پخش زنده
امروز: -
این دور از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میتواند با چالشهای احتمالی روبرو شود که فقط یک نمونه آن، یکدندگی، لجاجت و رفتارهای غیرنظاممند ترامپ است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بنا به دلایلی، این دور از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میتواند با چالشهای احتمالی روبرو شود که فقط یک نمونه آن، یکدندگی، لجاجت و رفتارهای غیرنظاممند ترامپ است. به طوری که صراحتا گفته، چون در انتخابات امکان تقلب وجود دارد، پس احتمال هرج و مرج و شورش در آمریکا دور از انتظار نیست.
این رفتار انتخاباتی ترامپ، علائم و آدرسهایی را نشان میدهد که اولا وی در صورت شکست، قصد دارد نتیجه آن را نپذیرد و ثانیا جامعه آمریکا را با تهدید به ترس از آشوبها و عوارض هرج و مرجهای بعد از انتخابات وادار به حمایت از خود نماید؛ چه اینکه این شگرد در چند روز گذشته توانسته در برخی ایالتها فاصله پیشتازی بایدن را کمتر کند.
دلیل تمکین قشر سرمایه دار از بازار تا صاحبان کارتلهای ثروت که تداوم سرمایه داری خود را در سایه امنیت میدانند بهترین بهانه صنفی و منفعتی برای حمایت از ترامپ است. قشر ثروتمندی که میتواند سر نوشت انتخابات را دچار تغییر کند و از طرفی قریب به اتفاق جامعه آمریکا در دوره ریاست ترامپ، بسیاری از وعدههای تحقق یافته آن را دیده اند؛ چه وعدههای خوب و چه وعدههای بد!
ترکیب این دو رفتار ترامپ میتواند توازن نتیجه را به سمت او بچرخاند. با این وصف، چند سناریو درباره نتیجه انتخابات آمریکا محتمل است:یکم، با توجه به توضیحات یادشده ممکن است با وجود پیشتازی هشت درصدی بایدن، در ساعتهای پایانی رای گیری، ترامپ به شکل شگفت انگیزی با فاصله زیاد از بایدن پیروز انتخابات شود! اگر این فرضیه درست باشد که به نظر نگارنده احتمال قوت آن از ضعفش بیشتر است، هیچ اتفاق تنش زایی نخواهد افتاد چه اینکه بایدن از پیش گفته است نتیجه انتخابات هرچه باشد میپذیرد.
دوم، بایدن با اختلاف بسیار جزئی برنده انتخابات شود که میتواند سناریوی جرج بوش و ال گور را در انتخابات سال ۲۰۰۰ تکرار کند. در این صورت به احتمال زیاد ترامپ از نتیجه تمکین نخواهد کرد و قضاوت به دیوان عالی آمریکا سپرده خواهد شد. در این فرصت، ترامپ با تشویق حامیانش در کف خیابانها و با هدف فشار بر دیوان عالی درصدد تغییر نتیجه انتخابات خواهد شد. حتی در صورت این واقعه بحران شورش و آشوب فراگیر اتفاق نخواهد افتاد، چون قانون در آمریکا نظاممند بوده و قوای مسلح این کشور نیز تحت فرماندهی رییس جمهور است و ترامپ چارهای جز تسلیم نخواهد داشت.
آخرین سناریو، پیروزی قاطع بایدن است. در این صورت، ترامپ با همه جنجال آفرینی خود باید قدرت را در تاریخ آمریکا برای همیشه واگذار کند. نتیجه سخن اینکه شورش و آشوب و هرج و مرج انتخاباتی در آمریکا از فرضیههای مردود و از جنجالها و سناریوهای رسانهای و انتخاباتی ترامپ است.
نویسنده: حسین حاجی، تحلیلگر مسائل بین المللی