به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ؛ پایگاه اینترنتی واشنگتن پست در گزارشی تحت عنوان «حس تشویش و نگرانی بر مراکز رای گیری در واشنگتن حاکم است» نوشت:
رای دهندگانی که در روز سه شنبه در منطقه واشنگتن به پای صندوقهای رای میرفتند و نیز پنج میلیون نفری که در واشنگتن و ایالتهای مریلند و ویرجینیا در جریان رای گیری زودهنگام و یا رای گیری پستی آرای خود را ارسال کرده اند به شکل بی سابقه درباره این انتخابات نگرانند. رای دهندگان در این مناطق در هیچ یک از انتخابات پیشین آمریکا تا این اندازه نگران نبوده اند.
آنتونی آدامز، ۵۶ ساله، منطقه واشنگتن را یک «بشکه باروت» توصیف میکند که خود را برای ناآرامی بعد از تعطیلی حوزههای رای گیری آماده میکند.
در آمریکا که همواره میدان رقابت دو حزب اصلی دموکرات و جمهوری خواه بوده است، شهروندان از انداختن آرای خود در صندوقهای رای احساس شادی کرده و تصور میکرده اند که یک وظیفه وطن پرستانه را انجام میدهند.
اما در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ این گونه احساسات به تدریج رنگ باخت. در انتخابات این دوره چنین احساساتی به طور کلی محو شده اند. در این دوره از انتخابات ترس از بروز خشونت و بی اعتمادی نسبت به انتخابات به یک پدیده عام و فراگیر تبدیل شده است. از سوی دیگر، همه گیری بیماری کوید-۱۹ باعث شده است که رای دهندگان از حضور در محلهای اخذ رای نگران باشند. چنین احساسات و چنین وضعیتی در منطقه واشنگتن بسیار گسترده است. رای دهندگان در منطقه واشنگتن به شدت خود را با سیاست ملی همراه میسازند و از سوی دیگر رفاه اقتصادی خود را به ادامه ثبات دولت فدرال متکی میدانند. مغازه داران در خیابانهای پایتخت آمریکا از آن نگران هستند که در جریان هرج و مرجها و ناآرامیهای بعد از انتخابات به مغازههای آنها آسیب برسد.
احمد محبی، ۳۱ ساله که ده سال پیش از افغانستان به آمریکا آمده است، در روز سه شنبه در حالی که خود را آماده میکرد تا برای اولین بار در انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا شرکت کند میگوید: دیروز من در شهر قدم میزدم. همه مغازهها ویترینهای خود را با تخته پوشانده بودند. وقتی مشاهده میکنی که همه خود را برای بروز ناامنی و هرج و مرج آماده میکنند، این واقعات نگران کننده است.»
در اولین ساعات روز سه شنبه جمعیت کمی در حوزههای رای گیری حضور داشتند. به نظر میرسد بسیاری از مردم در رای گیری زودهنگام شرکت کرده اند و به همین دلیل صفهای طولانی رای دهندگان در روز رای گیری وجود نداشت. در ویرجینیا و مریلند نیز بسیاری از مردم در رای گیری زود هنگام و رای گیری پستی شرکت کرده اند. تعداد کسانی که در این دو ایالت در رای گیری زودهنگام و رای گیری پستی شرکت کرده اند از کل تعداد رای دهندگان دوره پیشین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بیشتر شده است.