خواص نخود فرنگی
در این مقاله نگاهی دقیق به خواص نخود فرنگی انداختهایم تا مشخص شود که آیا برای بدن مفید است یا باید مصرفش را محدود کرد.
دلیل آن این است که مواد چروکیده، که هنوز در فروشگاههای مواد غذایی معمولی موجود نیست، کربوهیدرات کمتری دارند، اما مقدار نشاسته مقاوم در برابر آن بیشتر است. بدن مدت بیشتری طول میکشد تا نشاسته مقاوم را که به جلوگیری از افزایش قند خون در بروز دیابت نوع ۲ کمک میکند را تجزیه کند.
این مطالعه همچنین نشان داد که خوردن آرد ساخته شده از نخودهای چروکیده، نه فقط خوردن نخود فرنگی، اثر مفیدی دارد.
محققان، خارج از موسسات در انگلیس، میگویند یافتههای آنها “یک استراتژی رژیم غذایی جایگزین” برای مبارزه با افزایش نرخ دیابت نوع ۲ در سطح جهانی ارائه میدهد.
این تحقیق شامل چهار آزمایش بود که همگی با داوطلبان سالم انجام شد.
در مرحله اول، ۱۰ داوطلب چهار بار در طول چهار هفته به مرکز تحقیقاتی رفتند و در آنجا به ترتیب تصادفی، یک وعده غذایی مخلوط شامل ۵۰ گرم نخود چروکیده و یا آرد، یا غذای معمولی و یا آرد معمولی خوردند. محققان با استفاده از آزمایش نفس که هر ۱۵ دقیقه یک بار انجام میشود، سرعت تخلیه معده را ارزیابی کردند.
آزمایش دوم ۱۲ داوطلب را درگیر کرد، آنها برای استفاده از وعدههای غذایی مشابه بدون دانستن اینکه کدام یک از نخودهای منظم و کدام یک از نخودهای چروکیده هستند، برای تأسیس وعدههای غذایی مشابه به چهار روز و سه شب متوالی به مرکز تحقیقاتی وارد شدند. این داوطلبان دارای لوله در دستگاه گوارش و IV بودند که برای انجام آزمایشات مکرر خون و آزمایشات دیگر انجام میشد.
برای آزمایش سوم، ۱۰ داوطلب طی چهار هفته چهار بار و مطابق با پروتکل مشابه آزمایش اول، به کلینیک مراجعه کردند. محققان نمونه ادرار و مدفوع آنها را جمع آوری کردند.
سرانجام، در آزمایش چهارم، به ۲۵ داوطلب به هوموس نخود و نخود فرنگی داده شد تا به مدت ۲۸ روز و بعداً برای ۲۸ روز دیگر بدون اینکه بدانند کدام دسته از نخودهای چروکیده یا صاف است، غذا بخورند. محققان نمونههای ادرار، خون و مدفوع را بررسی کردند.
به طور کلی، دانشمندان دریافتند نخود فرنگیهای چروکیده منجر به کمتر شدن گلوکز در روده کوچک میشوند، که منجر به پایداری قند خون و تغییرات سالم در باکتریهای روده میشود که با سلامت متابولیک طولانی مدت مرتبط است.
هنگام پردازش نخود فرنگی به آرد، اثر ساختار مواد غذایی آن از دست میرود، اما حتی بدون ساختار آن، تأثیر آن بر قند خون حفظ میشود. این مهم است، زیرا میتوان از آرد نخود برای تولید یک سری غذاها استفاده کرد.
این یافتهها درهای تحقیق برای انواع دیگر غذا را نیز باز میکند.
همچنین لازم به ذکر است که فقط به این دلیل که به نظر میرسد نخودهای چروکیده فوایدی دارند، به ویژه در میان افراد در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲، نخود فرنگی معمولی هنوز یک غذای بسیار سالم است که دارای ویتامینهای A، B، C، K، فیبر و پروتئین است..
اما تحقیقات فعلی نه تنها به این دلیل قابل توجه است که شواهدی را در اختیار محققان قرار میدهد که جایگزینی آرد نخود چروک برای مواد کم مصرف در غذاهای رایج میتواند یک تغییر دهنده بازی در سلامت عمومی باشد، بلکه همچنین به این دلیل که درها را برای مطالعه – یا ایجاد – تغییرات دیگر باز میکند.