در روزهای اخیر برخی از مقامات دولت فدرال و دولتهای ایالتی، از برنامههای خود برای رویارویی با وضعیت بغرنج امنیتی پس از انتخابات خبر داده اند.
وزارت امنیت داخلی و پلیس فدرال امریکا نیز به مقامات برگزاری انتخابات هشدار داده اند که مراقب تعرضات احتمالی در زمان رای گیری و روزهای پس از آن باشند.
تاکید مداوم "
دونالد ترامپ"، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر حتمی بودن تقلب در انتخابات سال جاری، فضای روانی نگران کنندهای را در جامعه این کشور ایجاد کرده است. وی بارها گفته است یا در انتخابات ریاست جمهوری پیروز میشود یا این که در انتخابات تقلب شده است. ارزیابیها حکایت از آن دارد که گروه کثیری از حامیان ترامپ، شکست رئیس جمهوری آمریکا با تقلب را باور کرده اند. نکته مهم این که بسیاری از این افراد، مسلح نیز هستند و آموزشهای نظامی دیده اند.
روزنامه یواسای تودی به نقل از سازمانهای نظارتی بر فعالیت میلیشیاها در آمریکا، فهرستی از ۹ گروه میلیشیایی را منتشر کرده است که احتمالا در ناآرامیهای پس از انتخابات شرکت خواهند داشت.
این گروهها معتقدند ائتلافی از سیاستمداران فاسد به همراه رسانههای جعلی در حال تلاش برای ربودن آرای ترامپ هستند تا به قول رئیس جمهوری کنونی آمریکا، نظام سرمایه داری را سرنگون و "کابوس سوسیالیسم" را در این کشور حاکم سازند.
از دید این افراد، اصل احترام به مالکیت خصوصی، اجرای متمم دوم قانون اساسی در ارتباط با آزادی اسلحه و استقلال آمریکا در برابر نهادهای بین المللی بستگی به پیروزی مجدد ترامپ در انتخابات دارد. از این رو، به نظر میرسد این گروهها برای باقی نگهداشتن ترامپ در انتخاباتی پر چالش همچون انتخابات امسال، به اسلحه نیز متوسل شوند.
البته خطر ناامنیهای انتخاباتی فقط مختص به شبه نظامیان راستگرا نیست، بلکه گروههای افراطی چپگرا نیز به عنوان خطری برای جامعه آمریکا قلمداد میشوند.
برخی از اعضای این گروهها از جمله گروه آنتیفا در ماههای اخیر، به بهانه تبعیض نژادی در آمریکا و برخورد خشن ماموران پلیس با رنگین پوستان، در برخی از شهرها آشوب به پا کردند. پیش بینی میشود در صورت اعلام پیروزی زودهنگام از سوی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری یا به درازا کشیده شدن شمارش آرا و اعلام نتایج آن، گروههای افراطی چپگرا، خشونتهای خود را در برخی از مناطق آمریکا شدت بخشند.
با این حال، خطر بزرگتر زمانی از راه خواهد رسید که گروههای افراطی راستگرا با گروههای افراطی چپگرا درگیری مسلحانه به راه اندازند. در این صورت، کنترل اوضاع امنیتی در آمریکا، کشور گرفتار در بحرانهای سه گانه کرونا، بیکاری و نژادی، میتواند عواقب وخیمی به همراه آورد.
دودستگی آشکار در جامعه آمریکا در آستانه انتخابات
خبرنگار المیادین: بسیاری از آمریکاییها با انگیزههای نژادپرستانه به حمایت از ترامپ ادامه میدهند و اوضاع اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی در آمریکا در شرایط خوبی نیست.
مشروح خبر ...
عضو سابق ستاد ترامپ، اسرار کمپین او را فاش کرد
لیو رییِز گفت کمپین انتخاباتی کنونی ترامپ بر همان مبنای سال ۲۰۱۶ است. ایجاد ترس و اختلاف از طریق پیامهای ترسناک در رسانههای اجتماعی.
احتمال درگیریهای مسلحانه با اعلام نتایج انتخابات آمریکا
براساس نظرسنجیها در آمریکا، ۷۵ درصد از مردم این کشور نگران خشونتهای انتخاباتی هستند یعنی از هر چهار شهروند سه نفر از وقوع خشونتهای انتخاباتی بیم دارند.
پنسیلوانیا، ایالت تعیینکننده در انتخابات امسال آمریکا
خبرنگار سی ان ان اعلام کرد ایالت پنسیلوانیا برای تعیین فرد پیروز در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، نقش حیاتی دارد.
انتقاد بولتون از سخنان ترامپ درباره شمارش آرای انتخابات
مشاور امنیت ملی پیشین کاخ سفید از سخنان دونالد ترامپ درباره شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا انتقاد کرد.
ترامپ: طبقه سیاسی حاکم بر آمریکا فاسد هستند
رئیس جمهور آمریکا، سیاستمداران آمریکایی را فاسد و جو بایدن، رقیب دموکراتش در انتخابات ریاست جمهوری این کشور را تبلور خیانت توصیف کرد.
آخرین نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا
۲
روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که تا امروز دوشنبه ششم آبان ماه، "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات انتخابات رئیس جمهوری آمریکا، بیش از ۷ و نه دهم درصد از دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه خود پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با ۵۱.۳ درصد امتیاز از ترامپ با ۴۳.۵ درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای موسسه اکونومیست (The Economist) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۷ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، موسسه (Reuters) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ۴۲ درصد، شبکه خبری ان بی سی (NBC News) بایدن ۵۳ درصد و ترامپ ۳۹ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۳ درصد، موسسه منموته (Monmouth) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۵ درصد، دانشگاه هاروارد (Harvard University) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، موسسه کالج امرسون (Emerson) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۴ درصد و شبکه خبری ان بی سی (ABC News) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند.
علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که دو روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است.
براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۲۳۱هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
مستاصل شدن کادر درمانی در آمریکا
تلویزیون ام اس ان بی سی از افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا و خستگی و استیصال کادر درمانی این کشور خبر داد.
اوباما: مدیریت ترامپ در مهار کرونا فاجعه آمیز است
باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا از ترامپ به خاطر برگزاری تجمعات بزرگ انتخاباتی که موجب شیوع هر چه بیشتر بیماری میشود انتقاد کرد.
موج جدید کرونا در آستانه انتخابات آمریکا
در حالی که شمارش معکوس برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شروع شده این کشور با موج جدید و هشداردهندهای از شیوع ویروس کرونا مواجه شده است.
سایه اعتراضات بر انتخابات آمریکا
نزدیک به دو روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است.
تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است.
از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
بروز خشونت در محل اخذ رای در کارولینای شمالی
پلیس آمریکا در یکی از محلهای اخذ رای از گاز فلفل علیه معترضان استفاده کرد و هشت نفر از جمله یک کشیش برگزار کننده این تجمع اعتراضی را بازداشت کرد.
درگیری حامیان و مخالفان ترامپ در بورلی هیلز
"گردهمایی آزادی آمریکا" در حمایت از رئیس جمهور این کشور در پارک بورلی گاردنز در ایالت کالیفرنیا از سوی مخالفان آنها از جمله فعالان "جان سیاهپوستان مهم است" مختل شد.
آماده باش نیروهای امنیتی در واشنگتن و فیلادلفیا
نیروهای امنیتی آمریکا در واشنگتن و فیلادلفیا برای مقابله با خشونتهای احتمالی پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری این کشور به حالت آماده باش درآمدند.