وزارت امنیت داخلی آمریکا در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ و با هدف جلب آرای مردم این کشور روش قدیمی اتهامزنی علیه روسیه و چین را تکرار کرد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری رویترز ، پلیس فدرال و اداره امنیت سایبری و امنیت زیرساختی وزارت امنیت داخلی آمریکا روز شنبه در بیانیهای مشترک مدعی شدند، یک گروه از هکرهای روس که متهم به دخالت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ در آمریکا هستند اوایل سال جاری میلادی به حسابهای ایمیلی احزاب دموکرات ایالتی در ایالتهای کالیفرنیا و ایندیانا و اندیشکدههای بانفوذ در واشنگتن و نیویورک حمله کرده اند. بر اساس این گزارش، تلاش این هکرها برای نفوذ به این حسابها که بسیاری از آنها در تابستان به صورت داخلی توسط مایکروسافت نشان دار شده بود توسط گروهی از هکرها موسوم به هکرهای «فنسی بیر» (Fancy Bear) صورت گرفت. برخی اهداف مورد حمله این هکرها که رویترز شناسایی کرده است شامل مرکز آمریکن پروگرس، شورای روابط خارجی و اندیشکده کارنگی در واشنگتن میباشند. این مراکز گفتند هیچ گونه شواهدی مبنی بر موفقیت هکرها در نفوذ به این مراکز در دست نیست. گروه فنسی بیر در کنترل اداره اطلاعات نظامی روسیه است و حسابهای ایمیلی کارکنان ستاد انتخاباتی هیلاری کلینتون را در سال ۲۰۱۶ هک کرد. مایکروسافت از اظهارنظر در این باره امتناع کرد و گفت به حریم خصوصی افراد پایبند است، اما "تام برت"، معاون مایکروسافت در بیانیهای گفت این شرکت و دولت آمریکا برای حفظ ایمنی و امنیت انتخابات پیش رو با یکدیگر همکاری میکنند.
شرکت سایبراسکوپ (Cyberscoop) که نخستین بار درباره یافتههای این دو نهاد آمریکایی گزارش داد که در مجموع ۱۰ ایالت آمریکایی توسط هکرها بررسی شده اند. مقامات آمریکایی بر سر تهدید دخالت احتمالی سایبری در انتخابات سوم نوامبر در آمریکا در آماده باش بالا به سر میبرند. نهاد مسئول در تأمین امنیت سایبری در وزارت امنیت داخلی آمریکا «بزرگترین عملیات» را برای جلوگیری از دخالت ادعایی در انتخابات ریاستجمهوری پیش روی این کشور طراحی کرده است. «آژانس امنیت سایبری» آمریکا اقدام به تشکیل یک «اتاق جنگ مجازی» در روز انتخابات خواهد کرد. این اتاق مجازی به صورت شبانهروزی و در تمام هفت روز هفته دایر خواهد بود و مقامهای انتخاباتی در سراسر ایالات متحده میتوانند در هر ساعت شبانهروز با آن تماس گرفته و ضمن گزارش فعالیتهای مشکوک، درباره نحوه پاسخ دهی به آنها بحث و تبادل نظر کنند .
دولت "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا پیشتر نیز ایران و چین را به تلاش برای دخالت در انتخابات آمریکا متهم کرده بود. جمهوری اسلامی ایران، روسیه و چین تاکنون بارها این اتهام واهی را رد کرده اند. این در حالیست که ایجاد هراس واهی در میان مردم آمریکا در بحبوحه انتخابات ریاست جمهوری این کشور از روش های قدیمی ترغیب مردم برای مشارکت بیشتر در انتخابات این کشور به شمار می رود. نتایج نظرسنجیها در آمریکا، حاکی از این است که ترامپ در این انتخابات شکست خواهد خورد.