پخش زنده
امروز: -
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وضع کنونی امریکا، آخر خط لیبرال دموکراسی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمدحسین صفارهرندی در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما افزود: کسانی که میگویند لیبرال دموکراسی نهایت مدنیت و فرمولی برای اداره جوامع است اگر میخواهند آخر خط آن را ببینند به وضع کنونی امریکا نگاه کنند.
وی گفت: انتخابات اخیر امریکا فرصت خوبی برای ملت ما و ملتهای آزادیخواه دنیاست که امریکای بدون روتوش و واقعی را ببینند.
آقای صفارهرندی با بیان اینکه حضور ترامپ به شفاف شدن واقعیت امریکا کمک کرد افزود: باوجود اینکه برای ما برنده و بازنده انتخابات امریکا تفاوتی ندارد، اما این انتخابات چهره شفاف تری از جریانهای سازنده قدرت در امریکا را مشخص میکند.
وی گفت: آنچه که در امریکا اتفاق میافتد به علت قانون پر از تناقض و پرسشهای بی پاسخ در این کشور است.
آقای صفارهرندی افزود: این دعواها همیشه بوده است، اما تلاش کرده اند تا صدای آن را کسی نشنود، اما ترامپ که پررویی بیشتری دارد آن را شفاف کرده است.
وی گفت: برخی میگویند آنچه که میبینیم ظاهر انتخابات امریکاست و باطن آن در جای دیگری انجام میشود و نتیجه را نیز آنها اعلام میکنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اکنون پرسش این است که چرا برای ۲ درصد آرای باقیمانده، اعلام نتیجه دو سه روز معطل مانده است.
وی گفت: این مشخص میکند کسانی برای آینده امریکا در حال تصمیم گیری هستند.
آقای صفارهرندی افزود: ساز و کار انتخابات امریکا نشان میدهد رأی مردم چندان در سرنوشت شان دخالت ندارد.
وی گفت: در این انتخابات بسیاری از دروغهای امریکاییها از جمله ادعای تسلیم بودنشان به شرایط قانونی روشن شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در ایران کسی پیش از اتمام رأی گیری خود را پیروز انتخابات دانست البته گفتند به دموکراسی آشنا نبوده است، اما رئیس جمهور امریکا که مدعی دموکراسی است پیش از پایان انتخابات، خود را پیروز آن اعلام میکند.
وی با اشاره به اظهارات ترامپ و پسرش که گفتند شب خوابیدیم و رأیها عوض شد گفت: این ادبیات برای مردم ما آشناست و مشخص میشود جنسی از سیاست پیشه ها، یکدیگر را در ادبیات نیز پیدا میکنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: ترامپ از ابتدا بر اساس برآوردی که از نتیجه انتخابات داشت نمیخواست شکست را بپذیرد و با این پیش زمینه اکنون نتیجه انتخابات را نپذیرفته است و میگوید چرا نتایج دیر اعلام شد.
وی گفت: از نگاه ترامپ و اطرافیانش نوعی از رأی دادن، قانونی و نوع دیگری از آن غیرقانونی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: آنکه برای قدرت خیز برداشته است و به هر روشی میخواهد به کرسی قدرت برسد قانون را خودش تعریف میکند و پیش از اتمام رأی گیری میگوید من برنده هستم.
وی گفت: مشکل دو گروه حاکم بر امریکا در ۲۰ ــ ۳۰ سال گذشته مبناییتر از آن چیزی است که بخشی از آن در انتخابات اخیر بازتاب پیدا کرده است.
آقای صفارهرندی افزود: هر دو در باتلاق گیر کرده اند و فشار بر هر دو وارد میشود، اما نمیخواهند مشکل ساختار امریکا را بپذیرند و آن را به گردن افراد میاندازند و بر این اساس میبینیم که زمامداران امریکایی به هم میپرند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ۴ سال آینده انتخابات پرتنش تری در امریکا اتفاق میافتد، زیرا مشکلات این کشور هر روز بیشتر میشود.
آقای مهدی محمدی کارشناس مسائل راهبردی نیز در این برنامه گفت: ترامپ به عنوان پدیدهای کنترل نشده آینهای را درست کرده است که امریکاییها واقعیت خود را در این میبینند.
وی با بیان اینکه دولتهای امریکا وضع کنونی این کشور را به عریانترین شکل ممکن در دیگر کشورها ایجاد میکردند افزود: مردم دنیا تصویر جدیدی از امریکا را در وضع کنونی این کشور میبینند.
آقای محمدی گفت: رئیس جمهور کنونی مدعی زد و بند و فساد سیاسی گسترده در انتخابات کشورش میشود و میگوید اگر رقیب اعلام پیروزی کند من هم این کار را میکنم که این تقلیل دادن سیاست به کارهای بچه گانه است.
وی افزود: رفتار ترامپ و بایدن نشان دهنده فاجعه سیاسی در امریکا و فرو ریختن این کشور از درون است.
آقای محمدی با بیان اینکه آمریکا در حال تبدیل شدن به جمهوری مرزی است گفت: تنها چیزی که از دموکراسی برای امریکاییها باقی ماند انتقال قدرت مسالمت آمیز برای آنان بود که این نیز در حال از دست رفتن است.
وی افزود: شواهد نشان میدهد هر دو طرف تقلب گستردهای در انتخابات کرده و تا جایی که توانسته اند در نظام انتخابات دست برده اند.
آقای محمدی گفت: آنان بر فرآیند شمارش آراء و دست اندرکاران انتخابات فشار میآورند که معطل ماندن ۳ روزه شمارش یک درصد آراء نشانه آن است.
وی با بیان اینکه نابسامانی سیاسی بسیار گستردهای در امریکا ایجاد شده است و این وضع از گذشته نیز پیش بینی میشد افزود: ۷۰ درصد از طرفداران بایدن گفته بودند به علت شیوع کرونا، پستی رأی میدهند، اما ۸۵ درصد طرفداران ترامپ گفته بودند پای صندوق رأی میآیند و از دو سه هفته پیش از انتخابات مشخص بود این نوع رأی گیری منجر به اتفاق بی سابقهای میشود.
آقای محمدی گفت: اینکه ترامپ میگویند برخی آراء قانونی نیست به علت تحویل پستی تعدادی از آراء پس از زمان انتخابات است که این مسئله همچنان ادامه دارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: همان طوری که اتحاد جماهیر شوروی از هم پاشید ایالات متحده هم این گونه است و در آینده از هم میپاشد.
آقای صفارهرندی با اشاره به برخی از سخنان بایدن افزود: امریکای سابق به مدد دلارهای زیادی که داشت یارگیری میکرد و اکنون برای پول پارو کردن در منطقه، یقه خرپولهای خلیج فارس را میگیرد و به عنوان گاو شیرده، آنان را میدوشد.
وی با بیان اینکه الگوی کنونی امریکای بدون روتوش، رسوایی برای رسانههای جهان است، ادامه داد: جلوههای مختصری از تناقضات، به مدد سواد رسانهای و افشاگری رقبا، نمایان شده است.
آقای صفارهرندی با اشاره به اینکه برخی رسانههای داخل، نشانی غلط میدهند افزود: چه کسی گفته است که دموکراتها اهل جنگ نیستند؟ جنگ جهانی دوم، استفاده از بمب اتمی در هیروشیما و جنگ ویتنام توسط دموکراتها انجام شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: سه چهارم تحریمها علیه کشورمان توسط دموکراتها و یک چهارم آن توسط جمهوریخواهان، اعمال شد.
آقای صفارهرندی با اشاره به اینکه شکافها در امریکا عمیقتر خواهد شد، گفت: تقابل رقابت به تقابل نفرت تبدیل شده است.
وی ادامه داد: برخی از ایالتهای امریکا مدت هاست ساز جدایی دارند و حوادث اخیر، جدایی طلبان را مصممتر کرده است.
آقای صفارهرندی افزود: مشکل اساسی امریکا این است که احساس میکند قافیه را در محیط جهانی باخته است.
آقای مهدی محمدی کارشناس مسائل راهبردی نیز در ادامه برنامه نگاه یک با اشاره به عملکرد برخی از رسانهها مانند بی. بی. سی افزود: آنان که در مسائل مربوط به داخل کشورمان از جمله انتخابات سال ۸۸ , ادعای تقلب داشتند درباره انتخابات اخیر امریکا به گونهای دیگر عمل کردند و ادعای هر گونه تقلب را رد کردند.
وی گفت: این رسانهها سعی میکردند روند انتخابات را درست و قانونی جلوه دهند و حتی برخی رسانههای امریکا پخش زنده سخنرانی ترامپ را قطع کردند و این نشان میدهد که با استانداردهای دوگانه در محیط رسانهای بین المللی مواجه هستیم.
وی ادامه داد: آنان انتشار فیک نیوز و ادعاهای بی مبنا و تبدیل کردن رسانه به اتاق عملیات آشوب را برای ایران خوب میدانند، اما زمانی که به خودشان میرسد سخت گیرانه جلوی این مسائل میایستند.
آقای محمدی اضافه کرد: این درس بزرگی برای کسانی در داخل است که دروغهای آنان را باور و ترویج میکنند.
وی با بیان اینکه با پدیده جامعه شناختی به نام ”ترامپیسم“ در امریکا مواجهیم گفت: شاید ترامپ برود، اما ترامپیسم در جامعه امریکا باقی میماند و ریشه دار است.
اقای محمدی افزود: مهمترین ویژگی ترامپیسم این است که مبارزه سیاسی و عملیات سیاست داخلی را بر نژادپرستی و تحریک شکافها و گسلهای قومی و اجتماعی و جنسیتی مبتنی میکند.
این کارشناس مسائل راهبردی اضافه کرد: این پدیده به نگرانی عمده در امریکا تبدیل شده و جامعه امریکا شدید قطبی و دو تیکه شده است.
آقای محمدی افزود: رأی ۷۰ میلیون نفری به ترامپ، شکست اخلاقی و انسانی برای امریکاست.
وی با بیان اینکه ۵۷ درصد زن ها, ۸۷ درصد سیاهپوست ها, ۶۷ درصد اسپانیایی تبارها و ۶۴ درصد آسیایی تبارها به ترامپ رأی ندادند گفت: هر قدر سنها پایینتر میاید رأی ترامپ کاهش مییابد و آدمهای سنتیتر به ترامپ رأی داده اند.
آقای محمدی، این موضوع را نشان دهنده بحران اجتماعی در امریکا دانست و افزود: کمپین ترامپ بر تحریک نژادپرستی مبتنی بود.
این کارشناس مسائل راهبردی گفت: سیاست فشار حداکثری امریکا به پایان خط رسیده و شارژ و ملات آن تمام شده است و قادر به ادامه آن نیستند.
وی با تاکید بر اینکه آنان مجبورند درباره ایران محاسبه دوبارهای انجام دهند افزود: در مقطع تاریخی فوق العاده مهمی قرار داریم و ما هستیم که سیاست آینده امریکا را درباره خودمان تعیین خواهیم کرد.
آقای محمدی اضافه کرد: باید بسیار مراقب باشیم تا به جامعه، نشانی غلط داده نشود. برای ما سیاست و عمل آنان مهم است نه حرف و تبلیغات آنان.
وی گفت: از وقتی امریکا از برجام خارج شد خسارت چندصد میلیاردی دیدیم که باید تکلیف آن معلوم شود.
آقای محمدی با تاکید بر اینکه تکلیف مسئله ”اسنپ بک“ در برجام باید روشن شود افزود: همچنین تکلیف شهادت حاج قاسم باید مشخص شود و تا زمانی که تکلیف آن مشخص نشود؛ معلوم نیست مردم ایران، وارد شدن به تعامل دوباره را با کسی که شهادت او را اجرای عدالت میداند، بپذیرند.