شیوع ویروس کووید 19 و بحران های اقتصادی
اوضاع ناگوار کارگران خارجی در عربستان سعودی
عربستان سعودی در خصوص اوضاع بد و نامناسب کارگران خارجی در این کشور، بدترین وضعیت را دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی سعودی لیکس، بحرانهای اقتصادی و بیماری همه گیر کرونا شرایط کارگران خارجی را در کشور عربستان سعودی که از شرایط سخت و بحرانهای متعدد رنج میبرد، به خوبی روشن و نمایان کرده است.
همه گیری کرونا، زیانهای نفتی و وخامت اوضاع اقتصادی عربستان را تشدید کرده است و بر اساس شاخصهای موسسه اکسپت اینسایدر "Expat Insider" کشورهای حاشیه خلیج فارس از نظر اوضاع پایدار مهاجران در رتبههای بسیار پایینی قرار دارند.
براساس آخرین شاخصهای جهانی، وضع کارگران خارجی در عربستان سعودی بسیار بد است و با توجه به سقوط قیمت نفت و بسته شدن فعالیتهای اقتصادی که منجر به اخراج بی سابقه کارگران از این کشور شد، شمار زیادی از کارگران نیز از قربانیان بیماری همه گیر کرونا بودند.
بر اساس دادههای رسمی صادر شده اداره کل آمار در عربستان سعودی، تعداد مهاجران خارجی در سال ۲۰۱۹ به تقریباً ۲/۱۳ میلیون نفر رسیده است درحالیکه کل جمعیت عربستان ۳۴ میلیون نفر است. طی دو سال گذشته، بر اساس آمار و اطلاعات رسمی، بیش از ۱.۵ میلیون کارگر خارجی، کشور عربستان سعودی را ترک کرده اند و به دنبال شیوع ویروس کرونا، اخراج کارگران خارجی نیز افزایش یافته است.
مقامات رژیم آل سعود، به بهانه جلوگیری از انتشار ویروس کرونا، اقدامات و مجازاتهای نژادپرستانهای از جمله حبس، جریمه نقدی و تبعید از عربستان را علیه کسانی که به این کشور میآیند وضع کردند. بسیاری از کارگران و مهاجران که برای جستجوی شغل یا پناهجویی به عربستان آمده اند افزون بر مشکلات جنگهایی که ریاض در منطقه شعله ور ساخته است از مجازاتهایی که مقامات آل سعود علیه آنان اعمال کرده اند، رنج میبرند. عربستان سعودی از سال ۲۰۱۷ موانع سختی را پیش روی کارگران خارجی قرار داده است که این موانع افزون بر بر موج گرانی کالاها و سوخت زندگی را برای آنها بسیار دشوار کرده است.