ادامه درگیری ها در افغانستان
بیش از ۸۰ کشته و زخمی در افغانستان
در ادامه درگیریها در افغانستان بین تروریستهای طالبان و ارتش افغانستان ۴۰ نفر کشته و بیش از ۴۰ نفر زخمی شدند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شینهوا، در حالی که درگیریهایی در نیمی از ۳۴ استان افغانستان ادامه دارد، مقامات این کشور روز پنجشنبه تأیید کردند بیش از ۴۰ نفر، عمدتا از شبه نظامیان طالبان در درگیریها کشته و بیش از ۴۰ نفر دیگر زخمی شدند.
امان الدین قریشی از مقامات افغانستان به شینهوا گفت شبه نظامیان، محمد ابراهیم فرمانده لشکر یک گروه شبه نظامی قبیلهای و طرفدار دولت را اواسط روز پنجشنبه در استان شمالی قندوز کشتند.
وی افزود: دو پسر ابراهیم نیز در درگیریها حضور داشتند که یکی از پسران وی کشته و پسر دیگرش زخمی شد. دو شبه نظامی طالبان نیز در تبادل تیراندازی کشته شدند.
محبوب الله سیدی از بخشداران افغانستان به شینهوا گفت کماندوهای ارتش افغانستان اوایل روز پنجشنبه در منطقه امام صاحب قندوز عملیات جستجو را آغاز کردند که در نتیجه آن هشت جنگجو کشته و شش نفر دیگر زخمی شدند.
این مقام افغانستان افزود: سربازان چندین موضع دفاعی طالبان را در حومه شمالی امام صاحب منهدم کردند. ستیزه جویان که چندین حمله گسترده را آغاز کرده اند، در هفتههای گذشته سعی در تصرف کردن این منطقه را داشتند، اما در طرح شرورانه خود موفق نشدند.
حملات طالبان در مدت مذاکرات میان گروههای افغان به شدت افزایش یافته است
بر اساس گزارشی که آمریکا روز پنجشنبه منتشر کرد، در سه ماهه سوم زمان مذاکرات میان افغانها، حملات در افغانستان به شدت افزایش یافته و توافق میان طالبان و واشنگتن را درباره عقب نشینی نظامیان آمریکایی به خطر انداخته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، بر اساس گزارش دفتر بازرس کل ویژه برای بازسازی افغانستان، سیگار، که وابسته به کنگره آمریکا است، در مقایسه با سه ماهه پیش، حملاتی که دشمن آغاز کرده، بین یکم ژوئیه و ۳۰ سپتامبر نزدیک به ۵۰ درصد افزایش یافته است.
سیگار حق ندارد تعداد حملات طالبان را بعد از این که آمریکا در ۲۹ فوریه در دوحه، پایتخت قطر توافقنامه با طالبان امضا کرد، منتشر کند.
با وجود این، این منبع اعلام کرد خشونتها به کشته شدن ۸۷۶ نفر و زخمی شدن یک هزار و ۶۸۵ نفر در سه ماهه سوم منجر شده و در مقایسه با سه ماهه آوریل تا ژوئن ۴۳ درصد افزایش یافته است.
این گزارش اعلام میکند ”طالبان به شیوه آزار و اذیت و تضعیف ارتش و دولت افغانستان با باقی ماندن در سطحی که آن را ماندن در محدودههای توافقنامه تلقی میکنند، از خشونت استفاده میکنند“.
دفتر بازرس کل افزود ارتش آمریکا معتقد است طالبان به این ترتیب میخواهد ”نیروهای آمریکایی را به عقب نشینی تشویق کند و شرایطی ایجاد کند که بعد از خروج نیروهای آمریکا برای آنها (طالبان) مطلوب باشد“.
این منبع خاطر نشان کرد ارتش آمریکا همچنین معتقد است در صورتی که خشونت طالبان در این سطح ”غیر قابل قبول (..) ادامه یابد، این امر میتواند توافقنامه را زیر سوال ببرد“.
هیچ نظامی آمریکایی از ۲۹ فوریه در افغانستان کشته نشده است، اما این گزارش تصریح میکند وقتی که دفتر بازرس کل از نیروهای آمریکا پرسید آیا طالبان به حملاتی حتی غیر مرگبار علیه نیروهای آمریکایی بعد از ۲۹ فوریه اقدام کرده است که نشانگر نقض توافقنامه باشد یا خیر، پاسخ ”فوق سری“ طبقه بندی شده است.
آمریکا در حال حاضر نیروهای خود را از ۱۲ هزار نفر به پنج هزار نظامی کاهش داده و کلیه نیروهای پنج پایگاه نظامی خود در افغانستان را خارج کرده است.
به گفته یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون در نظر دارد نظامیان آمریکا را تا پایان ماه نوامبر به چهار هزار و ۵۰۰ نفر کاهش دهد، اما برای ارزیابی سطح خشونت در کشور در همین اندازه نگهدارد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد میخواهد شمار نظامیان را در افغانستان تا آغاز سال ۲۰۲۱ به دو هزار و ۵۰۰ نفر کاهش دهد.