به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ نوشیدن دمنوشهای خوشمزه و رنگارنگ، فصل سرما را به گرمترین فصل سال
تبدیل میکنند.
دمنوشهای زنجبیل ، نعنا ، دارچین و عسل ، زعفران ، چای کوهی ، آویشن ، چای سیاه و گل محمدی ، مریم گلی و اسطوخودوس از جمله نوشیدنیهای مفید برای فصل سرما است.
دمنوش زنجبیلیکی از نوشیدنیهای مهمی که برای افراد سرماخورده تجویز میشود، دمنوش زنجبیل است.. این دم نوش بدن را به یک بخاری سیار تبدیل کرده و از ویروسهای سرماخوردگی در امان نگه میدارد. زنجبیل به نوعی پیشگیری کننده قوی برای سرماخوردگی است. از این نوشیدنی در مناطق خیلی سرد یا برای افرادی که بدن شان ایمنی کمتری دارد، استفاده میشود.
ابتدا پوست زنجبیل را بگیرید و آن را به صورت ورقههای نازک ببرید، مقداری آب جوش داخل یک قوری کوچک بریزید، ورقههای زنجبیل تازه را داخل آب جوش بریزید و در قوری را ببندید، حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا دمنوش زنجبیل دم بکشد. میتوانید از عسل یا نبات برای شیرین کردن دمنوش زنجبیل استفاده کنید، اضافه کردن مقداری آبلیمو به این دمنوش طعم تازه و جالبی خواهد داشت.
دمنوش نعنامهمترین اندام بدن در پاییز و زمستان ریه است، ریههای ما زبان مخصوص به خودشان را دارند تا به ما نشان دهند از تعادل خارج شده اند، مثل آلرژی، سرفه، خلط یا ایجاد مخاط؛ نعنا یک چای عالی برای حمایت از عملکرد ریه و تقویت سیستم گوارش است، این ترکیب به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند، به ویژه در آب و هوای سردتر که باید از ریهها محافظت کنیم.
۲ قاشق غذاخوری برگ نعناع خرد شده (تازه یا خشک) در قوری بریزید، یک لیوان بزرگ آب با دمای ۸۰ درجه به آن اضافه کنید، بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد، در صورت تمایل میتوانید از عسل یا نبات برای شیرین کردن آن استفاده کنید.
دمنوش دارچین و عسلدارچین یک ماده ضد میکروبی، ضد قارچی و ضد ویروسی است و با تقویت سیستم ایمنی بدن از سرماخوردگی و آنفولانزا
پیشگیری میکند. دارچین در تقویت ایمنی بسیار قدرتمند است، برخی از مطالعات حتی نشان میدهد که ممکن است خطر ابتلا به ویروس HIV را کاهش دهد. دمنوش دارچین برای دردهای عضلانی نیز مفید است، به عنوان تببر از آن استفاده میشود، رگها را باز میکند و سبب بهبود گردش خون میشود.
چند عدد چوب دارچین را در یک قوری بریزید و یک لیوان بزرگ آب ۸۰ درجه به آن اضافه کنید، بگذارید به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دم بکشد، در صورت تمایل میتوانید برای شیرین شدن آن از نبات استفاده کنید، اضافه کردن چند قطره آب لیموترش به آن سبب میشود طبع گرم دارچین تعدیل شود.
دمنوش اسطوخودوسیکی از مهمترین داروهای گیاهی برای درمان سرماخوردگی، جوشانده اسطوخودوس، پونه، نعنا و آویشن است که هم خاصیت ضد درد داردو هم باعث تسکین سرفههای خشک میشود.
روش تهیه: میزان مساوی از گیاهان گفته شده را در ظرفی مناسب بریزید و دو لیوان آب به آن اضافه کنید و روی حرارت مستقیم بگذارید تا جوش بیاید. مصرف این جوشانده یک ساعت پس از هر وعده غذایی، باعث درمان سرماخوردگی در کوتاهترین زمان ممکن میشود.
بگذارید ۱۵ دقیقه دم بکشد، دمنوش را صاف کنید و اگر خواستید، یک قاشق چای خوری عسل به آن اضافه کنید.
چای سیاه و گل محمدیچای سیاه محبوبترین نوشیدنی در تمامی فصول است. با افزودن گل محمدی به آن میتوان عطر و خواص آن را بهبود بخشید. این چای زمستانی نه تنها آسان بوده بلکه دارای عطر و طعم فوق العادهای نیز میباشد که شیرینی آن نیز کاملا طبیعی است و خوراک روزهای سرد زمستان میباشد.
تحقیقات نشان داده که نوشیدن یک فنجان چای آویشن برای جلوگیری از بیماری آلزایمر، درمان گلودرد، سرفه و سرماخوردگی، درمان سوزش سر دل و معده درد مفید میباشد.
طرز تهیه: کافیست یک قاشق چای خوری پودر یا گیاه خشک شده آویشن را به ۴ فنجان آب داغ داخل قوری اضافه کرده و ۱۵ دقیقه صبر کرده تا خوب دم بکشد و سپس آن را میل کنید. برای اثر بخشی بیشتر و درمان سرماخوردگی در فصل زمستان نیز میتوانید مقداری پودر زنجبیل یا دارچین نیز به آن اضافه کنید.