پخش زنده
امروز: -
رئیس اسبق مرکز شورای حل اختلاف: تاکنون حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار پرونده مختومه شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام والمسلمین احمدی میانجی در مراسم هجدهمین سالگرد بنیانگذاری شوراهای حل اختلاف افزود: فکر تاسیس شوراهای حل اختلاف به سال ۷۶ باز میگردد که همان زمان به فکر افتادم که میتوان از ریش سفیدان بهره برد و به همین دلیل نامهای به وزیر دادگستری وقت برای استفاده هرچه بهتر از نهاد سازش نوشتم و از آنجایی که ورود پروندهها به دادگستری زیاد بود این فکر با موافقت روبرو شد.
وی ادامه داد: شورای حل اختلاف برای نخستین بار در سه شهر شیراز، خراسان و تهران ایجاد شد تا ابتدا بصورت آزمایشی نقاط ضعف آن بررسی شود و خوشبختانه گسترش پیدا کرد.
رئیس پیشین مرکز شورای حل اختلاف افزود: تاکنون حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار پرونده مختومه شده است و قتلهای بسیاری مورد سازش قرار گرفتند که حاصل زحمت شوراهای حل اختلاف است.
در ادامه رحیمی معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه و رییس اسبق این مرکز نیز با اشاره به وضعیت نیروهای شوراهای حل اختلاف گفت: اصل شوراهای حل اختلاف این بود که اختلافات به صورت ریشهای حل شود.
وی افزود: اکنون وضع شوارهای حل اختلاف با دو مشکل مواجه شده است یکی تعیین و تکلیف نیروهای شوراهای حل اختلاف (کارکنان) است که استخدام نیستند که اهمیت بسیاری دارند، دیگری بحث بودجه است؛ هر چند که در بودجه ۹۹ مجلس کمک شایانی کرد و بودجه شوراهای حل اختلاف مقداری تامین شد و اکنون به بیش از هزار میلیارد تومان افزایش یافته است که میتوان حداقل حقوق کار را به کارکنان داد.
معاون منابع انسانی قوه قضائیه درباره اصل کار شوراهای حل اختلاف گفت: لایحهای در دولت است که شوراها به اصل کار خود یعنی صلح و سازش بپردازند و اگر این لایحه به مجلس ارائه و تصویب شود شوراها به کار اصلی خود میپردازند و رابطه کارکنان شوراهای حل اختلاف تعیین تکلیف خواهد شد.
حمیدیان رئیس اسبق شوراهای حل اختلاف نیز گفت: شوراها اکنون یک اصول اصلی در جامعه هستند و همه نسبت به رسیدگی سازشی احساس تعهد میکنند و تنها راه جلوگیری از ورود انبوه پرونده به مراجعه دادگستری شوراهای حل اختلاف هستند.
وی افزود: اگر موضوعی در بستر صلح و سازش برطرف شود دیگر در سجل کیفری نوشته نخواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین علی مظفری رییس سابق شورای حل اختلاف و معاون قضایی قوه قضاییه نیز گفت: ظرفیت شوراها بسیار عظیم و در اختیار مردم و قوه قضائیه است، اما از این ظرفیت به خوبی استفاده نشده است.
وی با بیان اینکه شوراهای حل اختلاف بازوان قدرتمند قوه قضائیه هستند گفت: سال گذشته شوراهای حل اختلاف در بیش از ۵۰۰ پرونده قتل ورود پیدا کرد و بیشتر این پروندهها به مصالحه کشیده شد.
مظفری گفت: یکی از رسالتهای شوراهای حل اختلاف افزایش فرهنگ صلح و سازش در جامعه است، اما متاسفانه این فرهنگ هم اکنون مورد غفلت قرار گرفته و این فرهنگ باید احیا شود.
رئیس سابق شورای حل اختلاف به بودجه شوراهای حل اختلاف اشاره کرد و گفت: خوشبختانه سال گذشته ریل گذاری به نتیجه رسید و با کمک کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی بودجه شوراها به وضعیت مطلوبی رسید و مهمتر از همه لایحه شوراهای حل اختلاف است؛ البته آموزش فنون روز صلح و سازش هم موضوع مهمی است و میتوان از این ظرفیت نهایت استفاده را برد.