به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ جمعی از اساتید دانشگاه لبنان و فلسطین در نشستی که در قالب پویش آکادمیک بین المللی برای مبارزه با اشغالگر و تلاشهای آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین برگزار کردند، بر مخالفت با اشغالگری، الحاق و عادی سازی روابط با این رژیم تاکید کردند.
پایگاه اینترنتی المنار در گزارشی نوشت: جمعی از دانشگاهیان فلسطینی و لبنانی در قالب پویش آکادمیک بین المللی برای مبارزه با اشغالگر، تلاشهای آمریکا و اسرائیل علیه ملت فلسطین را برای اینکه تسلیم شروط خفت بار معامله قرن شود، بررسی کردند. آنها تاکید کردند مخالفت با معامله (قرن) وظیفه جهادی فلسطینی، عربی و بین المللی است، زیرا طرحی برای نابودی مساله فلسطین است و حداقل حقوق ثابت ملت فلسطین را برآورده نمیکند.
این گفتگوها در قالب نشست مشورتی هماهنگی اساتید دانشگاه لبنان و اساتید دانشگاه فلسطینی برگزار شد.
در همین نشست دکتر رمزی عوده هماهنگ کننده پویش آکادمیک بر اهمیت هماهنگی مواضع دانشگاهیان فلسطینی و لبنانی برای مقابله با چالشهایی تاکید کرد که بر ملت فلسطین تحمیل میشود و در صدر این چالشها معامله قرن و عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی، قرار دارد.
از سوی دیگر نایف جرّاد مدیر موسسه فلسطین برای پژوهشهای امنیت ملی گفت همکاری دانشگاهیان عربی میتواند روایت فلسطینی- عربی در زمینه بر حق بودن آنها در قبال زمین و بر حق بودن مبارزه و مقاومت در برابر طرح صهیونیستی استعماری را تقویت کند. از جمله طرحها معامله قرن است که نه تنها فلسطینیها بلکه لبنان و امنیت ملی همه کشورهای عربی را تحت تاثیر قرار میدهد.
در همین زمینه حسین ابو رضا رئیس آزمایشگاه در موسسه علوم اجتماعی دانشگاه لبنان تاکید کرد مساله فلسطین مساله شماره یک و مساله اساسی در دل لبنانیها و ذهن علماء و نخبگان فکری لبنان است و وحدت موضع لبنان و فلسطین از قالب جغرافیا، قومیت و تاریخ مشترک خارج نمیشود. ابو رضا بر اهمیت وجود جریان دانشگاه عربی با گرایشهای سیاسی و فرهنگی حاکم بر جامعه پژوهشی عربی تاکید کرد و گفت این امر با هدف ایجاد جبهه علمی است که بتواند با توطئههای آمریکا و صهیونیسم در منطقه عربی و در صدر آن طرح صهیونیستی مقابله کند. تکیه بر آگاهی ملتها اساس مقابله با جنگ نرمی است که دشمن علیه جامعه ما به راه میاندازد.
در این نشست گفتگوی علمی عمیقی بین دانشگاهیان لبنانی و فلسطینی برای بررسی افکار و طرحهای مختلف انجام و در میان بحثها راهکارهای همکاری بین طرفین مطرح شد. شرکت کنندگان در این نشست بر بررسی چارچوبهای همکاری برای تشکیل کمیته آکادمی فلسطینی- لبنانی تاکید کردند که هدف از آن تدوین طرحهای هماهنگی سالیانه برای انجام فعالیتها، برنامههای پژوهشی و آگاهی بخشی مشترک برای مقابله با طرحهای اسرائیل اشغالگر در منطقه به ویژه طرح الحاق (بخشهایی از کرانه غربی) است.
همچنین حاضران در این نشست بر ۳ «نه» تاکید کردند، زیرا این ۳ «نه» سرلوحه طرحهای مرحله آینده برای مبارزه دانشگاهی ضد سلطه و استعمار است. این ۳ «نه» همان نه گفتن به اشغالگری، الحاق و عادی سازی است. همچنین آنها بر سر ضرورت همکاری و هماهنگی دانشگاهیان عربی برای گرامیداشت روز جهانی همبستگی با ملت فلسطین که روز ۲۹ نوامبر است، توافق کردند.