به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، حسین پژمان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به اینکه کیفیت بذر بر محصول تولیدی و سلامت مصرف کنندگان آرد گندم نقش اساسی دارد، گفت: در سال زراعی جاری برای ارتقای کیفیت بذور تولیدی طرح استفاده از مواد ریز مغذی به ویژه روی در مرحله فرآوری بذور در استان فارس اجرایی شده است.
وی افزود: تاکنون ده هزار لیتر ترکیب روی که توسط وزارتخانه تهیه شده به صورت رایگان در اختیار شرکتهای بذری قرار گرفته است تا قبل از کشت، بذور مورد نیاز کشاورزان غنی سازی شوند.
پژمان اظهار داشت: با توجه به نقش اساسی عنصر روی در سلامت مصرف کنندگان آرد گندم، پیش از این فرآیند غنی سازی در زمان تهیه آرد از گندم با افزودن مصنوعی این مواد در کارخانجات فرآوری صورت میگرفت.
وی با اشاره به اینکه کاربرد روی به صورت بذر مال علاوه بر افزایش کیفیت و قدرت جوانه زنی بذور گندم و ارتقای سلامت مصرف کنندگان در افزایش عملکرد گندم نیز موثر است، اظهار کرد: بر اساس آزمایشهای موسسه خاک و آب، کاربرد روی به صورت بذر مال، عملکرد مزارع گندم را به میزان ۹ درصد افزایش داده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس افزود: در آزمایشهای انجام شده در فارس در فصل زراعی قبل، کاربرد روی و منگنز به صورت محلول پاشی در زراعت سبز گندم، میزان عملکرد گندم در هکتار را به میزان ۱۳۵۰ کیلوگرم یا به عبارت دیگر ۱۷ درصد افزایش داد.
پژمان بیان کرد: کاربرد روی به صورت بذر مال یا به صورت محلول پاشی روی گیاه نسبت به کاربرد آن به شکل اختلاط با آرد گندم برتری قابل ملاحظهای برای سلامت مصرف کنندگان دارد چرا که در روش بذر مال یا محلول پاشی این عنصر به صورت کاملا طبیعی وارد مجموعه ترکیبات غذایی دانه گندم میشود.
وی افزود: بر اساس دستورالعمل موسسه خاک و آب کشور، مقدار مصرف این عنصر به صورت بذر مال چهار لیتر در هر تن گندم فرآوری شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: در سال زراعی جاری ۴۳ هزار تن بذور گندم اصلاح و گواهی شده از ۱۵ رقم متنوع و مناسب برای اقلیمهای مختلف فارس تولید و در اختیار کشاورزان قرار میگیرند، این بذور توسط ۲۰ شرکت اختصاصی تولید کننده بذر در استان تولید شده اند، خلوص ژنتیکی و فیزیکی و قوه نامیه بالا و عاری بودن از آفات و بیماریها از ویژگیهای بذور اصلاح شده است.