تدابیر کاهش قیمت تمام شده مسکن در كيش؛
واگذاری زمین با ارائه تسهیلات در کیش
معاون توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد کیش از واگذاری زمین با نرخ مصوب به شرکتهای سازنده مسکن و ارائه تسهیلات اقساط دریافت هزینههای صدور پروانه ساخت خبر داد.
به گزارش
خبرگزاري صداوسيما مركز كيش، ناصر آخوندي در آیین رسمی رونمایی از طرحهای اجتماعی و فرهنگی کیش گفت: موضوع رشد قیمت مسکن و اجاره بها یکی از مهمترین دغدغه ها مديرعامل سازمان منطقه آزاد كيش است.
وي گفت: با توجه به افزایش نرخ واحدهای مسکونی و اجاره بها، سازمان منطقه آزاد کیش در راستای تامین مسکن بومیان، فعالان اقتصادی، کارکنان سازمان و شرکتها و موسسات تابعه، تعاونی کارکنان سازمان و سایر ارگانها و نهادهای مستقر در کیش، اقدام به اجرای طرح ملی مسکن کرده است.
وی افزود:در این طرح برای کاهش قیمت تمام شده مسکن، زمین با نرخ مصوب در اختیار شرکتهای سازنده مسکن قرار میگیرد و هزینههای صدور پروانه ساخت نیز به صورت اقساطی دریافت خواهد شد.
آخوندي گفت: شرکتهای سازنده نیز بر اساس مفاد قرارداد با سازمان منطقه آزاد کیش و ابزارهای کنترلی این سازمان، موظف به ساخت و واگذاری مسکن با کیفیت مطلوب و با حداقل سود و قیمت مناسب به متقاضیان هستند.
معاون توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد کیش عنوان کرد: فاز اول طرح در زمینی به مساحت ۵.۰۰۰ متر مربع در منطقه سفین با اولویت تامین مسکن برای بومیان اجرا خواهد شد.
وي گفت:خانههای پیش بینی شده در این طرح، تحت نظارت معاونت عمرانی و زیربنایی سازمان، با رعایت ضوابط و استانداردهای مربوطه و در قالب بلوکهای تجمعی کوتاه و بلند مرتبه در متراژهای مختلف با میانگین ۷۵ متر مربع، در سه سطح قیمت بر اساس نوع مصالح اعم از خارجی یا ایرانی برای اقشار مختلف ساخته خواهد شد که با هماهنگی سازمان به متقاضیان واگذار میشود.
وی از اخذ موافقت اصولی سازمان بورس و اوراق بهادار جهت تاسیس صندوق زمین و ساختمان در جزیره کیش خبر داد و افزود: این موافقت نامه برای نخستین بار در مناطق آزاد صنعتی تجاری کشور با حجم سرمایه گذاری ٢٧٠٠ میلیارد ریال رخ داده است که زمینه سرمایه گذاری امن را برای کیشوندان فراهم کرده است و جزئیات آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
معماري و هويت بصري در كيش
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش نيز در اين نشست از تلاش مجموعه عوامل سازمان برای ارتقاء حداکثری جایگاه کیش و توجه به طرحهای مردم نهاد و توانمندساز در کنار طرحها و پروژههای اقتصادی در دو سال اخیر خبر داد.
غلامحسین مظفری گفت: ما در سازمان علاوه بر توجه به تمامی حوزه ها، تاکید همه ما بر بخشهای معماری جزیره و هویت بصری آن جدی است که باید مورد توجه قرار گیرد و تا کنون گامهای خوبی نیز در این راستا برداشته شده است.
وی با تاکید بر ایده پردازیهای نو افزود: برای رسیدن به این هدف، معماری محور امیرکبیر در ماههای گذشته به معرض مسابقه گذاشته شد.
مظفري افزود: نوسازی و باز سازی مسجد ماشه در دستور کار قرار گرفت و به نتیجه رسید و اکنون ساحل ماشه به عنوان اسکله قدیمی که بلا استفاده مانده است پس از انتخاب آثار هنرمندان تراز اول کشور در مسابقه هفت سنگ به باغ مجسمه کیش تبدیل میشود.
رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش تصریح کرد: ساماندهی سواحل کیش نیز یکی دیگر از طرحهایی است که طرح آن تصویب شده و به زودی اجرا خواهد شد.
مظفري گفت: باید تلاش کنیم فضای معماری مناسبی برای جزیره داشته باشیم و قدمها را استوارتر برداریم تا بر خلاف محدودیتهایی که به دلیل شیوع کرونا به وجود آمد، از فرصتها استفاده کنیم و شروع خوبی برای سال آینده در روز کیش داشته باشیم.
وي در خصوص رونمایی از فصلنامه جدید معماری و ساختمان با محوریت موضوعی کیش گفت: این فصلنامه با ارائه مقالات تحلیلی و معرفی پروژههای مهم و ملی، به انتشار ارزشهای جزیره کیش با محورها و مباحث مختلف میپردازد و جایگاه و ارزشهای منطقهای در حوزه خلیج فارس، موضوع طبیعت و مردم (ارتباط با ساحل، معماری همساز با طبیعت، دانش بومی معماری و میراث معماری بومی)، صنعت توریسم و گردشگری، نقش میراث معماری سنتی و مدرن در گردشگری و توسعه آن، توریسم معماری، صنعت ساختمان و تکنولوژی، اقلیم و بومگرایی در ساختار معماری قرن ۲۱، مدیریت توسعه و نقش آن در ایجاد تعادل و توازن همچنین شناسایی و تبیین محورهای توسعه پایدار از جمله مباحثی است که در این شماره از فصلنامه معماری به آن پرداخته شده است.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی مناطق آزاد
محمدصادق بیجندی معاون آموزشی جهاد دانشگاهی نیز در خصوص طرح ملی توسعه مشاغل خانگی بانوان در جزیره کیش اظهار داشت: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی بانوان که در دبیرخانه توسعه و حمایت از مشاغل خانگی معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از انجام مطالعات داخلی و خارجی به تصویب رسیده، قرار است با حمایت جهاد دانشگاهی کشور و همکاری اداره امورزنان سازمان منطقه آزاد کیش، به اجرا درآید.
وی افزود: این طرح ابتدا در ٩ استان به صورت پایلوت برای ٢٠ هزار نفر اجرا شد و از مهر ماه گذشته برای ٣١ استان پیاده سازی شد. تفاوت این طرح با دیگر طرحهای قبل، مطالعات دقیق جهاد دانشگاهی بود که از بازار به سمت تولید حرکت میکند. در منطقه آزاد کیش نیز برای ٥٠٠ نفر ظرفیت قائل شدیم که تنها مشاغل سنتی مد نظر نبوده و حوزه مشاغل نوین نیز در طرح دیده شده است.
وی گفت: سامانهای مجزا برای ثبت نام طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در مناطق آزاد با آدرس IMHB.ir در نظر گرفته شده که هم اکنون در دسترس است. امیدواریم نخستین فروشگاه برند ملی مشاغل خانگی را در جزیره کیش شاهد باشیم که اتفاق بزرگی در تجارت و حمایت از اقتصاد خانوادهها خواهد بود.
محمدصادق بیجندی هدف از اجرای این طرح را ایجاد اشتغال پایدار، کمک به رونق اقتصادی خانوار، توسعه کسب و کارهای خانگی زنان، تعامل با دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی دخیل در اجرای طرح عنوان و گفت: اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی بانوان، ارائه خدمات آموزش و مشاوره حضوری و غیرحضوری به متقاضیان مشاغل خانگی برای اتصال به بازار و ایجاد زیرساختهای بازاریابی و فروش محصولات آنها را نیزموجب میشود.
افتتاح پارلمان زنان
معصومه ابتکار معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در پیامی به مناسبت افتتاح پارلمان زنان گفت: تلاشهای مسئولان سازمان منطقه آزاد کیش در جهت ارتقا وضعیت زنان و خانواده با تشکیل پارلمان مشورتی زنان در جزیره کیش اقدام بسیار ارزشمندی است که موجب بهبود شرایط زنان و خانوادههای ساکن این جزیره زیبای مرجانی در خلیج فارس خواهد شد.
وی افزود: در دولت دوازدهم توجه به حوزه زنان از طریق تصویب شاخصهای عدالت جنسیتی و خانواده در ستاد ملی این حوزه محقق و تصویب سند ارتقا وضعیت آنها برنامه ریزی شد که این سند، ملاک عمل برای بخشهای مختلف هر استان محسوب میشود. برنامه ریزیهای ما برای بهبود و ارتقا شرایط زنان و خانواده در بخشهای دولتی، غیر دولتی یا بخشهای مدنی نیز در این سند و در قالب برنامههای اجرایی پیش بینی شده است.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده عنوان کرد: امیدوارم با تحقق این برنامه وبرداشتن گامهای استوار برای بهبود شرایط آموزش، فرهنگ، بهداشت، اشتغال و کارآفرینی، نشاط و ورزش برای زنان و خانوادهها در جزیره، همچنین توجه به مسائل امنیت و حقوق زنان در کیش، دستاوردهای خوب و علمی حاصل شود تا از ابعاد مختلف توسعه انسانی و تحقق آرمانهای والای انقلاب اسلامی، به اهداف و پیشرفتهای مورد نظر دست یابیم.
پارلمان زنان، مطالبه عمومي
عالمه خسروی رئیس اداره امور زنان کیش نیز در تشریح افتتاح پارلمان زنان در جزیره كيش، گفت: شکل گیری پارلمان زنان به عنوان یک مطالبه عمومی و با حضور فراگیر نمایندگان اقشار مختلف جامعه زنان منطقه، یکی از اقدامات تاثیر گذار مسئولان این منطقه آزاد است که قطعا گامی ارزشمند به سوی استفاده ارزشمند از ظرفیتهای بالقوه زنان جزیره کیش خواهد بود.
وی حضور موثر بانوان کیش در عرصههای مختلف در حوزههای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را یکی از شاخصههای مهم و ارزشمند جزیره برشمرد و تاکید کرد: برای حفظ این امر، ارتقا سطح مشارکت و جایگاه ویژه زنان در فعالیتهای اجتماعی منطقه و استفاده از تجربه و علم آنان ایجاد ساختاری به منظور بهره گیری از نقش زنان در فرایندهای تصمیم سازی لازم و ضروری است تا این نگین خلیج همیشه فارس را در نیل به اهداف توسعهای یاری کنند.
حفاظت از محيط زيست
مریم محمدی رپیس اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش نيز گفت: حفظ محیط زیست کیش از جمله موضوعات حساس در میان مردم، بومیان، کیشوندان و مدیران این سازمان بوده است.
وی از حمایت مسئولان برای اهتمام نظری و عملی در حفظ محیط زیست جزیره زیبای کیش قدردانی کرد.
در این مراسم با قرائت سوگند نامه محیط زیستی کیش عنوان شد که منشوری در تعظیم و تکریم محیط زیست کیش با هدف جلب مشارکت و ترغیب ساکنان و گردشگران به صیانت ازمحیط زیست و ترویج این فرهنگ درمیان جامعه، تهیه و تدوین شده است تاکیش الگویی بی نظیر درعرصه حفاظت ازمحیط زیست باشد.
محمدی گفت: در این سوگند نامه یاد میکنیم که از این پس بهشکرانه نعمت اقامت در مروارید خلیج فارس، جزیره مرجانی کیش، که لذت آرامش، پاکی، زیبایی، شادی و سکوت را به ساکنان و گردشگران خود ارزانی کرده است؛ دوستدار طبیعت، محیط زیست و زیستبوم جزیره زیبای کیش باشیم و کوچکترین غفلتی در پاسداری و محافظت از آن نکنیم و همواره به ارتقای دانش محیطزیستی خود اهتمام ورزیم و توصیههای مسئولان و کارشناسان رسمی محیطزیست منطقه را بهدقت پیگیری و رعایت کنیم.
اینجا فرداست
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش نيز به تشریح طرح کیش در فاصله دو قرن با عنوان "اینجا فرداست"، پرداخت و گفت: طرح جامع " اینجا فرداست " در فرصت ایام مانده تا پایان قرن چهاردهم خورشیدی و روزهای آغازین قرن بعد، همۀ رفتارهای تبلیغاتی، رسانهای و فرهنگی کیش را به پیش خواهد برد و به شکل ایده شتاب دهندۀ همۀ عملکردها و مناسبتها خواهد بود.
سعيد پور علي افزود: از سوی دیگر ثبت تاریخ کیش در مجموعهای مستند و برگزاری " اولین نوروز قرن ۱۵ " با در نظر گرفتن مسائل ناشی از شیوع ویروس کرونا از دیگر زیر شاخههای طرح مذکور خواهد بود. این طرح در مجموعههای تصویری و مبلمان شهری نیز بطور جدی بازنمایی خواهد شد.
در این ایده از ۱۰۰ متفکر، شاعر و دانشمند خواسته خواهد شد ۱۰۰ نامه برای قرن ۱۵ بنویسند و این نامه در کتابی خاص پیش از نوروز ۱۴۰۰ منتشر میشود. تولید دو مجموعۀ تلویزیونی و رسانهای و کلیپهای صد ثانیهای برای سده از طرحهای دیگر است که از روز کیش آغاز خواهد شد.
وی همچنین از جشنواره آخرین مسافران قرن خبر داد و گفت: جاده زندگی برای ثبت نام و نشان زوجها روی کاشیهای خاص و کاشت درخت یادبود زندگی از ایدههای دیگر این طرح است.
پورعلي گفت: جشنواره صد سال کیش و جشنواره شعرکیش و چندین جشنوارۀ دیگر در طول یک سال برگزار خواهد شد. وي گفت: دعوت از متولدین ۱۲۹۹ که در سال ۱۳۹۹ صد ساله میشوند، مردمانی که به لطف عمر طولانی قرن دیگر را نیز خواهند دید و همراهی آنها با متولدین ۱۳۹۹ که آخرین متولدین قرن خواهند بود در مهمانی و رویداد بزرگ کیش از دیگر رویکردهای این طرح است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش گفت: تولید مجموعه کلیپ در پاسداشت و بزرگداشت بومیان کیش به عنوان اولین ساکنان و تاریخیترین اقوامی که این جزیرۀ دوست داشتنی را حفظ و آباد کردند و توجه خاص به کودکان به عنوان میراث داران قرن در مجموعهای عروسکی که تولید آن در جزیره کیش آغاز شده که هدف آن فرهنگ سازی و تقویت هویت کیش در ذهن و نگاه کودکان است.
وي گفت: رویدادهای کیش به گونهای است که میتواند پس از آزموده شدن در جزیره، فرصت جلوه گری در سطح ملی را پیدا کند. کیش محل اجرای طرحهای مربوط به آیندۀ پیشنهادی و خاستگاهی برای است و با این تفکر میتوان گفت "اینجا فرداست".
مشاركت مردمي براي آباداني كيش
امام جمعه اهل سنت کیش نیز روز کیش را روز شناخت و معرفی بیشتر کیش و تبلور مشارکت مردم و مدیران کیش برای آبادانی و توسعه این نگین در خلیج همیشه فارس عنوان کرد و گفت: خرسندیم که برای سومین سال این روز را جشن میگیریم و نام گذاری این روز به یقین در تاریخ کیش به یادگار خواهد ماند.
شیخ یعقوب شمس گفت: روز کیش روز همه ملت ایران است و ما گرد هم آمدیم تا با وحدت خود اتفاقات و رویدادهای بزرگی رقم بزنیم.
وي گفت: راه توسعه کیش جز با همدلی و تلاش میسر نخواهد بود و اطمینان دارم با درایت و تفکری که امروز توسط این تیم مدیریتی بر کیش حاکم است و همچنین تفکرات تحول گرایانه دکتر مظفری میتوانیم ماموریت خود در ارتقا اقتصاد کشور را به خوبی انجام دهیم و به اهداف والا دست یابیم.