پخش زنده
امروز: -
مجمع عمومی سازمان ملل تصمیم گرفت سوم و چهارم دسامبر در نیویورک نشست فوق العاده سران کشورهای جهان را درباره همه گیری کرونا به منظور تقویت همکاری بین المللی برگزار کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه تصمیم گرفت سوم و چهارم دسامبر در نیویورک نشست فوق العاده سران کشورهای جهان را درباره همه گیری کووید-۱۹ به منظور تقویت همکاری بین المللی برگزار کند که ظاهرا به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
قطعنامهای که ۱۵۰ کشور از ۱۹۳ عضو مجمع عمومی سازمان ملل آن را امضا کرده اند، تصریح میکند برای این نشست سران که به ابتکار جنبش کشورهای غیرمتعهد از ماه ژوئن درباره آن بحث شده است، رؤسای جمهور و رؤسای دولتها فرا خوانده شده اند. هیچ عضو مجمع عمومی سازمان ملل به این نشست رای منفی نداده است و فقط آمریکا، اسرائیل و ارمنستان به آن رای ممتنع داده اند.
این قطعنامه همچنین تصریح میکند رهبران میتوانند بیانیه ضبط شده پنج دقیقهای که بعد از معرفی نماینده فیزیکی حاضر آنها در سالن مجمع عمومی پخش خواهد شد، ارائه کنند.
به علت ۱۴ روز قرنطینه که به دیدار کنندگان خارجی در شهر نیویورک اعمال شده است، احتمال حضور فیزیکی رؤسای جمهور اندک است و سازمان ملل این گونه نشست سران نیمه مجازی و نیمه فیزیکی را پیش از این نیز در ماه سپتامبر برای نشست مجمع عمومی سالانه خود در سطح رهبران جهان برگزار کرده بود.
در جریان سخنرانیهای بعد از رای، آمریکا خاطر نشان کرد با نقش مهم سازمان جهانی بهداشت در زمان برگزاری نشست مخالف است و این در حالی است که روسیه از اقدام آمریکا برای بدنام کردن این نهاد ابراز تاسف کرد.
آلمان نیز از قطعنامهای که درباره اهداف نشست ”بسیار مبهم“ باقی مانده است، انتقاد کرد و این در حالی است که انگلیس برای جامعه مدنی در نشست فوق العاده جایگاهی مهم تقاضا کرد.
از آغاز همه گیری در آغاز سال, ۱۹۳ عضو سازمان ملل متحد چهار قطعنامه درباره همه گیری تصویب کرده اند که عبارتند از قطعنامه دوم آوریل ۲۰۲۰ درباره همبستگی جهانی، قطعنامه ۲۰ آوریل درباره همکاری در زمینه دسترسی جهانی به دارو و واکسنها و قطعنامه ۱۱ سپتامبر درباره اقدام جهانی و هماهنگ و پاسخ واحد به تهدیدهای بهداشتی جهانی.
شورای امنیت نیز به نوبه خود یکم ژوئیه فقط یک قعطنامه تصویب کرد که توقف درگیریها در کشورهای در حال جنگ را به منظور تسهیل مبارزه با همه گیری خواستار شد.