پخش زنده
امروز: -
درکارگروه اجتماعی و فرهنگی استان مرکزی موضوع کیفیت آرد و نان و میزان سبوس موجود در آن ، استفاده از کنجد در نانوایی ها برررسی شد .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ در کارگروه اجتماعی استان موضوع کیفیت آردو نان و میزان سبوس موجد در ان استفاده از کنجد در نانوایی ها و برخورد با واحد های ارائه دهند خدمات بهداشتی و درمانی در حوزه غیر تخصصی واحد خدماتی برررسی شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی دراین جلسه گفت: کارخانههای آردی که در استان الگوی استاندارد سبوس را در محصول نهایی رعایت نمیکنند و بیش از حد سبوسگیری دارند مجاز به فروش آرد خود به نانوایی ها نیستند و فعالیت واحد فروش آنان متوقف خواهد شد.
اکرمی گفت: مطابق استاندارد سبوسگیری در آرد نان سنگگ باید ۷تا ۱۲ درصد باشد اما، برابر گزارش نمونه گیری دانشگاه علوم پزشکی استان برخی کارخانهها بیش از ۱۵ درصد سبوس گیری میکنند که این مسئله سلامت مردم را تهدید میکند.
او بیان کرد: ۸۰ درصد آرد تولید شده در استان مرکزی با نرخ دولتی تامین میشود و ۲۰ درصد نانواییهای آزادپز هستند و آرد خود را هم از کارخانههای داخل استان و هم از خارج استان تامین میکنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: نان به عنوان غذای اصلی مردم تلقی میشود بنابراین حلقه نظارتی دستگاههای متولی در تولید نان مرغوب و کیفی ضروری است.
اکرمی افزود: دستورالعملهای متعددی در راستای تولید نان مرغوب وجود دارد اما مشکل اساسی در حوزه اجرا است و باید در اولین گام جهاد کشاورزی بهعنوان تولیدکننده گندم بکوشد تا ماده اولیه کیفی را به کارخانههای ارد تحویل دهد و در مراحل بعد غله و اتحادیه نانواییها با همراهی دانشگاه علوم پزشکی برای تامین نان سالم اقدام کنند.
او در ادامه اظهار داشت : موانع و مشکلات کارخانه آرد آشتیان که سبوسگیری آن در حد صفر است باید هرچه سریعتر رفع شود تا این مجموعه در استان به کار خود ادامه دهد و هر مصوبهای که برای سامان تولید آرد کیفی در این واحد نیاز است باید به تصویب برسد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: تولید آرد کامل در کارخانه آرد آشتیان با سرمایه گذاری بخش خصوصی اهمیت زیادی دارد که باید متولی آن تشویق و به آن امتیاز هم داده شود.
اکرمی افزود: همانگونه که محصولات ارگانیک قیمت بیشتری نسبت به سایر تولیدات دارند نان ارگانیک هم میتواند قیمت بالاتری داشته باشد و افراد برای حفظ سلامتی نان مرغوب خریداری کنند.
او اظهار داشت: استفاده از کنجد در نانواییها منع قانونی ندارد اما سلامت آن باید مورد تایید باشد و دانشگاه علوم پزشکی باید گزارش تخلف در این راستا را ارایه کند.
مدیرکل دفتر فرهنگی و اجتماعی استانداری و دبیر کارگروه نیز در این نشست با اشاره به تمایل مردم به استفاده از نان سفید گفت: در شهر اراک نانوایی وجود دارد که به خاطر استفاده از کنجد و سبوس قیمت نانهایش گران تر است.
سجادی افزود: متاسفانه مردم تمایل بیشتری به استفاده از نان سفید دارند و برخی از نانواییها از کنجد برای نانهای استفاده میکنند که این امر صرف اقتصادی برای آنها دارد و عدم استفاده از کنجد میتواند آنها را با مشکل اقتصادی مواجه کند
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: بر اساس مصوبه سال گذشته کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان تاکید ویژه بر رعایت استاندارد سبوس در دستورکار قرار گرفت اما این طرح با همه اهمیتش به طور کامل در استان اجرا نشده است.
علیمرادیان افزود: نامرغوب بودن گندم، تهیه گندم با درصد پروتئین بالا، عدم اصلاح استاندارد ملی ایران به شماره ۱۰۳، عدم رعایت انطباق نوع آرد مصرفی با نوع پخت از سوی برخی نانواییها و انجام فرآیند عملآوری خمیر از دلایل اجرا نشدن طرح کاهش درصدگیری سبوس آرد در استان است.
او اظهار داشت: برخی واحدهای نانوایی تخلفهایی مانند استفاده از جوش شیرین و جوهر قند برای تخمیر سریع دارند که برای سلامتی به شدت زیان بار است.