهیم گرفت.
از ۲۰ آبان با تصمیم ستادملی مقابله با کرونا برای مشاغل ۲، ۳ و ۴ محدودیت ساعتی در نظرگرفته شد که بر اساس این محدویتها مشاغل نام برده فقط تا ساعت ۱۸ اجازه فعالیت دارند.
به گفته استاندار اصناف و مشاغلی که عرضه کننده اقلام اساسی و مایحتاج مردم هستند مانند داروخانهها، مراکز خدماتی، بهداشتی و درمانی، فروشگاهها و نانواییها مستثنای اعمال این طرح هستند.
سرمست استاندار قم همچنین با اشاره به مشکلات پیش آمده برای چرخه تولید برخی از تولیدکنندگان ماسک در پی کاهش تقاضا گفت: اوایل شیوع کرونا پس از فراخوانی که برای مشارکت همه اقشار در تولید ماسک زدیم، بلافاصله تولیدکنندگان به میدان آمدند و تا حد امکان در پاسخگویی به نیاز شهروندان تلاش کردند و در حال حاضر که با تولید انبوه ماسک و اقلام بهداشتی مواجه هستیم با صدور مجوزی موافقت خود را با فروش مازاد تولید ماسک و اقلام بهداشتی از قم به استانهای دیگر اعلام کردیم تا با پشتیبانی از این صنف در شرایط کنونی مانع انگیزه و فعالیت ارزشمندشان نشویم.
در حال حاضر در استان قم روزانه یک میلیون و یکصد و پنجاه هزار ماسک تولید میشود.
دکتر قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این جلسه با بیان اینکه هنوز عدهای با برگزاری همایش و ایجاد تجمعهای غیرضروری نسبت به رعایت شیوه نامههای بهداشتی بی توجه هستند گفت: اگر این بی توجهی ادامه داشته باشد خروج از وضعیت قرمز میسر نخواهد شد.
محبی رئیس مرکز بهداشت قم نیز با انتقاد از برخی دانشگاهها و مراکز آموزشی که در رعایت شیوه نامههای بهداشتی سهل انگاری می کنند گفت: متاسفانه در روزهای اخیر باتوجه به توصیههای فراوان مبنی بر لزوم تعطیلی سالنهای ورزشی پربرخورد، سالن ورزشی این دانشگاهها دایر بوده و از فعالیت ورزشی جوانان در این مکانها جلوگیری نشده است.
وی افزود: دانشگاهها نقش موثری در ترویج فرهنگ رعایت شیوه نامههای بهداشتی دارند و از این جهت انتظار میرود در رعایت شیوه نامهها همکاری مضاعفی داشته باشند.
سردار میرفیضی فرمانده انتظامی قم نیز در این جلسه گزارشی از اجرای طرح کنترل ورود و خروج پلاکهای بومی و غیربومی در استان ارائه داد و گفت: در مدت اجرای این طرح 100 دستگاه خودرو به دلیل رعایت نکردن محدودیتها اعمال قانون شدند و از این پس نیز در اجرای محدودیت ساعتی در کنار بازرسان اصناف فعالیت خواهیم کرد.
ضرورت ثبت نام ادارات و اصناف در سامانه سلامت و رسیدگی به وضعیت رعایت نشدن شیوه نامههای بهداشتی در جمعه بازار دیگر مواردی بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد شهرداری بازرسیهای خود در بازارهای روز را افزایش دهد.