پخش زنده
امروز: -
سامانه هشدار سریع زلزله با ۲۲ ایستگاه شتاب نگار، مرحله دوم سامانه پیش بینی هشدار سیل و سامانه پیش بینی یخبندان با چهار ایستگاه برف سنجی با حضور شهردار تهران رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای پیروز حناچی، شهردار تهران امروز -۱۷ آبان- در آیین رونماییها به نصب شتاب نگارهای زلزله در گسلهای اطراف تهران اشاره کرد و گفت: ۲۶ شتاب نگار نصب شده است و امیدوارم با کمک سایر نهادها و فراهم شدن امکانات بتوانیم ۲۰۰ شتاب نگار در مناطق زلزله خیز اطراف تهران نصب کنیم.
وی ادامه داد: موضوعی که امروز برای آن دور هم جمع شده ایم بخشی از پیش نیازی است که برای حوادث احتمالی تهران لازم است. تهران با دو بحران زلزله و سیل مواجه است که در طول تاریخ خسارتهای فراوانی به این شهر وارد کرده است.
حناچی افزود: به عنوان مثال در گذشتههای دور، زلزله بخش عمدهای از شهر ۷۰۰ هزار نفری ری را نابود کرد. همچنین سیل ۱۳۴۰ تجربه دردناکی بود.
وی تصریح کرد: سامانههای هشدار این آمادگی را ایجاد میکنند که حداقل نیروهای امدادی زودتر به محلهای حاضر حادثهدیده برسند و دستگاههای زیربنایی آمادگی بیشتری برای مقابله با بحران داشته باشند.
شهردار تهران ادامه داد: قطع شدن بموقع برق و گاز میتواند از خسارت احتمالی در بحران بکاهد.
او در ادامه گفت: همه شهرهای جهان تلاش میکنند در مرحله نخست بحرانهای محتمل را شناسایی کنند. در تهران هم زلزله اصلیترین خطری است که شهر را تهدید میکند و پس از آن سیل ناشی از طغیان روددرهها و همچنین یخبندان هم از اتفاقهایی است که با توجه به تغییرات اقلیمی ایجاد شده و آمادگی در برابر این بحرانها از وظایف مدیریت شهری است و همکاران من تلاش میکنند که این آمادگی را بالا ببرند.
شهردار تهران به حادثه زلزله کوبه ژاپن اشاره کرد و گفت: در این زلزله با وجود آمادگی ژاپنیها تلفات حوادث بعد از زلزله بیشتر از خود زلزله بود و ژاپنیها را غافلگیر کرد، اما آنها درس گرفتند و یکی از تجارب این است که در موقع زلزله اگر لولههای آب و گاز و برق و خطوط انتقال برق قطع شود در کاهش تلفات زلزله نقش مهمی دارد.
او در ادامه گفت: در تهران هم بعد از سیل ۱۳۴۰ برنامهریزی و آبهای سطحی تهران به سه کانال اصلی منتقل شد و در هفتهای که گذشت اقدامات خوبی در حوزه کنترل سیل در تهران رونمایی شد.
حناچی درباره سامانه شتاب نگار پیش بینی زلزله در تهران گفت: هنوز در جهان فناوری قابل اتکایی در پیشبینی زلزله ساخته نشده است، اما این شتاب نگارها میتوانند آمادگی بیشتری را برای مقابله با زلزله احتمالی در نیروهای امداد ایجاد کنند و همچنین میتوانند کاری کنند که سازمانهایی مانند آتش نشانی چند ثانیه زودتر از لرزش زمین به حال آماده باش در آمده و عملیاتی شوند. نکته مهم در مورد این سامانه و ضرورت به روز رسانی و نگهداری آن هاست که امیدوارم با تمهیدات اندیشیده شده بعد از این دوره مدیریتی هم مورد توجه قرار گیرد.
شهردار تهران به پدیده یخبندان در تهران اشاره کرد و گفت در سال گذشته در مناطق شمالی تهران برف و یخبندان موجب غافلگیری شد هر چند که قابل تشخیص بود و سامانه که امروز رونمایی شد میتواند موجب هوشیاری و آمادگی سریعتر نیروهای عمل کننده باشد.