پخش زنده
امروز: -
مثلث مقاومت، ارتش و مردم به تقویت قدرت چانه زنی و ایستادگی هیات لبنانی در مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی با دو هیات آمریکایی و صهیونیستی منجر شده است.
روزنامه الاخبار در گزارشی از روند مذاکرات میان هیات های لبنان، آمریکا و رژیم صهیونیستی در خصوص ترسیم مرزهای آبی نوشت: بی نتیجه بودن تلاش های دو هیات آمریکایی و صهیونیستی برای منحرف کردن این موضوع و کشاندن آن به مسائل سیاسی باعث شده تا خشم سفیر آمریکا در بیروت و هیات صهیونیستی در ناقوره برانگیخته شود.
بر اساس این گزارش از همان ابتدا مشخص بود که هیات صهیونیستی فقط به مذاکره بر سر ترسیم مرزها رضایت نمی دهد و تمام تلاش خود را برای بالا بردن سطح هیات صهیونیستی از نظامی به _ فنی به سیاسی بکار میگیرد.
از سویی در دو دور مذاکرات برگزار شده بیروت از حقوق مرزی خود عقب نشینی نکرده و خواستار استیفای کامل آن شده است.
در جریان این مذاکرات هیات لبنانی اعلام کرده است که باید کنترل کامل 2 میدان گازی در دریای مدیترانه که در حال حاضر در اختیار رژیم صهیونیستی است به لبنان واگذار شود.
همچنین هیات لبنانی یک نقشه جدید ارائه داده که بر اساس آن مساحت درخواستی برای ترسیم مرزها حدود هزارو 430 کیلومتر افزایش یافته است.
به نظر میرسد آنچه موجب شده تا هیأت لبنانی در طول این مذاکرات مرعوب طرف مقابل نشود اتکا به قدرت مثلث مقاومت، ارتش و مردم است که موجب شده تا از یکسو رژیم صهیونیستی وادار شود تن به مذاکره درباره ترسیم خطوط مرزی بدهد. دوم اینکه در طول مذاکرات از حقوق مرزی لبنان عقب نشینی نکند.
این وضعیت جدید نشان دهنده این است که حزبالله توانسته معادله قدرت را به نفع لبنان تثبیت نماید و با وجود تهدید های رژیم صهیونیستی و طرفدارای آمریکا از این رژیم در طول مذاکرات تسلیم فشارها نشود.
پیروزی لبنان در دو جنگ سال 2000 که موجب فرار نظامیان رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان شد و همچنین پیروزی در جنگ 33 روزه در سال 2006 این اعتماد به نفس را به لبنانی ها داده است که می توانند با تکیه بر مقاومت و سلاح مقاومت از حقوق مرزی خود دفاع کنند.
در خصوص این اعتماد به نفس می توان به تهدید اخیر سید حسن نصرالله دبیر کل حزبالله اشاره کرد که گفت در برابر هر لبنانی که به دست نظامیان صهیونیست کشته شود یک نظامی صهیونیست را خواهند کشت و این هشدار سبب شد تا ارتش رژیم صهیونیستی در طول چند ماه گذشته از بیم حزبالله به حالت آماده باش درآید.
در همین حال تجربه مذاکرات تشکیلات خودگردان فلسطین با رژیم صهیونیستی به لبنانی ها آموخته است که ورود این رژیم به مذاکرات، آن هم در حالیکه این تشکیلات ابزار چانه زنی خود یعنی مقاومت را کنار گذاشته است فقط برای خریدن فرصت توسعه طلبی گام به گام در سرزمین های فلسطینی است.
ضمن اینکه لبنان از میانجیگری آمریکا در مذاکرات تشکیلات خودگردان فلسطین با رژیم صهیونیستی این درس را گرفته است که هیأت آمریکایی در این مذاکرات بی طرف نیست و با فشار بر طرف فلسطینی و تکیه بر اهرم کمک های مالی به تشکیلات و رشوه به مقام های این تشکیلات در پی دست برداشتن فلسطینی ها از حقوق خود است.
این ادعا در رخدادهای اخیر و اجرای طرح معامله قرن و انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس و همچنین تاکید به الحاق کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی کاملاً مشهود بوده است.
بر اساس همین تجارب است که جنبش حزبالله و امل تاکید کردند که هیات مذاکره کننده فقط باید متشکل از یک تیم نظامی خبره باشد تا طرف مقابل قادر نباشد با منحرف کردن مذاکرات از ترسیم خطوط مرزی دریایی به مسائل سیاسی، وضعیتی را بوجود آورد که پیش از این تشکیلات خودگردان فلسطین گرفتار آن شد.
بر اساس همین توصیه ها بود که هیأت لبنانی حتی حاضر نشد با طرف مقابل عکس بگیرد و این فرصت را برای ترامپ فراهم کند که با بهره برداری انتخاباتی از آن مدعی شود لبنان هم وارد چرخه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی شده است.
----------------------------------------------------------------
رضا محمد مراد