به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ اوج دوم بحران همه گیری ویروس کرونا در انگلیس فرارسیده و اجرای دور دوم تعطیلیها و محدودیتهای سراسری در این کشور و پیامدهای ناشی از آن، ضربه کاری را بر پیکر اقتصاد انگلیس که ششمین اقتصاد بزرگ دنیاست وارد کرده است.
دولت انگلیس که در براوردی با کسری بودجه ۳۵۰ میلیارد پوندی روبروست در این شرایط برای حمایت از مشاغل به انتشاردست کم ۱۵۰ میلیارد پوند اوراق قرضه دولتی روی آورده است.
وزیر خزانه داری انگلیس در واکنش به انتقادها گفت: اولویت اصلی ما حفظ مشاغل و زندگی مردم است.
ریشی سوناک (Rishi Sunak)، افزود: با بدتر شدن شرایط همه گیری کووید ۱۹، بی ثباتیهای اقتصادی هم افزایش داشته است.
به نظر شماری از سیاستمداران و کارشناسان اقتصادی، اقدامات دولت انگلیس در مهار پیامدهای بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی همه گیری کرونا، اندک و دیر هنگام بوده است.
آنالیس دادز وزیر خزانه داری دولت سایه در پارلمان انگلیس نیز با انتقاد از عملکرد دولت گفت: ما به وزیری نیازمندیم که پیش از عمیقتر شدن مشکلات تصمیم بگیرد، نه وزیری که همواره دیر عمل میکند.
همزمان با اجرای دور دوم محدودیتهای کرونایی سراسری در انگلیس شرکت، رولزویس، بانک لویدز و فروشگاه زنجیرهای سنز بریز اعلام کردند حدود ۶ هزار نفر از کارکنان خود را اخراج میکنند.
یک شهروند انگلیسی درباره اثار کرونا بر اقتصاد این کشور و کسب و کارها گفت: در مجموع واقعاْ نگرانیم، بسیاری از دوستانم در این همه گیری بیکار شدند، مشاغل فراوانی تعطیل شده است و در مجموع میتوانم بگویم خیلی نگران تداوم شرایط اقتصادی فعلی ام.
گزارشهای رسمی نشان میدهد دولت انگلیس تا کنون ۸۹۵ میلیارد پوند برای مهار آسیبهای ناشی از همه گیری ویروس کرونا، اختصاص داده است. با این حال وزیر خزانه داری انگلیس که پیشتر گفته بود نمیتوانیم همه مشاغل را حفظ کنیم براورد کرده شمار بیکاران در این کشور، از ۴.۵ درصد فعلی، به ۷.۷ درصد در تابستان سال اینده برسد.
انگلیس دارای ششمین اقتصاد بزرگ جهان است.
تازهترین براورد ناظران اقتصادی از کوچک شدن ۱۱ درصدی اقتصاد انگلیس در سال جاری میلادی حکایت دارد که بیشتر از براورد ۹.۵ درصدی قبلی است.