پخش زنده
امروز: -
بدون تشخیص، راه درمان به بن بست میرسد و در این بین نقش آزمایشگاه بیش از هر زمانی مشخص است.
علیرضا مسعودی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: دیر زمانیست که آزمایشگاهیان به عنوان سپیدپوشان گمنام لقب داشته که این گمنامی نیز ریشه در مطالبات دست نیافته انها دارد. آزمایشگاهیان برخلاف سایر پیراپزشکان منجمله پرستاران از جایگاه صنفی قانونمند و حقوقی برخوردار نبوده اند.
وی با اشاره به برخی مشکلات جامعه ازمایشگاهیان کشور گفت: این گروه از شمول در فهرست مشاغل سخت و زیان آور گرفته (که در دهههای گذشته آزمایشگاهیان به عنوان مشاغل سخت و زیان آور از نوع درجه ۳ برخوردار بودند که حدود ۲۰ سال از این حق داشته) برای استفاده محروم ماندند.
آقای مسعودی با بیان اینکه پس از تلاش فراوان ازمایشگاهیان جزو مشاغل سخت درجه ۲ قرار گرفته اند، گفت: با گذشت چهار سال از تصویب و ابلاغ آن همچنان یکی از دغدغههای سفید پوشان گمنام است برای اجرای عملیاتی است.
وی با اشاره به یکی دیگر از مطالبات بر زمین مانده این رشته حساس علمی در حوزه پزشکی افزود: قانون ارتقای بهره وری کارکنان درمان از سال ۸۸ اعمال شد، بدین معنا که با کاهش ساعات کاری کارکنان درمان، انگیزه و انرژی مضاعفی ایجاد شود برای ارتقاء خدمات درمانی این افراد که متاسفانه تصمیم گیران آن روز گویا نام آزمایشگاه و آزمایشگاهیان را در کارکنان درمان با آن همه حساسیت کاری در نظر نگرفته اند.
مدیر روابط عمومی جامعه آزمایشگاهیان کشور با اشاره به بحران کرونا گفت: در این اواخر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه با نظر مساعد قول ختم این دوران اجحاف را به آزمایشگاهیان هدیه داد.
در ادامه دکتر قجاوند رئیس هیئت مدیره و رئیس جامعه آزمایشگاهیان بالینی کشور درخصوص شرایط حال حاضر آزمایشگاهیان افزود: افزایش مراجعان سرپایی به آزمایشگاهها حجم کار آنها را دو چندان کرده است و خوشبختانه نشستها و گفتگوهای خوبی از سوی رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص مدافعان سلامت دیده میشود که البته باعث آرامش نبض جامعه پزشکی و کارکنان درمان شده است از آن جمله بحث فوق العاده ویژه که تعلق آن به همه کادر درمان و پیراپزشکان از جمله آزمایشگاهیان کمی برطرف کننده نگرانیهای آنان خصوصاً در شرایط تورمی سالیان اخیر میتواند باشد.
وی همچنان با یادآوری قولهای مساعد معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه در جلسه حضوری با وی واعضای هیئت مدیره همراه ادامه داد: نگرانی ما از بابت تاخیر در دستور ابلاغ و اجرایی شدن آن از سوی هیئت دولت است.
دکتر قجاوند با تسلیت به خانواده بزرگ آزمایشگاهیان کشور در خصوص همکاران آزمایشگاهی که جان خود را در راه تشخیص و مواجهه با این ویروس کرونا از دست داده اند گفت: در روزهای ابتدایی آبان، خبر شهادت یکی دیگر از سربازان گمنام عرصه تشخیص که جان خویش را فدای شغل و پیشه خویش کرد بار دیگر این جامعه را داغدار کرد از همین رو تسلیت به خانواده وی و همه خانوادههای داغدار کارکنان درمان ابراز میکنیم.
وی با اشاره به برخی تبعیضها در پرداختهای تشویقی به کارکنان درمان و مشخصا سهم ناچیز آزمایشگاه در بهره مندی از این پرداخت تحت عنوان سهم کرونا بار دیگر مظلومیت این قشر را یاد آور شد.
رئیس جامعه آزمایشگاهیان بالینی کشور با ابراز شرمندگی به خانواده بزرگ آزمایشگاهیان اعلام کرد: هرچه بیشتر در مسیر تحقق و احیای مطالبات بر حق شان قدم بر میدارد کمتر موارد دست یافتنی و عملی به همراه داشته است که این امر میتواند به علت مشغلههای متعدد مسولین ذی ربط و نیز پیگیری نکردن و اجرای آن مصوبات باشد.