به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسيما از
باکو؛ " الهام علی اف " امروز طی سخنرانی در شبکههای تلویزیونی با مردم جمهوری آذربایجان اظهارداشت: این پیروزی را ما در میدان جنگ به دست آوردیم نه در پشت میز مذاکره و من بارها اعلام کرده بودم که برخلاف بیانات، حل مناقشه قره باغ راه حل نظامی هم دارد و امروز ما در میدان جنگ این را ثابت میکنیم.
وی گفت: نزدیک به ۳۰ سال است اراضی ما تحت اشغال است و در روند گفتگوها، ارمنستان فقط به دنبال تلف کردن وقت و طولانی کردن روند مذاکرت بوده است و میخواست شرایط اشغال همچنان ادامه یابد و قدرتهای مختلف هم در طول این سالها ما را به صلح در این شرایط دعوت میکردند، اما قاطعیت، جسارت و اراده سیاسی مردم موجب شد ما به این دعوتها رضایت ندهیم.
رئیس جمهوری آذربایجان با اعلام اینکه در کرسیهای بین المللی من بارها گفته ام که آزاد سازی اراضی اشغالی وظیفه ما است افزود: اکنون ما به این وظیفه عمل میکردیم و مذاکرات هیچگاه نتیجهای نداشت.
وی با اشاره به اهمیت تاریخی و راهبردی " شوشا " افزود: بیش از ۲۸ سال شوشا در اشغال بود این شهر در تاریخ جمهوری آذربایجان جایگاه خاصی دارد و این مکان ارزشمند نه تنها در کشور ما بلکه در قفقاز است و دشمن با اشغال این شهر مهم، آثار تاریخی و مساجد ما را تخریب و تحقیر کرد و حالا ما آنها را احیاء و آباد خواهیم کرد و صدای اذان در شوشا طنین انداز خواهد شد.
"علی اف " داشتن قدرت اقتصادی و اتحاد ملی را زمینه ساز پیروزیهای جمهوری آذربایجان اعلام کرد و ادامه داد: ما تجهیزات نظامی لازم را از بازارهای خارجی میگیریم و این درسایه قدرت اقتصادی است در عین حال در داخل کشور هم با سیاست موفقیت آمیز و اتحاد ملی ثابت کردیم که هیچکس نمیتواند در کار ما دخالت کند.
وی موفقیتهای بین المللی را سومین عامل پیروزیهای این کشور اعلام و تصریح کرد: ما به کل جهان ثابت کردیم که قره باغ خاک جمهوری آذربایجان است و براساس قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل و دیگر نهادهای بین المللی، باید اراضی اشغالی به کشورمان بازگردند.
"علی اف"گفت: ما هم اکنون با همه کشورهای همسایه روابط صمیمی، دوستانه، احترام و اعتماد متقابل داریم و در منطقه، نقشه انرژی و حمل و نقل را احیاء کرده ایم؛ طرحهای دو جانبه و سه جانبه با همسایگان را اجرایی میکنیم که این طرحها به نفع نه فقط جمهوری آذربایجان بلکه کل منطقه است.
رئیس جمهوری آذربایجان تقویت و توجه به ارتش را کار اساسی خود در ۱۷ سال گذشته عنوان کرد و اذعان داشت: این کار آسانی نبود و اکنون از خیلی کشورها سلاح و تجهیزات نظامی خودمان را تامین میکنیم و در داخل کشور هم صنایع دفاعی ایجاد کرده ایم و بیش از هزاران نوع محصولات نظامی از جمله سلاحهای مدرن در صنایع نظامی داخلی تولید میشود.
وی بیان کرد: اراضی اشغالی را سربازان ونیروهای نظامی جمهوری آذربایجان از اشغال آزاد میکنند وما بارها گفتیم اگر مناقشه از راه مذاکره حل نشود از طریق نظامی حل خواهد شد البته ما بخاطر این سخن با انتقاد برخی کشورها مواجه شدیم، اما من به پای سخن خود ایستاده ام و پیروزی از آن ما خواهد بود.
رئیس جمهوری آذربایجان از آزاد سازی بیش از ۲۰۰ شهر و قصبه و روستا از جمله شهر فضولی، جبرائیل، قبادلی، زنگیلان از ۲۷ سپتامبر (ششم مهرماه) تاکنون خبر داد و خاطرنشان کرد: امروز شوشا آزاد شد و حملات پیروز مندانه ما همچنان ادامه دارد و هنوز خاکهای ما تحت اشغال است و اگر نخست وزیر ارمنستان به خواست من عمل نکند ما تا باز پس گیری تمام سرزمینهای خود ادمه خواهیم داد و کسی نمیتواند مانع ما شود.
وی در پایان ضمن تبریک آزاد سازی شهر "شوشا" گفت: تاکنون براثر حملات توپخانهای و موشکی ارمنستان به مناطق غیر نظامی جمهوری آذربایجان ۹۳ غیر نظامی کشته و بیش از ۴۰۰ نفر زخمی شده اند، اما ما به مناطق غیر نظامی حمله نکریم و همواره در میدان جنک به نبرد می پردازیم.