به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاري فرانسه، جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا اعلام کرد به منظور مقابله با اصلیترین چالش کنونی دولت آمریکا از دوشنبه اتاق بحران در خصوص ویروس کرونا با حضور دانشمندان و کارشناسان تشکیل خواهد داد.
جو بایدن در برابر جمعیت هواداران خود که در ویلمینگتون در دلاور برای جشن پیروزی تجمع کرده بودند گفت دوشنبه من گروهی متشکل از دانشمندان و کارشناسان تشکیل خواهم داد تا بر روی طرحی کار کنند که از ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱ روز تحلیف وی اجرایی خواهد شد.
یونان در برابر موج دوم همه گیری از شنبه به مدت سه هفته قرنطینه شد. مردم یونان برای هربار خروج از خانه باید مجوز پیامکی دریافت کنند. جریمه نداشتن ماسک هم دو برابر شده است و به ۳۰۰ یورو رسید.
محدودیتهای جدیدی هم در یونان اعمال شده است که تاکنون ۵۰۰ هزار مورد ابتلا به کووید ۱۹ ثبت کرده است. سالنهای سینما، تئاتر و موسسات فرهنگی تعطیل شده اند. در مراکز تجاری هم تنها مغازههایی که ضروری تلقی میشوند باز خواهند بود. مدارس ابتدایی هم از دوشنبه مانند سایر دانش آموزان آموزش از راه دور را آغاز خواهند کرد.
در پی اعتراض گسترده به محدودیتها در لایپزیش در شرق آلمان درگیریها بالا گرفت و برخی گروهها به نیروهای پلیس که برای متفرق کردن جمعیت آمده بودند حمله ور شدند.
صدها تن از مخالفان واکسن در مادرید، علیه دیکتاتوری کووید ۱۹ و محدودیتهای اعمال شده توسط مقامات اسپانیایی برای مهار همه گیری تظاهرات کردند.
همه گیری ویروس کرونا از اواخر دسامبر تاکنون جان دست کم یک میلیون و ۲۴۳ هزار و ۵۱۳ نفر را گرفته است. تاکنون بیش از ۴۹.۳ میلیون مورد آلودگی به ویروس کرونا به طور رسمی ثبت شده است. آمریکا با ۲۳۷ هزار و ۱۶ مورد مرگ ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از بیماری را ثبت کرده است. برزیل با ۱۶۲ هزار و ۲۶۹ مورد مرگ، هند با ۱۲۵ هزار و ۵۶۲ مورد، مکزیک با ۹۴ هزار و ۳۲۳ مورد و انگلیس با ۴۸ هزار و ۴۷۵ مورد در جایگاههای بعدی قرار میگیرند.
پارلمان فرانسه طرح تمدید وضعیت فوق العاده بهداشتی را تصویب کرد. دولت فرانسه برای توجیه تمدید وضعیت فوق العاده اوضاع بهداشتی ناشی از دومین موج همه گیری را بسیار نگران کننده دانست.
بنابر اعلام اداره بهداشت عمومی فرانسه شمار قربانیان رسمی کووید ۱۹ در فرانسه شنبه از مرز ۴۰ هزار نفر گذشت.
دولت ایتالیا تصمیم گرفت از شنبه تدابیر جدید حمایت از بخشهای اقتصادی و خانوادههای تحت تاثیر محدودیتهای اخیر را به ارزش ۲.۵ میلیارد یورو اجرایی کند.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت شش کشور دانمارک، هلند، اسپانیا، سوئد، ایتالیا و آمریکا تاکنون موارد ابتلا به کووید ۱۹ را در مزارع پرورش راسو ثبت کرده اند. دانمارک چهارشنبه از معدوم کردن بیش از ۱۵ میلیون راسو در این کشور خبر داد و تاکید کرد نمونه جهش یافته SARS-Cov-۲ که میتواند اثر گذاری واکسن آینده را تهدید کند از این حیوانات به دوازده نفر منتقل شده است.
در پی این کشف مسافرانی که از دانمارک باز میگردند به غیر از انگلیسیها و ساکنان دائمی از این پس نمیتوانند وارد انگلیس شوند.