ادامه بحران پسا انتخاباتی در آمریکا
ترامپ به دنبال اثبات تقلب انتخاباتی است
سی ان ان گزارش داد اختلافها بر سر انتخابات در آمریکا در حالی همچنان ادامه دارد که کرونا نیز در این کشور عنان گسیخته است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان؛ در حالی که آمریکا از یک سو درگیر کرونای عنان گسیخته است و شمار افراد مبتلا به این بیماری همچنان روندی نگران کننده و صعودی را طی میکند، دولت ترامپ نیز در کنار کارشکنی در انتقال آرام قدرت به رقیب دموکرات خود، از پذیرش شکست سر باز میزند و اقدام به اخراج اعضای کابینه خود و تهدید کارکنان دولت و کاخ سفید میکند.
شبکه تلویزیونی سی ان ان اعلام کرد: در حالی که بیل بار، دادستان کل آمریکا دستور تحقیق درباره برخی بی قانونیهای انتخاباتی را صادر کرده است، هنوز کسی سندی مشخص از این ادعاها ارائه نکرده است و سر همین مساله بود که دادستان اصلی رسیدگی کننده به جرائم عمده انتخاباتی در وزارت دادگستری آمریکا نیمه شب در اعتراض به این رویه از مقام خود کناره گرفت.
اختلافها بر سر انتخابات در آمریکا در حالی همچنان ادامه دارد که کرونا نیز در این کشور عنان گسسته و گزارش شده است که صد و دوازده هزار مورد ابتلای جدید در این کشور وجود دارد و هشدار داده میشود که این کشور به زودی بیشترین میزان بستری بیمارستانی در تاریخ خود را تجربه خواهد کرد.
در واقع میتوان گفت کاخ سفید در برابر انتقال آرام قدرت قرار گرفته است و با توجه به اینکه رئیس جمهور ترامپ پیشتر نیز گفته بود که زیر بار نتایج نخواهد رفت، این رفتارها از وی چندان هم غافلگیر کننده نبود. در عین حال برخی مقامات ارشد دولت نیز تلاش میکنند دست کم روند قانونی آنچه را که انتقال قانونی قدرت خوانده میشود، آهستهتر کنند.
در حالی که کشمکش بین ترامپ و دموکراتها بر سر انتخابات اخیر ریاست جمهوری در آمریکا ادامه دارد و رسانهها و بیشتر کشورهای جهان، جو بایدن را به عنوان رئیس جمهور منتخب این کشور معرفی میکنند، جمهوری خواهان ارشد در کنگره نیز از ادعاهای ترامپ در خصوص برخی اتفاقات در انتخابات حمایت میکنند، بیل بار، دادستان کل آمریکا نیز دستور تحقیق درباره برخی قانون شکنیهای انتخاباتی را صادر کرده است.
سی ان ان افزود: این در حالی است که هیچ سندی از تقلب گسترده انتخاباتی یا بی قانونی در اخذ رأی در آمریکا وجود ندارد؛ دست کم مقامات ارشد در ایالتهای اصلی که نبرد انتخاباتی در آنها جریان دارد بر این مساله پای میفشارند. در کنگره، جمهوری خواهان برجسته از جمله رهبر اکثریت سنای آمریکا، میچ مک کانل دروغهای رئیس جمهور (ترامپ) را تکرار و برجسته میکند.
مک کانل گفت: ما نظامی داریم که در آن به نگرانیها رسیدگی کند و رئیس جمهور ترامپ صد در صد در رسیدگی به اتهامهای مربوط به برخی بی قانونیها و استفاده از گزینههای حقوقی خود کاملا حق دارد.
شروع انتقال قدرت بین دولت ترامپ و تیم بایدن بسیار اهمیت دارد، آن هم در دورانی که آمریکا به شدت درگیر همه گیری کروناست. بایدن گفت: انتخابات تمام شده و اکنون زمان آن رسیده است که اختلافهای حزبی و تندگوییها را برای دیوسازی از همدیگر را کنار بگذاریم.
همچنین؛ بایدن همچنان نتوانسته است همه منابع مورد نیاز به عنوان پیروز انتخابات را به دست گیرد که دسترسی به اطلاعات کاملا محرمانه و گزارشهای اطلاعاتی از جمله آنهاست. اداره خدمات عمومی از جمله دیگر حوزه هاست که امیلی مورفی، منصوب دولت ترامپ در این اداره از هر گونه همکاری با تیم ترامپ برای انتقال قدرت برای رئیس جمهور منتخب سر باز زده است.
سخنگوی اداره خدمات عمومی به سی ان ان گفته است هنوز برنده انتخابات مشخص نیست؛ این ادعا درست نیست و به گفته جن ساکی، مشاور ارشد تیم انتقال قدرت میگوید این شیوهای است که دولت ترامپ حتی از پیش از انتخابات در پیش گرفته بود و هر کاری برای تعلل و تاخیر در دسترسی ما به منابع مورد نیاز انجام میدهد.
در همین حال، دولت ترامپ به صورتی ناگهانی و به صورت توئیتی از اخراج مارک اسپر خبر داد، ولی به نظر میرسد اسپر آخرین قربانی از رشته اقدامات رئیس جمهوری که آخرین روزهای خود را سپری میکند، نباشد و ممکن است کریستوفر ری مدیر اف بی آی، جینا هاسپل مدیر سیا و ویلیام بار، دادستان کل آمریکا در نوبت بعدی اخراج باشند.
سناتور دموکرات ایالت دلاور میگوید روشن است که ترامپ میتواند آسیب زیادی وارد آورد و همه نهادهای اصلی کشور را با اخراج مدیران اصلی آن دچار بی ثباتی کند.
همچنین، به کارکنان کاخ سفید نیز این هشدار داده شده است که اگر معلوم شود کسی از آنها به دنبال موقعیت شغلی جدید باشد، اخراج خواهد شد و این خود نشان میدهد که این دولت برای دنبال کردن روایت نادرست خود، تا کجا میخواهد پیش برود.