پخش زنده
امروز: -
قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی: در سال ۲۰۲۰ تعداد ۶۷ هزار و ۷۱۲ مقاله در دنیا درخصوص کرونا ویروس منتشر شده است که از این تعداد سهم دانشمندان ایرانی ۱۸۸۴ مقاله است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای منصور کبگانیان در حاشیه یکصد و سی و هشتمین جلسه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ۵ دانشگاه کشور در میان دانشگاههای برتر نظام رتبه بندی QS قرارگرفتند، افزود: فقدان اطلاع رسانی در خصوص توانمندیهای علمی و فناوری دانشگاهها در سطح بین المللی، یکی از آسیبهای دانشگاههای کشور است.
وی با بیان اینکه در این جلسه دو موضوع مورد بررسی قرار گرفت، افزود: دستور اول این جلسه ارائه گزارش علمی بود که در آن نظام رتبه بندی QS که قبلا منتشر شده بود، نتایج آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
کبگانیان با بیان اینکه در این گزارش ۱۰ دانشگاه برتر معرفی شدند، اظهار داشت: بر این اساس، خوشبختانه دانشگاههای ایران در جایگاه نسبتا خوبی قرار دارند، ولی در این جلسه برخی از روسای دانشگاهها آسیبی را مطرح کردند مبنی بر این که اطلاع رسانی فعالیتهای بین المللی دانشگاهها کم است در حالی که دانشگاههای کشور دارای تواناییهای علمی و فناوری بالایی هستند و همه این توانمندیها در مجامع جهانی اطلاع رسانی نشده است.
وی با اشاره به جایگاه دانشگاههای ایران در سطح کل آسیا، خاطر نشان کرد: در میان دانشگاههای آسیا، ۵ دانشگاه ایرانی شامل "صنعتی شریف"، "صنعتی امیرکبیر"، "تهران"، "علم و صنعت" و "شیراز" در رتبه ۱۱ قرار دارند.
تعداد مقالات کرونایی ایرانی در ژورنالهای بین المللی
قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی تولید علم در حوزه کرونا و تعداد ارجاعات را از دیگر موضوعات مطرح در این جلسه ذکر کرد و ادامه داد: تعداد مقالات در این حوزه بسیار افزایش یافته و این امر نشان دهنده توجه و علاقه خاص دانشمندان به مطالعه در حوزه ویروس کرونا است.
ادامه بحث ساماندهی آزمون سراسری
کبگانیان دستور دوم این جلسه را ساماندهی نظام سنجش و پذیرش ذکر کرد و گفت: طبق وظیفه مصرح در نقشه جامع علمی کشور، شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد راهبری اجرای نقشه باید در موضوع ساماندهی نظام سنجش و آموزش کشور مشارکت داشته باشند و خوشبختانه در این راستا چند سال است که در این زمینه کار کارشناسی انجام شده است.
وی اضافه کرد: از اطلاع رسانی در این زمینه ما پرهیز داشتیم و داریم مگر آنکه این بسته به طور کامل تدوین شود؛ ضمن آنکه انتقادهایی نسبت به برخی از نهادها داشتیم که با مطرح کردن برخی از موضوعات این حوزه ذهن داوطلبان را مشوش میکنند.
قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به موضوعات مطرح شده در این جلسه خاطر نشان کرد: در این جلسه ۸ سیاست تدوین شده در کمیسیون علم و آموزش به صورت کلی ارائه شد و مشخص شد از این میان در خصوص یکی از این سیاستها پیشرفتهای خوبی صورت گرفت.
وی با تاکید بر اینکه وقتی کل بسته مصوب شد، اعلام خواهدشد، افزود: علاوه بر آن جدا شدن فرآیند "سنجش" از "پذیرش" از دیگر تاکیدات این جلسه بود.
کبگانیان خاطرنشان کرد: با نظام فعلی، داوطلبان پس از اعلام نتایج، در دانشگاهها پذیرش میشوند، ولی با جدا شدن فرآیند سنجش از پذیرش حتی پیشنهاد شد که سالی دو بار و بیشتر آزمون برگزار شود ضمن آنکه نتایج کسب شده در آزمون از سوی داوطلبان تا ۲ سال معتبر خواهد بود.
وی اعتبار دو ساله نتایج آزمون را موجب افزایش آزادی عمل برای داوطلبان برای انتخاب رشته و دانشگاه خواهد بود، اظهار داشت: در این جلسه تاکید شد که به منظور جلوگیری از جنگ روانی، فرآیند سنجش از پذیرش جدا شود و سازمان سنجش آموزش کشور نیز در این زمینه اعلام آمادگی کرد که این آزمون را بیش از یک بار در سال برگزار کند.
قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه این سیاستها روند نهایی شدن را طی میکنند، ادامه داد: علاوه بر آن به عنوان یک سیاست بر پرهیز از ارزیابی محفوظات در آزمون سراسری تاکید شد و سنجش تک بعدی و مسابقهای کنار گذاشته شود.
وی با بیان اینکه موضوع ساماندهی نظام سنجش و پذیرش تا چندین جلسه در دستور کار این ستاد خواهد بود، افزود: با وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان سنجش آموزش کشور و شورای سنجش و پذیرش مذاکراتی داشتیم و از آنها خواسته شد تا طرح جامع سنجش و پذیرش خود را ارائه دهند.
به گفته وی، پس از تصویب کامل این طرح، یک سال به داوطبان و خانوادهها فرصت داده میشود تا با این روش جدید پذیرش و آزمون سازگار شوند.
کبگانیان همچنین اضافه کرد: علاوه بر آن مجلس شورای اسلامی نیز اعلام آمادگی کرده است که در صورت نیاز به سیاست مصوب، همکاریهای لازم را داشته باشد.