به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسيما؛ خبرگزاری فرانسه در گزارشی از هاوانا با عنوان"هر رئیس جمهوری در آمریکا بهتر از ترامپ برای مردم کوبا است " نوشت: بیشتر مردم کوبا از این موضوع اطلاعی ندارند که جو بایدن معاون رئیس جمهور سابق و نامزد پیروز انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا چه سیاستهایی را در قبال این کشور کمونیستی دنبال خواهد کرد، اما آنها درباره یک موضوع اطمینان دارند هر رئیس جمهوری در آمریکا برای آنها بهتر از دونالد ترامپ خواهد بود.
در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ کسب بخش اعظم آرای بالای خود در ایالت فلوریدا را در واقع مدیون اظهاراتش در انتقاد شدید از دولتهای آمریکای لاتین بود.
پابلو زالویدار ۵۷ ساله که نگهبان یک پارکینگ است در اینباره میگوید: «من از جمله کسانی نیستم که به رئیس جمهور آمریکا اعتماد کنم، اما با توجه به شرایط موجود، هر رئیس جمهور دیگری را به ترامپ ترجیح میدهم.»
پس از نزدیک شدن تاریخی دو کشور در اواخر سال ۲۰۱۴ و سیاست گشایش باراک اوباما رئیس جمهور پیشین آمریکا در واقع ورود ترامپ به کاخ سفید برای مردم کوبا غیرمنتظره و ناخوشایند بود.
خوزه گومز باراتا که یک کارشناس سیاسی است در این خصوص میگوید: «انتخاب مجدد دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میتوانست برای کوبا یک فاجعه باشد.
در طول چهار سال گذشته، دولت دونالد ترامپ ۱۳۰ اقدام به منظور تشدید تحریمهای آمریکا علیه کوبا اتخاذ کرد که بسیاری از آنها مردم کوبا و بخش خصوصی نوپای آن را هدف قرار داد و به موجب آن ارسال پول برای خانوادهها در کوبا محدود شد، سفرهای تفریحی دریایی و بیشتر برنامه پروازهای مستقیم از آمریکا به حال تعلیق درآمد و کنسولگری آمریکا در هاوانا نیز تعطیل شد.
ایدلویس بلانکو که در یک رستوران کار میکند در اینباره میگوید: «من دیگر تحمل دیدن ترامپ را ندارم! امیدوارم پیروزی جو بایدن در این انتخابات حال همه ما را بهتر کند.»
اونیل دایاز که رئیس یک شرکت مشاوره در کوبا است نیز در این خصوص میگوید: «این واقعا خبر خوبی برای جامعه کارآفرینان در کوبا است. بخش خصوصی بیشترین لطمات را از سیاستهای دولت ترامپ در قبال کوبا متحمل شد.».
اما کوباییها فراموش نکرده اند: از زمان انقلاب ۱۹۵۹ به رهبری فیدل کاسترو تاکنون، این کشور دوران ریاست جمهوری ۱۲ رئیس جمهور را در آمریکا پشت سر گذاشته است و دموکراتها در طول تاریخ سختترین سیاستها را اعمال کرده اند.
حمله به خلیج خوکها، اعمال تحریم علیه کوبا در سال ۱۹۶۲ و بحران موشکی این کشور؛ همه کار جان اف کندی (۱۹۶۱-۱۹۶۳) بوده است. قانون هلمز - برتون که تحریمها علیه کوبا را تقویت کرد در واقع تحت ریاست جمهوری بیل کلینتون (۲۰۰۱-۲۰۰۱) صورت گرفت.
بایدن، اما یک نکته مثبت دارد: وی حتی اگر در کشور ناشناخته بماند و کسی از سیاستها و مواضع وی اطلاعی هم نداشته باشد، باز هم به عنوان معاون اوباما، وی همکاریهای بین دو کشور را در بخشهای مختلف تقویت و به پیوستن مجدد خانوادههای کوبایی کمک کرد.
مانوئل کاستا مورا که از اعضای بلند پایه مخالفان کوبا است در این خصوص میگوید: «انتخاب جو بایدن در واقع نشانگر بازگشت به برقراری توازن در سیاست خارجی است که این اصل سیاست باراک اوباما بود که در آن تعهد برای حمایت از دموکراسی با گفتگوی سیاسی، پایان انزوا و برقراری روابط دو کشور سازگاری دارد.»
میگوئل دیاز کانل رئیس جمهور کوبا روز یکشنبه هنگام تبریک برای پیروزی بایدن در انتخابات، از مسیری جدیدی که مردم آمریکا در کشورشان برگزیدند، تجلیل کرد و گفت: به امکان داشتن روابط دو جانبه سازنده در عین محترم شمردن اختلاف نظرات اعتقاد دارد.
جو بایدن نیز در مصاحبه با پایگاه خبری سیبرکوبا وعده داد که در صورت پیروزی در انتخابات، محدودیتهای ترامپ را بر ارسال حوالهها و مسافرتها که به گفته وی به مردم کوبا آسیب رسانده و خانوادهها را از هم جدا کرده است، لغو خواهد کرد.
اما وی در ادامه هشدار داد که آزادی همه زندانیان سیاسی را که سازمانهای غیرانتفاعی شمار آنها را حدود ۱۰۰ نفر تخمین زدند خواستار خواهد شد و از حقوق بشر در کوبا دفاع خواهد کرد.
خورخه دوانی رئیس موسسه تحقیقات کوبا در دانشگاه بین المللی فلوریدا در این خصوص گفت: بایدن اصرار به لغو تحریمهای کوبا نخواهد کرد. هدف وی آزادی مردم کوبا و تقویت دموکراسی در این کشور خواهد بود.
وی افزود: با این حال، هنوز مشخص نیست که بایدن برای بهبود روابط کوبا و آمریکا چه تعهدات یا امتیازاتی را از دولت طلب خواهد کرد.
گومز باراتا که کارشناس سیاسی است نیز با اشاره به لزوم اجرای اصلاحات اقتصادی میگوید: «اما بایدن فرصتی است که باید از آن بهره گرفت.»
وی گفت: ورود بایدن به کاخ سفید، همراه با اقدامات اقتصادی اخیر دولت کوبا به منظور ایجاد فضای بیشتر برای بخش خصوصی، بطور بالقوه میتواند یک وضعیت بسیار مفید و سودمندی را ایجاد کند.