به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی اکبر فتحی گفت: از ۴۵۰ هزار و ۲۷۳ هکتار برنامه کشت پاییزه گندم تا نیمه پاییز حدود ۴۰۸ هزار و ۷۹۷ هکتار از اراضی زراعی استان آذربایجان شرقی زیر کشت گندم (آبی-دیم) رفته است.
وی ادامه داد: برنامه ابلاغی وزارت جهادکشاورزی برای کشت گندم در سال زراعی جاری برای استان ۶۷ هزار و ۲۷۳ هکتار گندم آبی و ۳۸۳ هزار هکتار گندم دیم بود که از این میزان، کشت گندم به صورت آبی با ۴۸ هزار و ۷۹۷ هکتار سطح کشت و ۷۳ درصد پیشرفت و کشت گندم دیم با ۳۶۰ هزار هکتار سطح کشت و ۹۴ درصد پیشرفت نسبت به برنامه ابلاغی در سالجاری محقق شده است.
وی افزود: طبق برنامه ابلاغی سهم استان در خصوص کشت کلزا، ۹ هزار هکتار ابلاغ شده بود که از این میزان ۲ هزار و ۲۸۵ هکتار با (۱۰۰ درصد آبیاری) از زمینهای کشاورزی به کشت کلزا اختصاص داده شد که در نهایت دو هزار و ۱۹۵ هکتار به مرحله سطح سبز رسیده است که خوشبختانه سطح سبز آن در وضعیت خوبی قرار دارد.
فتحی با بیان اینکه رعایت تاریخ کشت مناسب غلات پاییزه از اهمیت ویژهای برخوردار است و این تاریخ کشت با توجه به اقلیم هر منطقه متفاوت است اظهار کرد: کشاورزان حتما باید به توصیه مراکز جهاد کشاورزی درخصوص رعایت زمان کشت و استفاده از بذور اصلاح شده توجه کنند و حتما پس از کشت غلات آبی باید آبیاری انجام شود.
وی گفت: انتخاب بذر مناسب با توجه به کیفیت و ظرفیت خاک مزرعه و درکنار آن، استفاده از زمان طلایی کشت، دو عامل بسیار موثر در افزایش تولید محصول و پیشگیری از آفات و بیماریهای آن است و رعایت تناوب کشت در مزرعه ضمن اینکه از بروز آفات و بیماریها پیشگیری میکند، در افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی تولید در واحد سطح نیز موثر است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در خصوص کشت جو افزود: سهم جو استان طبق برنامه ابلاغی بالغ بر ۸۲ هزار هکتار بود که خوشبختانه ۶۶ هزار و ۸۴۰ هکتار اجرایی و ۱۳ هزار هکتار به سطح سبز تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه با هر روز تاخیر در کشت پاییزه، شاهد کاهش یک درصدی محصول خواهیم بود گفت: امیدواریم مدیران جهادکشاورزی شهرستانها درکنار ترغیب زارعان برای کشت به موقع پاییزه، بیمه محصولات کشت پاییزه را نیز در نظر داشته باشند.