وجود ۳۸ اثر دارای نشان ملی مرغوبیت در خراسان جنوبی
خراسان جنوبی، ۳۸ اثر دارای نشان ملی مرغوبیت دارد که شبکه سازی این رشتهها از اولویتهای استان است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، ۳۸ اثر دارای نشان ملی مرغوبیت خراسان جنوبی شامل آثاری در رشتههایی از
جمله جاجیم بافی، سفره آردی، پلاس بافی و دیگر بافتههای داری و نساجی سنتی، البسه محلی همچون شال سر و جلیقه برک، و زیورآلات سنتی است.
نشان ملی مرغوبیت پس از بررسی آثار بر اساس معیارهای مرغوبیت، اصالت، نوآوری، قابلیت بازاریابی و دو پیششرط احترام به ارزشهای محیط زیست در بهکارگیری مواد و تکنیکهای تولید و مسئولیت اجتماعی، به آنها اعطا میشود.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: از ۳۸ اثر دارای نشان ملی مرغوبیت در استان، ۱۲ اثر متعلق به شهرستان قاین است و از این ۱۲ اثر، ۱۱ مورد در زمینه بافتههای داری و نساجی سنتی است که در همین خصوص تلاش میکنیم رشتههای جاجیم بافی، سفره آردی و پلاس بافی قاین را شبکه سازی کنیم.
مجتبی ابراهیمی افزود: طرح شبکه سازی رشتههایی که آثارشان نشان ملی مرغوبیت دارند با همکاری جهاد دانشگاهی، ادارههای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انجام خواهد شد که در این طرح توانمندسازی از طریق آموزش، تولید، نظارت و بازاریابی در اولویت قرار دارد.
وی گفت: طرح شبکه سازی رشتههای دارای آثار با نشان ملی مرغوبیت با هدف حمایت از هنرمندان صنایع دستی، برای به ثمر نشستن اقتصاد مقاومتی در سال جهش تولید انجام میشود.