پخش زنده
امروز: -
روستای کهک شهرستان دلیجان دورترین نقطه به مرکز استان مرکزی است که مردمانش در پی آبادانی و رونق هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ روستای کهک شهرستان دلیجان دورترین نقطه به مرکز استان مرکزی است که تنها 67 نفر جمعیت دارد.
مردم کهک با همت و یکدلی ، از ظرفیتهای فرهنگی، تاریخی و اماکن دیدنی و گردشگری نهایت استفاده را کردند و این روستا را به قطب گردشگری تبدیل کردند.
مردم روستای تاریخی و گردشگری کهک با بهرهگیری از جاذبههای طبیعی و بکر خطه خود توانستهاند در مسیر توسعه پایدار و اشتغال گامهای مثبتی بردارند.
کهک با ۳۲ خانوار ساکن و جمعیت ۶۷ نفر در فاصله ۵۵ کیلومتری شهرستان دلیجان قرار دارد و غار زیبا و زنده سن ایک ، کاروانسرای شاه عباسی ، مقبره آقاخان محلاتی، قلعه سنگی تاریخی اسماعیلیه ، منطقه حفاظت شده ۷۰قله با حیات وحش زیبا ودیدنی، وجود طبیعت و کوهستان های بکر و فاصله نزدیک با محور مواصلاتی شمال به جنوب کشور این روستا را در مسیر توسعه قرار داده است.
خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی در سالهای اخیر رفته رفته قنوات روستا را کم آب کرد و زمینهای کشاورزی نیز به دلیل عدم کاشت، از برداشت محصول بی بهره شد.
با این حال یک اندیشه و باور نو توانست سکوت حزن انگیز کهک را شکست و به جای تغییر ظاهر روستا با سیمان و آسفالت با هزینههای زیاد، این روستا خود در آمد زاد شد.
در واقع مردم ساکن روستا، آستینها را بالا زدند که گردشگران و علاقمندان به صنعت گردشگری میهمان این خطه باشند.
دهیار روستای کهک درباره توسعه این روستا گفت: به دنبال توسعه واقعی وایجاد ثروت و درآمد پایدار در روستا بودیم که درکنار انجام برخی از کارهای عمرانی و ضروری روستا به فکر ایجاد اقامتگاه بومگردی دراین روستا افتادیم.
حاجعلی افزود: با تحویل گرفتن مدرسه مخروبه و خالی از دانش آموز روستا که به علت بی توجهی و عدم وجود دانش آموز ازبین رفته بود، شروع به تعمیر و بازسازی مدرسه جهت ایجاد یک ساختمان چند منظوره اقامتگاه بومگردی کردیم.
و ی اضافه کرد: شاید برای خیلیها این باور سخت بود که در دورترین نقطه روستایی شهرستان دلیجان که جمعیت کمی دارد اقامتگاه بومگردی ایجاد شود اما باتوجه به شناختی که از کهک در دوران زندگی داشتم بر این باور بودم که با وجود ظرفیتهای طبیعی و تاریخی در این روستا، اقامتگاه بوم گردی میتواند مسیر توسعه روستا را تسهیل کند.