پخش زنده
امروز: -
وزیر نیرو از افتتاح فاز اول آب شیرین کن هرمزگان با ظرفیت شیرین سازی ۴۵۰ میلیون مترمکعب در قالب پویش #هرهفته_الف_ب_ایران خبر داد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صداوسیما؛ آقای رضا اردکانیان در بیست و هفتمین هفته از پویش #هرهفته_الف_ب_ایران که به صورت ویدئو کنفرانسی با حضور رئیس جمهور برگزاری شد افزود: این آب شیرین کن ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب را شیرین و به بخش شرب و صنعت استان هرمزگان و بخش صنعت استانهای یزد و کرمان تحویل خواهد داد.
وی با بیان اینکه شیرین سازی آب دریا امروز یکی از پروژههای مهم در جهان است که ۷۵ درصد نمک زدایی در منطقه ما انجام میشود گفت: ۸۵۰ آب شیرین کن در خلیج فارس مشغول به فعالیت است که ۲۵ دستگاه از این آب شیرین کنها بالای یک صدهزارمترمکعب در شبانه روز آب شیرین تولید میکنند.
در این زمینه بیشتر بخوانید؛
وزیر نیرو با اشاره به اینکه از ۶۷ سال گذشته نمک زدایی در این منطقه آغاز شده است که با ورود فناوری به این بخش امکان اقتصادی شدن این پروژه وجود دارد ادامه داد: در چند سال اخیر کار مطالعه برای تامین آب ۱۷ استان از خلیج فارس و دریای عمان آغاز شده که مصرف این استانها در سال معادل ۶۰ میلیارد مترمکعب از منابع آبهای سطحی و زیرزمینی است.
اردکانیان با بیان اینکه ۲ میلیارد مترمکعب از آب مصرفی در ۱۷ استان مورد مطالعه در بخش صنعت مصرف میشود گفت: در ۳۰ سال آینده این حجم از آب به ۳ میلیارد مترمکعب خواهد رسید، زیرا عمده منابع سرشار زیرزمینی و معدنی کشور در فلات مرکزی قرار دارد که باید به بهره برداری برسند و البته محاسبات ما نشان میدهد صنعت با ۹۵۰ میلیون مترمکعب کمبود آب مواجه شود.
وی با اشاره به اینکه این کمبود میتواند با استفاده از آب دریا، برطرف شود گفت: هم اکنون ۲۶ میلیارد مترمکعب تخصیص بدون نمک زدایی به استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان و بوشهر انجام میشود که این آب در بخش آبزی پروری و برجهای خنک کننده نیروگاههای حرارتی مصرف میشود و ۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب نیز تخصیص آب شیرین انجام میشود که ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب حاصل فعالیت آب شیرین کنها است که مصرف صنعتی دارد.
وزیر نیرو با بیان اینکه مشارکت بخش خصوصی در انجام این فعالیتها بسیار تعیین کننده است ادامه داد: وزارت نیرو تاکنون علاوه بر بودجه عمومی موفق به استفاده از منابع بخش خصوصی در تکمیل پروژههای خود شده است که این اعتبار در بخش برق معادل ۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون یور به همراه ۲۸ میلیارد تومان و ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو به علاوه ۳۱ هزارمیلیاردتومان نیز در بخش آب است.
اردکانیان افزود: تاکنون ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو و ۵۹ هزارمیلیارد تومان اعتبار از بخش خصوصی، بانک توسعه اسلامی، صندوق توسعه ملی، فاینانس خارجی و تسهیلات بانکی است.
وی با بیان اینکه قیمت تمام شده آب برای صنعت در سیرجان ۲ یورو است گفت: این درحالی است که یک تن فولاد ۵ مترمکعب آب مصرف میکند بنابراین هر تن فولاد ۱۰ یورو هزینه صرف تامین آب میکند که بسیار اقتصادی است.
کشور ایران دارای وسعت زمین زیادی است منتهی کشوری نیمه خشک به حساب می آید.قطعا وقتی زمین زیاد و آب کم است بهترین و پایدارترین راه پیشرفت ، تامین آب شیرین برای شهرها و کارخانجات مناطق خشک و کم آب است.بدین صورت قطعا موجبات افزایش تولید و رفع مشکل کم آبی و افزایش رفاه عمومی را در پی خواهد داشت.
این چنین پروژه هایی برای پیشرفت کشور همواره بایستی در اولویت باشند. مردم ایران حامی این چنین پروژه هایی هستند.
با تشکر محمدرضاعباسی ویرسق از تهران محله خانی آبادنو