پخش زنده
امروز: -
نتایج تحقیقات چند هفته پیش نشان میدهد بیش از ۹۰ درصد کسانی که با مبتلایان به کووید ۱۹ در ارتباط بودند در جامعه رفت وآمد داشته اند.
دکتر محمد اسماعیل اکبری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما افزود: اشکال برنامه ریزی ما در این بود که بر اساس بیماران بستری در بیمارستانها برنامه ریزی کردیم یعنی وقتی تب و سرفه و اکسیژن زیر 93 درصد برای شخصی بروز کرد و در بیمارستان بستری شد، مبتلا تلقی می شود.
وی افزود: این روش اشتباه است چرا که باید پیگیری کرد این بیمار کجا و چگونه مبتلا شده است و ردگیری ویروس داشته باشیم که در دو هفته قبل در دوره کمون بیماری ، بیمار کجا و با چه کسانی رفت و آمد داشته است .
پدر آموزش جامعه نگر ایران با اشاره به اینکه کشورهای غربی این کار را با نظام دیجیتال دنبال کردند گفت : چه اتفاقی افتاده که در چین که محل بروز این بیماری بود از موج مجدد بیماری خبری نیست چون با نظام دیجیتال بیماران را دنبال می کردند و مشخص می شد این بیمار کجا رفت و امد داشته است بنابراین، آنجا را می بستند و قرنطیه می کردند.
دکتر اکبری افزود : اینکه کلا شهری را قرنطینه کنیم ممکن است سودهایی داشته باشد اما زیانش بیشتر است . نگوییم فلان شهر را باید بست ، مگر می شود مردم یک شهر را زندانی کرد ؟ ولی می شود ویروس را دنبال کنیم تا اینکه بدانیم مبتلا کجا و چگونه مبتلا شده است و بعدازکشف ویروس - آن شخص را درمان می کنیم و آن محل آلوده را قرنطینه می کنیم .
مثلا پاساژی که محل رفت و امد 5 مبتلا بوده باید بسته شود و یا محله ای که مثلا 10 مبتلا در آن گزارش شده است باید محدود شود که این اتفاق نیفتاده است.وی اضافه کرد : هر مبتلا با عده ای در تماس بوده باید نزدیکترین افراد به بیمار ازجمله همکاران و خانواده یا هر کسی که در دوهفته گذشته با مبتلا ارتباط داشتند قرنطینه شوند.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان کشور با اشاره به اینکه برای قرنطینه شدن دو راه حل وجود دارد خاطرنشان کرد :زمانیکه آزمایش شخصی مثبت بود اما نیاز به بیمارستان نداشت باید او و اطرافیانش را در خانه نگهداریم چون طبیعی است که ناقلان ویروس هستند هرچند نشانه ای نداشته باشند اما ویروس را منتقل می کنند.
این افراد باید تحت پوشش واقعی با نظام دیجیتال قرار بگیرند - پیگیری شوند و حق بیرون امدن از خانه نداشته باشند.وی افزود :کسانی هم که در تماس با بیمار بودند مشکوک هستند و باید دو هفته قرنطینه شوند در صورتیکه توان حفظ انها در منزل را داشته باشیم و ساختاری برای براوردن نیازهای اولیه انها به کمک بیاید .
دکتر اکبری با تاکید بر اینکه باید میزان بروز به ازای جمعیت و میزان مرگ به ازای مبتلایان را شاخص عملکرد بدانیم گفت :مردم موثرتین گروه در کنترل ویروس هستند ولی مردم بدون کمک حاکمیت و حکومت نمی توانند در خانه بمانند زیرا 40 درصد بیکارند یا کارهای غیر مستمر دارند و پشتیبانی می خواهند.
وی با اشاره به اینکه مراقبت های بهداشتی اولیه کشور نظامی ساختارمند و قوی است که می تواند با همه مردم در تماس باشد گفت :با استفاده از قدرت همین شبکه بود که بیستم اسفند سال گذشته 77 میلیون نفر را غربالگری کردیم و اینکه در کدام خانه مبتلا داریم مشخص شد اما از این به بعد خوب کار نکردیم چرا که باید پیگیری و قرنطینه می کردیم.
در نظام سلامت دنیا وقتی بیماری واگیرداری بروز کند از این روش استفاده می کنند .رئیس انجمن آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران در ادامه درباره ویروس کروناافزود :ویروس کرونا ویروس ناشناخته ای نیست یکی از ویروسهای تحقیقاتی است که بصورت عادی در اغلب مراکز تحقیقاتی دنیا روی ان کار می شود و بنابراین بشر این ویروس را می شناخت و با آن کار می کرد- اتفاقی که افتاده این است که این ویروس به انسان منتقل شده و قابلیت انتقال از انسان به انسان پیداکرده که این اتفاق بدی است.وی افزد: ویروس ،موجود زنده نیست که با ضد ویروس کشته شود. ویروس یک توده کروماتینی است که با یک سطح چربی پوشیده شده است.
در دو صورت این ویروس از بین می رود اول اینکه میزبان آن بمیرد و یا اینکه میزبان اینقدر از نظر ایمنی قوی باشد که ویروس را مهار کند .