«ماشک» محصولی با صرفه اقتصادی و ارزش بالای غذایی
در سال زراعی جاری ۵۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان سنقر و کلیایی به کشت ماشک اختصاص داده شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، رییس جهاد کشاورزی سنقرو کلیایی با اشاره به مزایای کشت ماشک گفت: ماشک
گیاهی علوفهای برای تامین غذای دام است که در تناوب با گندم و جو کشت میشود و عملکرد گندم را ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش خواهد داد.
خسروی با بیان اینکه پروتئین ماشک بیشتر از یونجه است، افزود: میزان پروتئین یونجه ۱۸ رصد است، ولی ماشک با ۲۴ درصد پروتئین از نظر تغذیه اهمیت بیشتری دارد.
وی خاطرنشان کرد: کشت این محصول از نیمه دوم ابان ماه اغاز و تا پایان اذر ماه ادامه دارد و به دوصورت مخلوط با جو و مجزا در مزارع کشت میشود.
رییس جهاد کشاورزی سنقر و کلیایی نیاز به کود کمتر را از دیگر مزایای این کشت دانست و گفت: محصول ماشک تنها یکبار در فصل بهار به کود نیازدارد و به صورت سیلو شده یا تازه خوری در اختیار دامداران قرار میگیرد.
خسروی عملکرد این محصول را ۳ تن در هر هکتار اعلام کرد و افزود: در سال زراعی جاری تا کنون ۵۵۰ هکتار از زمینهای کشاورزی سنقر و کلیایی زیر کشت ماشک رفته است که پیش بینی میشود تا پایان اذر این میزان به ۸۰۰ هکتار برسد.