• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۰۰۵۳۹
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۴
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

واکنش بانک مرکزی به محکومیت بانک‌های ایرانی در بحرین

مدیر اداره بررسی‌های حقوقی بانک مرکزی گفت: تاکنون هیچ ابلاغ قانونی از بحرین برای بانک‌های ایرانی، انجام نشده و اگر رأی یا آرایی به محکومیت صادر شده باشد، به معنی فرمایشی و سیاسی بودن رأی یا آرای مورد اشاره بوده و از منظر حقوقی، فاقد اعتبار و وجاهت قضایی است.

واکنش بانک مرکزی به محکومیت بانک‌های ایرانی در بحرینبه گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، آقای مرتضی اعتباری، درخصوص انتشار اخباری مبنی بر «محکومیت برخی بانک‌های ایرانی در دادگاه‌های بحرین»، افزود: تاکنون هیچ ابلاغ قانونی از بحرین برای بانک‌های ایرانی از جمله بانک مرکزی که متضمن نام متهم، موضوع اتهام، وقت رسیدگی و مرجع رسیدگی‌کننده به اتهام و دلایل مورد استناد باشد، ابلاغ نشده و اگر رأی یا آرایی به محکومیت صادر شده باشد، به معنی فرمایشی و سیاسی بودن رأی یا آرای مورد اشاره بوده و از منظر حقوقی، فاقد اعتبار و وجاهت قضایی است و مخدوش است چراکه حق دفاع و پاسخگویی به اتهام، رعایت نشده است.

وی با بیان اینکه هرگونه اقدام اجرایی که براساس چنین آرایی انجام شود، دارای ایراد بوده و محکوم به بطلان است، تأکید کرد: چنانچه آرای احتمالی یاد شده به شکل قانونی ابلاغ شود، در زمان مقتضی و توسط اشخاص مرتبط به آن پاسخ حقوقی لازم داده خواهد شد.

اعتباری درخصوص موضع اداره دعاوی حقوقی بانک مرکزی گفت: اداره دعاوی حقوقی بانک مرکزی درباره اقدام دولت بحرین در صدور رأی علیه بانک «المستقبل» و مدیران آن، اعلام می‌کند که آرای صادره بدون طی مراحل قانونی و بر مبنای پرونده‌های ساختگی بوده و اتهامات جعلی علیه متهمان آن فاقد هر گونه ارزش حقوقی است و موجب مسئولیت دولت بحرین در قبال تبعات آن است. واضح است که ایران در دفاع از منافع و حقوق اتباع خود مسامحه نخواهد کرد.

مقام مسئول بانک مرکزی با اشاره به اینکه بانک «المستقبل» در سال ۲۰۰۴ با پیشنهاد و مجوز دولت بحرین تأسیس شده است، افزود: بانک «المستقبل» با مشارکت مساوی بانک‌های «ملی»، «صادرات» و «الاهلی» بحرین تأسیس شده و بانک مرکزی آن کشور از ابتدا از طریق بخش‌های نظارتی و نمایندگان خود در هیأت مدیره بانک «المستقبل»، نظارت مستمر و دائمی بر فعالیت‌ها و تراکنش‌های بانکی داشته است. اقدام سیاسی و غیر قانونی دولت بحرین مبنی بر تصرف و اداره آن توسط «بانک مرکزی بحرین» در ۳۰ آوریل ۲۰۱۵ موجب شد که سهامداران ایرانی آن بانک (بانک‌های ملی و صادرات) موضوع را از طریق مراجع بین‌المللی پیگیری کنند. در چنین شرایطی صدور احکام قضایی فرمایشی، فاقد وجاهت قانونی بوده و صرفاً نمایانگر اوامر و تصمیمات دستگاه‌های سیاسی و امنیتی دولت بحرین است.

مدیر اداره بررسی‌های حقوقی بانک مرکزی، در پایان اقدام دولت بحرین را سوء‌استفاده آشکار از فضای سیاسی دانست و تصریح کرد: اقدام دولت بحرین همراهی با فشار حداکثری دولت آمریکا و در راستای انحراف افکار عمومی از اقدام غیرقانونی این کشور در مصادره غیرقانونی بانک یاد شده است. به بیان دیگر این اقدام کشور بحرین برای تحت‌الشعاع قراردادن روند رسیدگی بین‌المللی در پرونده شکایت طرف‌های ایرانی بانک «المستقبل» علیه دولت بحرین انجام شده و امری مردود است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کارگاه آموزشی «کاربرد هوش مصنوعی در مدیریت پسماند» در رشت
تحول دیجیتال معدن نیازمند تغییر نگرش انسانی است
مسدود شدن ۲ جاده ارتباطی در بخش وراوی شهرستان مهر
مأموریت نهایی پژوهشگاه قوه قضائیه بهبود ارائه خدمات قضائی به مردم است
اختصاص ۱۲۸۰ میلیارد ریال تسهیلات به دهیاری‌های استان کرمانشاه
اهدای ۷ سری جهیزیه توسط خیریه آبشار عاطفه‌ها در تایباد
گشایش نمایشگاه هنرجویان و دانش آموزان جرقویه علیا
برگزاری اردوی تیم های ملی هنر‌های رزمی ترکیبی برای حضور در مسابقات آسیایی
پیشرفت ۵۰ درصدی قطعه سوم جاده گچساران به چرام
بارش برف در برخی از نقاط شهرستانهای دماوند و فیروزکوه
هشدار سطح نارنجی هواشناسی درباره کاهش محسوس دما در کشور
بررسی راهکارهای افزایش تعامل حوزه و دانشگاه در خوی
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۲۵ آذر
حیدری دیدار تراکتور و پرسپولیس را سوت می‌زند
شرکت قمی فناور برتر کشور شد
رانندگان، رگ‌های تپنده اقتصاد ملی
تحریک تقاضا، اقدام دولت برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان
دستگيري عاملان توزيع غيرمجاز داروهاي ترک اعتياد در سيرجان
روایتی از عشق به اهل‌بیت(ع) و بررسی چالش‌های بازار شب یلدا در تلویزیون
دولت‌های غربی برای جذب نخبگان هوش مصنوعی در رقابت‌اند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد
شهروندان برای پیشگیری از یخ‌زدگی و پس‌زدگی فاضلاب اقدام کنند
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس
رحمتی: خیبر برنده واقعی بازی بود
تعداد فوتی های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر رسید
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
برف و باران به فارس رسید
ریل گذاری بیش از ۵۰ درصد راه آهن چابهار به زاهدان
مخالفت مردم لبنان با خلع سلاح حزب الله
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان
بخشنامه تغییر ساعت کاری ادارات ابلاغ شد
بازگشت به آغوش گرم خانواده پس از ۸۳ سال
ورود سامانه بارشی به استان قم از فردا شب
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۱۹ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)