به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت گفت: برداشت زعفران از ۳۵ هکتار مزارع این شهرستان آغاز شده است و پیش بینی میشود، بالغ بر ١٨٠ کیلو گرم زعفران خشک تولید شود.
سمیه کارگر با بیان اینکه امسال برداشت زعفران در این شهرستان دیرتر آغاز شده است، افزود: برداشت از نیمه آبان آغاز و تا اوایل آذرماه ادامه دارد.
وی اظهار داشت: کشت زعفران به لحاظ صرفه اقتصادی حتی در سطح کم، مصرف آب کمتر و اشتغال زایی برای کارگران فصلی خصوصا بانوان از اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت است که به صورت جدی دنبال میشود.
کارگر افزود: کشت زعفران از٣۵ هکتار در سال گذشته به ۴٢ هکتار در سال جاری رسیده است و برای کشت جدید بیش از ٣۵ تن پیازِ زعفران زیر نظر کارشناسان این مدیریت تهیه و توزیع شده است.
مسئول باغبانی جهاد کشاورزی مرودشت با بیان اینکه برداشت زعفران در یک دوره ٢٠ تا ٢۵ روزه انجام میشود، اظهار کرد: برداشت زعفران زمینه اشتغال موقت را برای بیش از ١۵٠٠ نفر روز فراهم میکند.
وی، عملکرد مناسب زعفران، پیاز مناسب، کشت با توصیههای کارشناسی، آب و هوای مناسب شهرستان مرودشت و حمایتهای بخش دولتی از جمله ارائه تسهیلات کم بهره را از عوامل موفقیت کشت زراعت زعفران در این شهرستان عنوان کرد.
کارگر با اشاره به اینکه زعفران تولید شده در مرودشت به لحاظ شرایط آب و هوایی از نظر عطر، رنگ و طعم از کیفیت بالایی برخوردار است، افزود: بخشی از محصول تولیدی به صورت بسته بندی شده و برند و بخشی نیز به صورت محلی و ارسال به استانهای خراسان و تهران به فروش میرسد.
مسئول باغبانی جهاد کشاورزی مرودشت به مشکلات صادرات زعفران اشاره و تصریح کرد: عدم وجود برنامههای صادراتی مشخص و صادرات فلهای به صورت کیفی و توریستی و عدم صنایع تبدیلی زعفران از مشکلات کشت و کار زعفران است.