پخش زنده
امروز: -
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ارائه طرح سفر هوشمند به ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی اصغر مونسان در گفتگوی زنده تلویزیونی با شبکه خبر با اشاره به اینکه سفرهای ایمن در قالب سفر هوشمند در شرایط فعلی امکان پذیر است افزود: بسته ای را با عنوان سفر هوشمند تدوین و ارائه کردیم که در آن سفر در تمام بخش ها مانند حمل و نقل، اقامت و مسیرهای گردشگری با رعایت همه شیوه نامه های بهداشتی مورد تایید وزارت بهداشت انجام گیرد.
وی گفت: در این طرح ،بخش حمل و نقل و اقامتگاه ها با ظرفیت 50 درصدی مسافران را پذیرش می کنند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: تورهای گردشگری داخلی به صورت کاملا سازمان یافته است و از مسافران پیش از سفر آزمایش های بیماری کرونا گرفته می شود و در صورت منفی بودن نتیجه آزمایش،سفر انجام خواهد شد.
آقای مونسان تاکید کرد: همه مسیرها و مکان هایی که گردشگران تورها مراجعه می کنند کاملاً تحت نظارت دقیق و انجام شیوه نامه های بهداشتی است.
وی گفت: طرح سفر هوشمند را به وزیر بهداشت ارائه کردیم و وی نیز این طرح را تایید کرده است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: اگر به سمت سفرهای هوشمند برویم آن وقت می توانیم جلوی سفرهای بی رویه و کنترل نشده را بگیریم.
آقای مونسان اضافه کرد : در بخش سفر و تورهای خارجی نیز پیشنهاد هایی ارائه کردیم که هنوز تایید نشده است.
وی تاکید کرد: تورهای گردشگری ما در بخش سفرهای خارجی کوچک است بنابراین به راحتی می توان شیوه نامه های بهداشتی را در این سفرها همانند دیگر کشورهای همسایه اجرا کرد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین از کاهش قابل توجه درآمد وزارتخانه در بخش اماکن تاریخی و موزه ها خبر داد و افزود: پیش بینی شده بود امسال از محل فروش بلیت این اماکن 200 میلیارد تومان بود که فقط سه میلیارد تومان درآمد داشتیم.
آقای مونسان تصریح کرد: بودجه وزارتخانه در میان دیگر وزارتخانه در ردیف آخر است و هنوز بودجه مناسبی تخصیص نیافته است.
وی گفت: بودجه وزارتخانه هزار و 400 میلیارد تومان بود که فقط هزار و 200 میلیارد تومان تخصیص یافت.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: این میزان بودجه برای نگهداری 34 هزار اثر ملی و جهانی تاریخی کافی نیست و متاسفانه مجموعه تخت جمشید فقط با پنج میلیون تومان نگهداری می شود و یکسری از اماکن نیز به ناچار رها شده است.
آقای مونسان با تاکید بر اینکه در بخش اجرای شیوه نامه های بهداشتی کاملاً تابع دستورات ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت هستیم گفت: بنا ندارم حرف هایی بزنم که با تصمیمات ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت مغایر باشد اما بخش اقتصاد گردشگری و صنایع دستی به لحاظ اشتغال و بیکاری فعالان این عرصه بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: تصمیم گیری برای موزه ها و اماکن تاریخی بسته شده قابل قبول است اما به طور مثال مجموعه 110 هکتاری سعد آباد که در آن فاصله اجتماعی رعایت می شود و مردم در فضای آن پیاده روی می کردند می تواند باز باشد البته به غیر از کاخ ها و موزه های آن.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: باید دقیق تر تصمیم گیری کنیم، می توانیم ساختمان های بسته را تعطیل کنیم اما فضاهایی مثل محوطه کاخ سعد آباد می تواند مورد استفاده مردم قرار گیرد.
آقای مونسان در ادامه همچنین درباره اجرای طرح توسعه کارخانه قند در محدوده اثر تاریخی جهانی چغازنبیل در استان خوزستان گفت: این اثر تاریخی متعلق به مردم همه جهان است بنابراین همکاران من و دفتر جهانی اثر تاریخی چغازنبیل در منطقه بر عملیات ساختمانی کاملا نظارت می کنند و واقعاً نمی دانیم چه اصراری است که طرح توسعه ساختمان این کارخانه در محدوده این محوطه اجرا شود.
وی افزود: مدیران وزارتخانه در منطقه کاملاً نظارت دارند و قوانین بسیار محکمی نیز برای توقف عملیات در اختیار داریم و برای اجرای این قوانین خواستار همراهی استاندار خوزستان هستیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خطاب به دوستداران میراث فرهنگی و مردم گفت: نگران نباشید قدرت کافی را برای ایستادگی در برابر تخلفات داریم.
آقای مونسان از قوه قضاییه بابت همراهی در اجرای قوانین قضایی در حوزه تخلفات میراث فرهنگی قدردانی و تصریح کرد: چرا باید برای اجرای طرح توسعه یک کارخانه هویت ها را زیر پا بگذاریم و چرا باید کارخانه در محیط تاریخی احداث کنیم مگر امکان اجرای ساخت در اراضی دورتر فراهم نیست.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه ،حمایت از صنایع دستی را مصداق اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: با سرمایه ای اندک و با کمترین امکانات صنایع دستی علاوه بر ایجاد اشتغال به کسب درآمد می انجامد.
آقای مونسان افزود: به منظور حمایت از صنایع دستی طرح تجاری سازی علاوه بر احیای هنرهای سنتی فراموش شده و برند سازی ،اجرا می شود.
وی تاکید کرد: تا پیش از اجرای طرح برند سازی صنایع دستی تولید می شد اما هویت نداشت بنابراین با اجرای این طرح توانستیم شناسنامه دقیقی از هنرهای دستی تولید شده در مناطق مخلف کشور ارائه کنیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاربردی شدن صنایع دستی در زندگی روزمره و بسته بندی های مناسب را از دیگر اقدامات در بخش صنایع دستی دانست.
آقای مونسان میزان صادرات صنایع دستی را در دو دوره دولت دوازدهم حدود یک میلیارد و 500 میلیون دلار اعلام کرد و گفت: در صورت حمایت از هنرمندان میزان صادرات دو تا سه برابر خواهد شد.
وی افزود: بسیاری از طرح های توسعه گردشگری و صنایع دستی پس از تبدیل شدن سازمان به وزارتخانه و افزایش قدرت اجرایی مجموعه امکان پذیر شد به طوری که امروز 22 هزار میلیارد تومان طرح احداث چهار هزار و هشتاد هتل با درجه 3، 4 و 5 ستاره و 2 هزار و 200 واحد بومگردی به بهره برداری رسیده است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اجرا نشدن بیمه هنرمندان را از نقاط ضعف این وزارتخانه دانست.