پخش زنده
امروز: -
مهارتهای هنری این روزها با استقبال علاقهمندان همراه بوده؛ مهارتهایی که علاوه بر درآمدزایی و اشتغالزایی با روح و احساس پدیدآورنده گره میخورد و آن را به مخاطب منتقل میکند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دوربین حرفهای شو این هفته به خانهای رفته که دو دوست صاحب آن هستند؛ دوستانی که کار خود را از منزل و با سرمایهای ناچیز شروع کرده اند.
خانهای که به محض ورود روح را به دنیای هنر و البته به قلب تاریخ میکشاند؛ به هنر بانوانی که در قرون گذشته طرحهای بدیعی در انداختند و بانوان امروز جایشان را به درستی پر کرده اند.
فاطمه حبیبی میگوید: ۱۰ سال پیش با مریم آشنا شده، آن هم در کلاس آموزشی فرش بافی.
مهارت آموزی نقطه مشترکی بود که با هم آغاز کردند و در قالب هنرهای دیگر ادامه دادند.
مریم قاسم پور از هدفهای مشترکشان میگوید و ادامه میدهد: با آزمون و خطا به انواع و اقسام هنرها پرداختیم تا جایی که به صورت خودآموز مهارت خود را ارتقا دادیم و همین موضوع باعث پیشرفت در گامهای بعدیمان شد.
در این خانه جمع و جور هنرهای مختلف چشمانت را نوازش میدهند؛ از نمد مالی و شماره دوزی تا تابلوهای نقاشی که نه با رنگ و روغن و مداد و پاستل و ابزاری این چنین به تصویر کشیده شده اند بلکه با الیاف بر روی دیوار خودنمایی میکند.
فاطمه که با مهارت دست به قیچی شده تا از روی یک الگو پیشبند کودک برش بزند میگوید: ما سعی کردیم هنرهای قدیمی و اصیل ایرانی را یاد بگیریم و همچنان در هنرهای مختلف قدم میگذاریم تا ایدهای جدید خلق کنیم.
او اضافه میکند: هیچ وقت در یاد گرفتن مهارت و آموزش آن به دیگران متوقف نشده ایم، چون معتقدیم وقتی میتوانی در تولید حرف اول را بزنی که همچنان مهارت و دانش خود را در آن کسب و کار بالا ببری.
کسب و کارشان تولید ملزومات کودک است یا به اصطلاح خودمان همان سیسمونی؛ دنیایشان هم رنگی است مثل خود بچه ها.
مریم که دو فرزند هم دارد میگوید: کودک درون من و فاطمه همچنان فعال است؛ ما با ذوق و شوق طرح میزنیم، چون بچهها را به اندازه بچههای خودمان دوست داریم.
به لباس ها، لحاف ها، پیشبندها و حتی جغجغهها و دندان گیرهای روی میز که با مهارت بالایی روی استندها و میزهای داخل اتاق چیده شده، نگاه میکنی همه نشان از تجربهای است که پس از مدتها به دست آمده است.
فاطمه که حدود دو سال از دوستش مریم کوچکتر است میگوید: ما حالا در دهه سی زندگی خود شکستهای زیادی را در حوزه کاری خود پشت سر گذاشته ایم و البته اگر این شکستها نبودند اکنون در این جایگاه قرار نمیگرفتیم. ما پارچهها و الگوهای زیادی خراب کردیم و ساعتها درباره یک نوع محصول فکر کرده ایم تا توانستیم به نتیجه برسیم، اما هیچ وقت نا امید نشدیم.
مریم که با دقت تمام به حرفهای فاطمه گوش میدهد و آن را با تکان دادن سر تایید میکند میگوید: همه تولیدکنندگان عقبهای داشته اند که شاید با سختیهای زیاد توانسته اند به جایگاه فعلی خود دست یابند ما هیچ وقت خود را با دیگران مقایسه نمیکنیم و همیشه امیدوارانه قدم برداشته ایم و هدفهای بزرگی داریم. یادمان میآید ده سال پیش، چون جایی نداشتیم برای کار کردن به خانه یکدیگر میرفتیم تا اینکه بالاخره پس از سالها و با درآمدی که امروز از آن راضی هستیم توانسته ایم خانهای را برای این کار دست و پا کنیم.
مریم و فاطمه پر از خاطره هستند. خاطراتی از مهارت آموزی که حالا از آن راضی هستند. اما کار کردن برای آنها دلیلی نشده که از خانواده بازبمانند و با نظم دهی در زمان به امور منزل خود رسیدگی میکنند.
برنامه این هفته حرفهای شو از این دو جوان میگوید دو دوستی که در این روزهای کرونایی کسب و کارشان نه تنها که کساد نشده بلکه با تمرکز بر فروش اینترنتی به روزهای پر رونقی رسیده اند.
حرفهای شو جمعهها از اخبار ۱۴ و ۲۱ شبکه یک سیما پخش میشود و شما برای انتقال تجارب مهارتی خود و یا ارائه سوژه میتوانید به آدرس herfeiishi در اینستاگرام مراجعه کنید که پل ارتباطی ما و شما همینجاست.
گزارش مکتوب از زهرا شفیعی